Η λαϊκή αγορά της Καλαμάτας

Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας
Nov 02 2016

Η λαϊκή αγορά της Καλαμάτας

Στην νέα Δημοτική Αγορά της Καλαμάτας, -που έχει γίνει ήδη παλιά- κάθε Τετάρτη γίνεται η λαϊκή αγορά της Καλαμάτας. Παραγωγοί από όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας καταφθάνουν πρωί-πρωί για να στήσουν την πραμάτεια τους στις ειδικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί για αυτούς.

Και είναι πολύ όμορφο να βλέπεις όλα τα αγροτικά προϊόντα του νομού να πλαισιώνουν την κυρίως Δημοτική αγορά με τα ψαρομανάβικά της, τα κρεοπωλεία της, τα μαγαζιά που πωλούν τυροκομικά και ζαρζαβατικά.

Δεν είναι τυχαίο πως ο τουριστικός πράκτορας που ασχολείται με τον τουρισμό της κρουαζιέρας μας ενημέρωσε, ότι το πιο ενδιαφέρον θέαμα – σύμφωνα με δηλώσεις τους – όσων επισκεπτών ξεναγούνται τις Τετάρτες στην πόλη είναι η περιήγησή τους στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας.

Εδώ θα βρεις ανάμεσα  σε χορτά, ζαρζαβατικά και φρούτα, βότανα και τσάγια Ταϋγέτου, χειράγκαθα (ειδικό χόρτο που βγαίνει σε υψόμετρο, τρώγεται βραστό και κάνει ρόφημα θρεπτικότατο) από την κορφή  του Ταϋγέτου, κάστανα, καρύδια,  γλυκοπατάτες, πατάτες Αρτεμισίου, σταφύλια φράουλες και μέλια τοπικά.

<