Εστιατόριο Αιγαιοπελαγίτικο - Κάλυμνος - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 13 2018

20 ταβέρνες στα Δωδεκάνησα – Καλοκαίρι 2018

Σε κάποια πρόσφατα ταξιδάκια μου σε πέντε νησιά  (Αστυπάλαια, Κάλυμνος, Κως, Πάτμος, Ρόδος) κατέγραψα 20 ταβερνάκια που νομίζω -το καθενα στο είδος του- τιμούν την γαστρονομία των Δωδεκανήσων.  Continue reading

Λήμνος
Αυγ 07 2018

Οδοιπορικό στη Λήμνο – Lemnos Philema 2018

To οδοιπορικό στη Λήμνο το καλοκαίρι του 2018 προκλήθηκε από μία πρόσκληση για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου Lemnos Philema, που τελέσθηκαν  στο παλιό λιμάνι της Μύρινας της Λήμνου τις ημέρες, 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018. Continue reading

50 ταβέρνες από 25 νησιά του Αιγαίου - Αύγουστος 2018 - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 30 2018

50 ταβέρνες από 25 νησιά του Αιγαίου – Αύγουστος 2018

Τα ταβερνάκια στα νησιά του Αιγαίου ετοιμάζονται να δώσουν και φέτος τις εξετάσεις στο κοινό τους. Φέτος διαλέξαμε 50 από 25 νησιά κι οι επιλογές μας ήταν ανάμεικτες. Θέλοντας να έχουμε τα 2-3 αντιπροσωπευτικά δείγματα από κάθε νησί, συμπεριελάβαμε ένα μείγμα όπου συμμείτεχαν οι γαστρονομικοί πρωταγωνιστές κάθε τουριστικού προορισμού.

Continue reading

Χάρης Νικολούζος, ένας προικισμένος Κερκυραίος σεφ ταράζει τα νερά της Πάρου με το Bianco - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 27 2018

Ένας προικισμένος Κερκυραίος σεφ ταράζει τα νερά της Πάρου με το Bianco

Ο Χάρης Νικολούζος κατ΄αρχας είναι ένας τυπικός Κερκυραίος. Χαρμόσυνος, ευγενής, αισιόδοξος, αιθεροβάμων…! Τώρα αν συνδέσεις τα χαρακτηριστικά αυτά με το ταλέντο του, τις εμπειρίες του, τις επιδόσεις του (έχει δουλέψει με τον Έκτορα Μποτρίνι στο Ετρούσκο και μετά στην Χαλκιδική με τον Herve Pronzato) και την μεγάλη του καρδιά, τότε σίγουρα δικαιούται να θεωρείται ως μια από τις πλέον ελπιδοφόρες μορφές της ελληνικής γαστρονομίας. Continue reading

Ταβέρνα Δροσιά - Κτικάδος, Τήνος - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 22 2018

Καλοκαίρι 2018 – οι 15 καλύτερες ταβέρνες της Τήνου

Η Τήνος στην δεκαετία του 2010, έγινε από τους πρώτους γαστρονομικούς προορισμούς της χώρας. Την σπίθα την άναψαν 5-6 νέοι μαγείροι του νησιού με οράματα, ήθος, πίστη και όρεξη για συλλογική δουλειά που δημιουργώντας τα Tinos Food Paths και στις μέρες μας η φωτιά φούντωσε και κυρίευσε το νησί, και κατέκαψε τις καρδιές των Τηνιακών, ενώ έγιναν το απόλυτο καλό παράδειγμα ανάπτυξης γαστρονομικού προορισμού. Continue reading

Cook 8 - "Νέος τόπος εστίασης" στο Μουσείο Μπενάκη - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 08 2018

Cook 8 – “Νέος τόπος εστίασης” στο Μουσείο Μπενάκη

Το φαγητό, η τροφή και η εστίαση, η μητέρα των ανθρωπίνων συναναστροφών, δεν αφορά μόνο τους επαΐοντες της γαστρονομίας, αλλά ως θέμα κοινωνικού προβληματισμού και παραγωγής νοήματος, αφορά πολλούς άλλους τομείς, όπως η ανθρωπολογία, η κοινωνιολογία και η αρχιτεκτονική. Continue reading

Ιούν 28 2018

Tα ελληνικά ΠΟΠ-ΠΓΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

(Oμιλία του Γιώργου Πίττα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα ελληνικά ΠΟΠ-ΠΓΕ Προϊόντα)

Κυρίες και Κύριοι

Η γνωστή μεσογειακή διατροφική τριάδα – ψωμί, λάδι, κρασί – συμπληρωμένη και με άλλα τοπικά φυτικά και ζωικά τρόφιμα και παρασκευασμένη σε ποικίλες μαγειρικές εκδοχές, είναι η τροφή εδώ και αιώνες του Ελληνικού χώρου που καταναλώνεται ατομικά ή συλλογικά, καθημερινά ή εορταστικά. Continue reading

Ψάχνοντας τον Παράδεισο στο Κόρθι και προκαλώντας την βροχή - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 18 2018

Ψάχνοντας τον Παράδεισο στο Κόρθι και προκαλώντας την βροχή

Τα ταξίδια των συνεδρίων, σου δίνουν την ευκαιρία, εφ’ όσον είσαι προσκαλεσμένος να πας και σε μέρη που δεν είχες προγραμματίσει και έτσι εκτός του καθήκοντός  σου “να φωτίσεις” με τις “αλήθειες” σου τους συνέδρους, είναι μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψεις κι άλλα πράγματα, άλλους τόπους κι άλλους ανθρώπους.

Αυτή την φορά στο ταξίδι της Άνδρου με αφορμή την 23η σύναξη των Κυκλαδικών Εφημερίδων είχα την τύχη, να γνωρίσω έναν κόσμο στο Κόρθι, που μου ήταν τελείως άγνωστος. Έναν ταπεινό κι απόμακρο Παράδεισο.

Continue reading

Αναψυκτικά Λουξ, το καμάρι της Αχαΐας (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 08 2018

Αναψυκτικά Λουξ, το καμάρι της Αχαΐας (βίντεο)

Η Λουξ είναι σήμερα η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών. Επισκεφτήκαμε την έδρα της εταιρείας στο Κεφαλόβρυσο Αχαΐας, όπου και ξεναγηθήκαμε και μάθαμε την ιστορία της.

Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!