Ιούν 24 2017

Το ελληνικό πρωινό της Πάρου και η παριανή Γαστρονομία

Την Πάρο την γνώρισα την δεκαετία του ’70, όταν πολλοί από τους πρωταγωνιστές του χθεσινού Ελληνικού Πρωινού της Πάρου ήταν ακόμα αγέννητοι. Την εποχή εκείνη στον χώρο της γαστρονομίας ιστορία έγραφε το καφενείο του Στρατή στη Νάουσα, Continue reading

Ιούν 23 2017

Η Λουξ λανσάρει το τσάι λουξ plus‘nlight tea

 

Μία ακόμη καινοτόμα πρόταση απόλαυσης έρχεται από τη Λουξ, με το νέο παγωμένο τσάι λουξ plus’nlight tea που σύντομα πρόκειται να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια!

Πιο συγκεκριμένα, η Λουξ εμπλουτίζει τη νέα γενιά προϊόντων plus’nlight και παρουσιάζει Continue reading

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 20 2017

Philema – Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες

Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης δεν είναι τυχαίος. Τα βραβεία που έχει πάρει προσφάτως σε ελληνικούς και βελγικούς διαγωνισμούς – κορυφαίο εστιατόριο σε παρουσίαση ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό – το επιβεβαιώνουν. Continue reading

Ιούν 19 2017

H ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας

Στα Καλάβρυτα έφτασα βράδυ οδικώς από την Πάτρα, οδηγώντας 20′ στην Ολυμπία οδό και μια ώρα  στη δημοσιά Διακοφτό-Καλάβρυτα. Πρωί-πρωί ήμουν πρώτος  στον σιδηροδρομικό σταθμό των Καλαβρύτων για να ξανακάνω την διαδρομή (κάθοδο και ανάβαση συνεχόμενα για να την εμπεδώσω) που είχα κάνει, μικρός, στα νειάτα μου και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Την διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοφτό με τον οδοντωτό. Continue reading

Ιούν 18 2017

Τα οινοποιεία της Αχαΐας ήρθαν κοντύτερά μας

Αξιοποιώντας την αποπεράτωση της Ολυμπίας Οδού (της παλιάς Αθηνών-Πατρών), διέθεσα μια μέρα μου για να επισκεφτώ τα σημαντικότερα οινοποιεία της Αχαΐας – που κατά σύμπτωση βρίσκονται σε απόσταση 5 έως 15 λεπτών από αυτήν. Ήταν μεγάλη απόλαυση να κινείσαι με τέτοια άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα σε μία διαδρομή που παλιά ήταν τόσο επικίνδυνη -καρμανιόλα- και κατόπιν επί χρόνια υπό κατασκευή. Continue reading

Ιούν 16 2017

Χριστόφορος Πέσκιας – ο πρωτοπόρος

Ο Χριστόφορος Πέσκιας έχει διαμορφώσει τη δική του δημιουργική ελληνική κουζίνα. Mια κουζίνα συναρπαστική, ιδιάζουσα και εκλεπτυσμένη. Θεωρείται ένας από τους 6 σεφ που δημιούργησαν την νέα ελληνική κουζίνα (Λαζάρου, Πέσκιας, Μπαξεβάνης, Καραμολέγκος, Μποτρίνι, Ευαγγέλου). Υπήρξε ο σεφ του εξαιρετικού «48»  – εδώ δημιούργησε το πρώτο πιάτο αποδόμησης (σούσι τομάτας)- το οποίο από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση, ιδίως το 2007 και το 2008 που ήταν στην λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου στο περιοδικό «Restaurant Magazine».  Τον θυμόμαστε από το ιστορικό  “Rock&Roll” και από το “Balthazar” όπου επανέκαμψε με το αποθεωτικό πιάτο του: Σασίμι λαυράκι με αχινό, αυγοτάραχο, νερό ντομάτας, ελαιολάδο και ψωμί για παπάρα!  Continue reading

Φέτα - Ελληνικό Εθνικό Προϊόν - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 13 2017

Φέτα

Η φέτα, ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά της προϊόντα και ίσως το πλέον αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο. Continue reading

Ιούν 11 2017

Ένα διήμερο στην Κύθνο

Καλεσμένος από τον Δήμο της Κύθνου, το Δικτύο Αειφόρων Νήσων Δάφνη  και το Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Γραφείο Αιγαίου για μιά Διεθνή συνάντηση που έγινε στις 9-6-2017 με στόχο τις πολιτιστικές διαδρομές και τον βιώσιμο Τουρισμό στην Κυθνο είχα – μαζί με όλους τους προσκαλεσμένους – την ευκαιρία να  ξαναζωντανέψω τις εικόνες που είχα για το νησί σε ένα διήμερο στην Κύθνο. Continue reading