καλύτερες ταβέρνες σε πασχαλινούς προορισμούς - Greek Gastronomy Guide
Απρ 22 2019

Οι 40 καλύτερες ταβέρνες σε 40 πασχαλινούς προορισμούς

Διαλέξαμε 40 πασχαλινούς προορισμούς, επιλέξαμε τις 40 καλύτερες ταβέρνες – την ταβέρνα πρεσβευτή σε κάθε τόπο – και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας από από τον Βορρά και κατεβαίνουμε σιγά-σιγά προς τα Νότια. Continue reading

Απρ 20 2019

Σημαντική διάκριση των μαθητών της σχολής Le Monde στον Trophée Mille International 2019

Καθοριστικό ρόλο γιά την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας παίζουν οι σχολές γαστρονομικών σπουδών, όπου εκεί οι μαθητές μαθαίνουν τα πρώτα γαστρονομικά κολυβογράμματα ή, για την ακρίβεια, μαθαίνουν πώς να αγαπούν και δημιουργούν στην κουζίνα και στην γαστρονομία. Continue reading

Ηλίας Σκουλάς - Greek Gastronomy Guide
Απρ 20 2019

Ηλίας Σκουλάς – Η γαστρονομική πρόκληση

Ο Ηλίας Σκουλάς, ένας  τολμηρός κι ευφάνταστος σεφ, που δρα κυρίως στο μαγαζί του «FoodMafia», δεν είναι κανένας τυχαίος. Ανήκει στην κατηγορία των προσωπικοτήτων που δημιουργεί φανατικούς οπαδούς που τον λατρεύουν ενώ άλλοι πάλι τον μισούν, πάντως σε καμιά περίπτωση δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Continue reading

Ηλίας Μουτεβελής - παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι - Greek Gastronomy Guide
Απρ 18 2019

Παραδοσιακά χωριάτικα λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι

Την αγάπη μου για τα αλλαντικά της χώρας μας ποτέ δεν την έχω κρύψει και με κάθε ευκαιρία όπου ταξιδεύω σε περιοχές της Ελλάδας δεν χάνω την ευκαιρία να δοκιμάσω τα προϊόντα τους. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί αλλαντοποιοί κτίζουν την ανάπτυξή τους  πάνω στα τοπικά προϊόντα, σε προϊόντα ταυτότητας. Continue reading

"H Ελλάδα σε 100 ουζομεζέδες"
Απρ 17 2019

Παρουσίαση του έργου «Η Ελλάδα σε 100 ουζομεζέδες»

Την Δευτέρα 15-4-2019 στον φιλόξενο χώρο του Greek Gastronomy Center, Yoleni’s, δόθηκε συνέντευξη τύπου, όπου το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης και το Greek Gastronomy Guide (greekgastronomyguide.gr) παρουσίασαν το project «H Ελλάδα σε 100 ουζομεζέδες». Continue reading

Έκθεση Gourmet Exhibition 2019 - Κιμπάρικα πράγματα και μόνον
Απρ 12 2019

Έκθεση Gourmet Exhibition 2019 – Κιμπάρικα πράγματα και μόνον

H Θεσσαλονίκη, πολύ πριν ξυπνήσουν οι πρώτες γαστρονομικές ανησυχίες στον τόπο μας, και εισαχθεί το gourmet στη ζωή μας – μιλάμε για την δεκαετία του 1990 -ήταν από τότε πρωτοπόρα στην απόλαυση του φαγητού, στα καλά εστιατόρια με ελληνική κουζίνα και στα φημισμένα μεζεδοπωλεία. Continue reading

Κάποια περίπτερα που μου έκλεισαν το μάτι - Food Expo 2019
Απρ 01 2019

Κάποια περίπτερα που μου έκλεισαν το μάτι – Food Expo 2019

Eίναι να χαίρεται η καρδιά σου όταν στις μεγάλες εκθέσεις τροφίμων, βλέπεις κάθε χρόνο παλιές εταιρίες με νέα προϊόντα, επανεμφανίσεις, πρωτοεμφανίσεις νέων παραγωγών. Μιλάς με τους παραγωγους, σου ανοίγουν την καρδιά τους, αφουγκράζεσαι την Αγορά. Ενθαρρύνεις και ενθαρρύνεσαι. Ε! έχεις και τις αδυναμίες σου. Continue reading

Μαρ 15 2019

Ένα δώρο, μια πλήρης ημέρα στο Σαν Σεμπαστιάν για την επέτειο των 65 γενεθλίων

Την 21η Μαρτίου, την μέρα της εαρινής ισημερίας, γιορτάζω τα 65 χρόνια ζωής, μια μέρα σημαδιακή, γιατί τυπικά γίνομαι συνταξιούχος, με όλα τα παράπλευρα οφέλη, μειωμένα εισιτήρια στα Μ.Μ.Μεταφοράς, στα Μουσεία κλπ και τις πολύ περισσότερες παράπλευρες απώλειες, όπως το «πές με Γιώργο» κομμένο, από δω και πέρα «κύριε Πίττα», έσχατη παραχώρηση το «κύριε Γιώργο»… Continue reading

Περικλής Κοσκινάς - ο πολυταξιδεμένος Κερκυραίος σεφ - Greek Gastronomy Guide
Μαρ 11 2019

Περικλής Κοσκινάς – ο πολυταξιδεμένος Κερκυραίος σεφ

Ο Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και πρωτοδούλεψε στην Κέρκυρα, πέρασε από Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία έκανε την επανάστασή του στα Κανάρια και στη Βενεζουέλα, δέχθηκε την πρόταση από τον Σπηλιάδη και ανέλαβε το Mylos, πρώτα εδώ στην Αθήνα και μετά το λειτουργικό και μαγαζιά του Σπηλιάδη στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κατόπιν πέρασε από το Αλάτσι και  καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ της γενιάς του χάρη στην Cookoovaya και στο Hoocut μαζί με τους συνεργάτες του σεφ (Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής). Continue reading

Μπούλες ή γενίτσαροι, το αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας - Greek Gastronomy Guide
Μαρ 03 2019

Μπούλες ή γενίτσαροι, το αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας

Μπούλες ή Γενίτσαροι είναι το αποκριάτικο έθιμο της Νάουσας που θεωρείται ίσως το πιο ενδιαφέρον της Ελλάδας. Δύσκολα μπορούμε σήμερα να βρούμε τις ρίζες του, όλα τα στοιχεία του μας οδηγούν στο ότι το ξεκίνημά του προέρχεται  σε πολύ παλαιούς χρόνους και στην πορεία εμπλουτίστηκε με νέα ιστορικά και τελετουργικά στοιχεία. Είναι κυρίως ένα χορευτικό δρώμενο, γιατί η δράση των ανθρώπων που συμμετέχουν στην τέλεσή του είναι δράση χορευτική.

Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!