Σχοινουσιώτικη φάβα με καραμελωμένο χταπόδι

Φάβα Σχοινούσας (κατσούνι) - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 14 2016

Σχοινουσιώτικη φάβα με καραμελωμένο χταπόδι

Από το χωράφι στο στομάχι!

Είκοσι τόνοι φάβα, δεν είναι και κάτι λίγο για ένα νησάκι που παρά λίγο να ξεχάσει ότι την παρήγαγε.

Και βέβαια το μεγάλο στοίχημα δεν είναι από το χωράφι στο ράφι, όπως πολλοί διατυμπανίζουν ως επίτευγμα, αλλά από το χωράφι στο στομάχι… Μέσω της γαστρονομίας, το αγροτικό προϊόν, γίνεται γεύση και ενσωματώνει τον γαστρονομικό πολιτισμό κάθε τόπου και εδώ επιτυγχάνεται η απόλυτη προστιθέμενη αξία του.

Και η οικογένεια Κωβαίου στην Σχοινούσα το τηρούν με ευλάβεια. Για το δε καραμελωμένο ντόπιο χταπόδι σερβιρισμένο με φάβα Σχοινούσας, ότι και να πεις είναι λίγο. Η Φιλιώ κεντάει! Το καλοκαίρι στην Κυρά Ποθητή και τον χειμώνα στον Καρέα, στο μπαλκόνι των Κυκλάδων.