H Blue Star Ferries, οι Νησιώτες και οι Ταξιδιώτες της «Γράφουν Ιστορία» και τον Χειμώνα!
Δεκ 14 2017

H Blue Star Ferries, οι Νησιώτες και οι Ταξιδιώτες της «Γράφουν Ιστορία»

Περάσανε τά χρόνια φύλλα ἢ βότσαλα
Θυμᾶμαι τά παιδόπουλα τούς ναῦτες πού ἔφευγαν
Βάφοντας τά πανιά σάν τήν καρδιά τους
Τραγουδοῦσαν τά τέσσερα σημεῖα τοῦ ὁρίζοντα.
Κι εἶχαν ζωγραφιστούς βοριάδες μές στά στήθια.

Continue reading

Εστιατόριο Σέμπρικο - Θεσσαλονίκη - Greek Gastronomy Guide
Δεκ 04 2017

20 γαστρονομικά στέκια της Θεσσαλονίκης

Η γαστρονομική μας βόλτα στην συμπρωτεύουσα περιέλαβε επισκέψεις σε 20 χαρακτηριστικά γαστρονομικά στέκια της Θεσσαλονίκης αντιπροσωπευτικά του είδους τους. Από τη µια µεριά, επιλέξαμε μαγαζιά όπου σερβίρονται ίσως τα πιο µερακλίδικα τυπικά εδέσµατα της πόλης, όπως µπουγάτσα, κουλούρια, τσουρέκια, τουλούμπες, τρίγωνα, σουτζουκάκια, πιτόγυροι, ουζοµεζέδες, κατόπιν επισκεφτήκαμε αγορές, ταβέρνες και  gourmet καταστάσεις και τέλος κάναμε αναφορές σε 4 σπουδαίους παραγωγούς (Γεροβασιλείου, Μπαμπατζιμόπουλος, Αρβανίτης, Μπέκας) που άλλος πολύ και άλλος λιγότερο άφησαν το αποτύπωμά τους στην περιοχή. Continue reading

Νοέ 24 2017

8 γαστρονομικά στέκια στην Καλαμάτα

Αποχαιρετώντας την Καλαμάτα, εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη του Σχολείου Τουρισμού της Καλαμάτας που έγινε ένας πανεθνικός πια θεσμός, δεν αμέλησα να κάνω μια σύνοψη από τα καλύτερα κατά τη γνώμη μου γαστρονομικά στέκια στην Καλαμάτα που περιλαμβάνουν 2 street food, 3 μαγέρικα, 1 μεζεδοπωλείο και 2 πιο gourmet εστιατόρια. Continue reading

Νοέ 23 2017

Δυναμική παρουσία της ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ στην έκθεση ANUGA

Με σύνθημα Epiros the most award-winning feta in the world,  εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ είχε και φέτος δυναμική παρουσία στην 34η ANUGA της Γερμανίας, τη Νο1 εμπορική έκθεση τροφίμων στον κόσμο, παρουσιάζοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων που απευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού. Continue reading

Νοέ 20 2017

Τα κορυφαία κόκκινα Ελληνικά κρασιά

Ήσαν όλοι τους εκεί και ήσαν υπέροχοι.

Την Κυριακή 19 Νοεµβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, παρουσιάστηκαν περισσότερα από 120 σπουδαία κόκκινα Ελληνικά κρασιά από 30 οινοποιεία. Ήταν μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο  ιστότοπος γαστρονοµίας και ευζωίας FΝL και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας VinetumContinue reading

Οι γαστρονομικές κοινότητες στο Αριστοτέλειο - Greek Gastronomy Guide
Νοέ 16 2017

Οι γαστρονομικές κοινότητες στο Αριστοτέλειο

Την Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου – παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου – είχα τη χαρά και την τιμή να παρουσιάσω, στο πλαίσιο του μαθήματος Αγροτικός Τουρισμός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τις σκέψεις μου για τις Γαστρονομικές Κοινότητες.

Continue reading

Το αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσιάζει τη νέα εικόνα του
Νοέ 13 2017

Το αεροδρόμιο της Αθήνας παρουσιάζει τη νέα εικόνα του

Με έμφαση στη λειτουργικότητα, την εξυπηρέτηση, το μοντέρνο σχεδιασμό και τη σύνθεση ελληνικών κλασσικών και σύγχρονων στοιχείων, οι περιοχές εκτός Σένγκεν (9.000 τ.μ.) και εντός Σένγκεν (15.000 τ.μ.) άλλαξαν, με την ολοκλήρωση ενός έργου συνολικής αναβάθμισης της εμπειρίας του ταξιδιώτη στο αεροδρόμιο. Continue reading

Νοέ 13 2017

Δυο οινοποιεία του Βορρά γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή μέρα Οινοτουρισμού

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου τα οινοποιεία της χώρας ανοίξαν τις πόρτες τους για να γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού και για να υποδεχθούν το κοινό εξερευνώντας μαζί τα μυστικά της παραγωγής και της απόλαυσης των ποιοτικών κρασιών, αλλά και για να γνωρίσουν ευρύτερα τους ανθρώπους και τον κόσμο του κρασιού.  Continue reading