Μπακαλιάρος τσιλαδιά

Μεζεδοπωλείο Στο Κύμα - Ανδρέας Ζαγάκος - Καλαμάτα - Μπακαλιάρος τσιλαδιά - Greek Gastronomy Guide
Νοέ 09 2016

Μπακαλιάρος τσιλαδιά

Παραδοσιακό πιάτο τηγανητού παστού μπακαλιάρου σε κόκκινη σάλτσα με κρεμμύδια και σταφίδες Κορινθίας. Ο παράδοση λέει οτι η συνταγή αυτή φτιάχτηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τους φορτοεκφορτωτές των εμπορικών καραβιών που εξάγαν σταφίδα – το μεγαλύτερο εξαγωγικό προϊόν της Ελλάδας τον 19ο αιώνα – και εισήγαγαν μπακαλιάρο, οπόταν τα συνδιάσαν και κάναν αυτήν την συνταγή. Μιά από τις σπεσιαλιτέ του Ανδρέα Ζαγάκου «στο Κύμα» στην παραλιακή της Καλαμάτας.