Νίκος Καραθάνος - ο αστεράτος από τα 28 του - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 06 2019

Νίκος Καραθάνος – ο αστεράτος από τα 28 του

Ο Νίκος Καραθάνος πήρε το πρώτο αστέρι Michelin  πριν καν κλείσει τα 28, όταν μετά από εννιά χρόνια που μένει κοντά στην Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη επι εποχής του Γάλλου σεφ Ζερόμ Σερες, πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin για τη Χύτρα και λίγο αργότερα άλλο ένα για την καλοκαιρινή της εκδοχή, τη Γαλάζια Χύτρα. Continue reading

Φεβ 05 2019

Tα 12 προϊόντα που μας εντυπωσίασαν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 που έγινε 1-4 Γενάρη  στο γήπεδο ξιφασκίας στο Ελληνικό, είδαμε και πάλι τις πρωτοβουλίες των περιφερειών που νοίκιασαν μεγάλα περίπτερα για τους παραγωγούς των περιοχών τους -υπήρχαν και αρκετοί μεμονωμένοι εκθέτες- προϊόντα από όλη σχεδόν την Ελλάδα.  Continue reading

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας - Expotrof 2019
Φεβ 02 2019

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας

Σαν έτοιμη από καιρό, η Άνδρος έκανε την πρώτη της γαστρονομική κίνηση εξωστρέφειας, συμμετέχοντας με πρωτοφανή επιτυχία στην 6η έκθεση Expotrof 2019, που ξεκίνησε στις 2-2-2019 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Continue reading

Σπύρος Λιάκος - μας έμαθε να τρώμε καλό κρέας - Basegrill
Δεκ 28 2018

Σπύρος Λιάκος – μας έμαθε να τρώμε καλό κρέας

Το Μπουρνάζι, η λαϊκή συνοικία του δήμου Περιστερίου, βρίσκεται στην Δυτική πλευρά της λεωφόρου Κηφισού, του ποταμιού που το 1961 προκάλεσε την μεγαλύτερη πλημμύρα της Αθήνας με 28 θύματα. Το Μπουρνάζι ήταν μια βιομηχανική περιοχή, αλλά την τελευταία εικοσαετία μεγάλο μέρος των παλιών εργοστασιακών εγκαταστάσεων μετατράπηκε σε μαγαζιά και η περιοχή ταυτίστηκε με την νυχτερινή διασκέδαση.

Continue reading

Ευχαριστίες προς δημοσιογράφους και περιοδικά, που έγραψαν δυο καλά λόγια για το τελευταίο βιβλίο μου "Γαστρονομικές κοινότητες-γαστρονομικοί προορισμοί".
Δεκ 26 2018

Χριστούγεννα, κάποιες ευχαριστίες αφορμή για νοσταλγικά ταξίδια

Με το άρθρο μου αυτό θά θελα να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και φυσικά τα περιοδικά τους, που θεώρησαν ότι έπρεπε να γράψουν δυο καλά λόγια για το τελευταίο μου βιβλίο «Γαστρονομικές κοινότητες-γαστρονομικοί προορισμοί« – έβδομο στη σειρά – που δεν έχει έναν μήνα κυκλοφορίας, γεγονός που μου προκάλεσε μεγάλη χαρά.

Continue reading

Εστιατόριο-Ξενώνας Κοντοσώρος - Αμύνταιο - Greek Gastronomy Guide
Δεκ 17 2018

Εστιατόριο-Ξενώνας Κοντοσώρος

Εδώ και είκοσι χρόνια ακούμε τα καλύτερα για την κουζίνα του εστιατορίου Κοντοσώρος. Αλλά όλο και κάτι  απρόοπτο συνέβαινε και η επίσκεψη δεν γινόταν. Αυτή τη φορά μιά που είμασταν Μακεδονία, δρόμο πήραμε, δρόμο αφήσαμε, και από τη Νάουσα κατευθυνθήκαμε βορειοδυτικά για να πάμε προς το Αμύνταιο, στο Ξινό Νερό, όπου και το περίφημο εστιατόριο. Continue reading

Εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα Αριδαίας: μια γαστρονομική έκπληξη στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν
Δεκ 12 2018

Εστιατόριο Διόνυσος στην Όρμα Αριδαίας: μια γαστρονομική έκπληξη στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν

Συναντήσαμε τον Τάσο, στη γιορτή «Νάουσα πόλη του Κρασιού», όπου μας μίλησε για την προσπάθειά του και μας κάλεσε στον τόπο του. Τον συμπαθήσαμε, δεν θέλαμε και πολλά για να ταξιδέψουμε 100 χιλιόμετρα βορειότερα και να γνωρίσουμε τα περίφημα λουτρά Ποζάρ.  Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!