Περικλής Κοσκινάς - ο πολυταξιδεμένος Κερκυραίος σεφ - Greek Gastronomy Guide
Μαρ 11 2019

Περικλής Κοσκινάς – ο πολυταξιδεμένος Κερκυραίος σεφ

Ο Περικλής Κοσκινάς γεννήθηκε και πρωτοδούλεψε στην Κέρκυρα, πέρασε από Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία έκανε την επανάστασή του στα Κανάρια και στη Βενεζουέλα, δέχθηκε την πρόταση από τον Σπηλιάδη και ανέλαβε το Mylos, πρώτα εδώ στην Αθήνα και μετά το λειτουργικό και μαγαζιά του Σπηλιάδη στον Καναδά και στις ΗΠΑ, κατόπιν πέρασε από το Αλάτσι και  καθιερώθηκε ως ένας από τους πιο επιτυχημένους σεφ της γενιάς του χάρη στην Cookoovaya και στο Hoocut μαζί με τους συνεργάτες του σεφ (Νίκος Καραθάνος, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής). Continue reading

Μπούλες ή γενίτσαροι, το αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας - Greek Gastronomy Guide
Μαρ 03 2019

Μπούλες ή γενίτσαροι, το αποκριάτικο δρώμενο της Νάουσας

Μπούλες ή Γενίτσαροι είναι το αποκριάτικο έθιμο της Νάουσας που θεωρείται ίσως το πιο ενδιαφέρον της Ελλάδας. Δύσκολα μπορούμε σήμερα να βρούμε τις ρίζες του, όλα τα στοιχεία του μας οδηγούν στο ότι το ξεκίνημά του προέρχεται  σε πολύ παλαιούς χρόνους και στην πορεία εμπλουτίστηκε με νέα ιστορικά και τελετουργικά στοιχεία. Είναι κυρίως ένα χορευτικό δρώμενο, γιατί η δράση των ανθρώπων που συμμετέχουν στην τέλεσή του είναι δράση χορευτική.

Continue reading

Κλεομένης Ζουρνατζής - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 22 2019

Κλεομένης Ζουρνατζής – όνειρό του το σουβλάκι παγκόσμιο street food

Ο Κλεομένης Ζουρνατζής, είναι κατ’ αρχήν μέλος της περίφημης ομάδας από τους πέντε σπουδαίους σεφ (Νίκος Καραθάνος, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος, Μάνος Ζουρνατζής), που τα τελευταία χρόνια υπογράφουν δυο πολύ μεγάλα success stories, το Cookoovayaεστιατόριο πόλης των Αθηνών, δίπλα στο Hilton, και το street food φαγάδικο Hoocut στην πλατεία αγίας Ειρήνης. Continue reading

Όλα τα μυστικά για το κουλούρι Θεσσαλονίκης - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 21 2019

Γνωρίστε όλα τα μυστικά για το κουλούρι Θεσσαλονίκης!

Τι γνωρίζουμε άραγε για το κουλούρι Θεσσαλονίκης; To πρώτο ελληνικό snack που κοντά στο ένα αιώνα έθρεψε γενιές και γενιές Ελλήνων; Σε τι διαφέρει από το αθηναϊκό; Ποια είναι η πατρίδα του; Πότε έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και πότε το γνώρισαν οι Αθηναίοι; Kαι τελικά πώς παρασκευάζεται και ποια είναι τα μυστικά της παρασκευής του και ποια η θρεπτική του αξία;

Continue reading

Νίκος Καραθάνος - ο αστεράτος από τα 28 του - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 06 2019

Νίκος Καραθάνος – ο αστεράτος από τα 28 του

Ο Νίκος Καραθάνος πήρε το πρώτο αστέρι Michelin  πριν καν κλείσει τα 28, όταν μετά από εννιά χρόνια που μένει κοντά στην Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη επι εποχής του Γάλλου σεφ Ζερόμ Σερες, πήρε το πρώτο του αστέρι Michelin για τη Χύτρα και λίγο αργότερα άλλο ένα για την καλοκαιρινή της εκδοχή, τη Γαλάζια Χύτρα. Continue reading

Φεβ 05 2019

Tα 12 προϊόντα που μας εντυπωσίασαν στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019

Στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2019 που έγινε 1-4 Γενάρη  στο γήπεδο ξιφασκίας στο Ελληνικό, είδαμε και πάλι τις πρωτοβουλίες των περιφερειών που νοίκιασαν μεγάλα περίπτερα για τους παραγωγούς των περιοχών τους -υπήρχαν και αρκετοί μεμονωμένοι εκθέτες- προϊόντα από όλη σχεδόν την Ελλάδα.  Continue reading

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας - Expotrof 2019
Φεβ 02 2019

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας

Σαν έτοιμη από καιρό, η Άνδρος έκανε την πρώτη της γαστρονομική κίνηση εξωστρέφειας, συμμετέχοντας με πρωτοφανή επιτυχία στην 6η έκθεση Expotrof 2019, που ξεκίνησε στις 2-2-2019 στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Continue reading

Σπύρος Λιάκος - μας έμαθε να τρώμε καλό κρέας - Basegrill
Δεκ 28 2018

Σπύρος Λιάκος – μας έμαθε να τρώμε καλό κρέας

Το Μπουρνάζι, η λαϊκή συνοικία του δήμου Περιστερίου, βρίσκεται στην Δυτική πλευρά της λεωφόρου Κηφισού, του ποταμιού που το 1961 προκάλεσε την μεγαλύτερη πλημμύρα της Αθήνας με 28 θύματα. Το Μπουρνάζι ήταν μια βιομηχανική περιοχή, αλλά την τελευταία εικοσαετία μεγάλο μέρος των παλιών εργοστασιακών εγκαταστάσεων μετατράπηκε σε μαγαζιά και η περιοχή ταυτίστηκε με την νυχτερινή διασκέδαση.

Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!