Αυγ 10 2017

Οδηγίες προς ναυτιλομένους (3) – 30 καφενεία του Αιγαίου

Δεν θα ήταν δυνατόν στις καλοκαιρινές  «οδηγίες προς ναυτιλομένους» να μην υποδείξουμε και τα καφενεία του Αιγαίου. Τα καφενεία είναι το πιo αυθεντικό σημείο κάθε τόπου, όχι μόνο γιατί είναι η καρδιά της τοπικής κοινωνίας, αλλά γιατί είναι ο μεσολαβητής κάθε χωριού με τον εξωτερικό κόσμο. Κι είναι εδώ όπου ο κάθε περιηγητής θα δει, θα μάθει όλα τα τρέχοντα νέα και θα πάρει τις απαντήσεις στα ερωτήματά του.

Continue reading

Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου Λέσβου
Αυγ 07 2017

Γυναικείοι Συνεταιρισμοί – Κοινωνική, Αλληλέγγυα και Συνεργατική Οικονομία

Στη χώρα μας λειτουργούν 141 Γυναικείοι Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.

Continue reading

Αυγ 05 2017

Οι 40 καλύτερες διευθύνσεις στα νησιά – Αγορές, προϊόντα, παραγωγοί

Ο φίλος δημοσιογράφος Άγγελος Ρέντουλας το διατύπωσε τις προάλλες σε άρθρο του στην Καθημερινή με τρόπο λακωνικό και απόλυτο:

«Τα καλύτερα souvenirs τρώγονται…»
και θα συμπλήρωνα… Tα τρόφιμα και οι λιχουδιές είναι τα καλύτερα δώρα σε φίλους… μοιράζοντας μαζί τους και τις αναμνήσεις απόκτησής τους..!

Continue reading

Αυγ 01 2017

Καλό μήνα με σύκα – τα φρούτα του Αυγούστου.

Κύριο χαρακτηριστικό των διακοπών μας στα νησιά του Αιγαίου είναι να βλέπεις την χαρά των αλλοδαπών επισκεπτών, που έχουν αφήσει στην άκρη του δρόμου τα μηχανάκια τους και τα αυτοκίνητά τους και να εφορμούν στις μοναχικές συκιές για να χαρούν τους πολύτιμους καρπούς. Από το χωράφι στο στομάχι. Continue reading

Ιούλ 29 2017

Aιγαίον πέλαγος και το πήδημα της αίγας-η περιήγηση στην Αμοργό συνεχίζεται

Ετυμολογικά, μια από τις εκδοχές της προέλευσης της λέξης Αιγαίο είναι η αίγα…γιατί ο μύθος λέει ότι τα νησιά του Αρχιπελάγους είναι τόσο κοντά μεταξύ τους, που θα μπορούσε μια κατσίκα να τα διασχίσει όλα, πηδώντας από το ένα στ’ άλλο! Continue reading

Ιούλ 28 2017

Με μπίρες και με ρακόμελα περνούμε τα καλοκαίρια μας στην Αμοργό

Στην Αμοργό τα αμπέλια είναι λίγα, οπόταν τα καλοκαίρια μας περνούν με μπίρες και ντόπια ρακόμελα. Κι από τις μπίρες, παραδοσιακά οι Αμοργιανοί προτιμούν την μπίρα Φιξ.

Continue reading