Το Ελληνικό Πρωινό της Μήλου εντυπωσιάζει στην HORECA 2018

Το Ελληνικό Πρωινό της Μήλου εντυπωσιάζει στην HORECA 2018 - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 12 2018

Το Ελληνικό Πρωινό της Μήλου εντυπωσιάζει στην HORECA 2018

Ο Βασίλης Παπικινός κι η Ειρήνη Ψαθά παρουσιάζουν το Ελληνικό Πρωινό της Μήλου στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Το πλήθος των προϊόντων, η ποικιλία των εδεσμάτων και η οργάνωση της παρουσίασης κέρδισαν τις εντυπώσεις των επισκεπτών του περιπτέρου.

Η ομάδα delicious Milos a trip to taste έκανε παλι το θαύμα της!

To βαρύ πυροβολικό της Μήλου, οι ζύμες: oι λαδένιες, τα ντακάκια, τα σχιζάκια, οι πλακόπιτες,τα πιταράκια.

Το Ελληνικό Πρωινό της Ίου στην HORECA 2018 - Greek Gastronomy Guide

Οι λαδένιες είναι η μοναδική αυθεντική ελληνική πίτσα. Ζύμη με μπόλικο λάδι, κρεμμύδια, τομάτα και κάπαρη. Συναντάται μόνο στη Μήλο και την Κίμωλο.

Το Ελληνικό Πρωινό της Ίου στην HORECA 2018 - Greek Gastronomy Guide

Κολοκυθόπιτα με μπόλικο σουσάμι σε αρχοντική πιατέλα!

Ο Βασίλης Παπικινός, από τον Αλευρόμυλο και η Αθηνά και  Είρηνη Ψαθά, από την ταβερνα  Ω! Χαμός οι πρωταγωνιστές του Ελληνικού Πρωινού της Μήλου.

Τρεις ομελέτες μηλέικες: Koλοκύθια με αυγά, μανούρα με αυγά και στραπατσάδα

Τυράκια μηλέικα, μυζήθρα, μανούρα, σκοτύρι και ξερά τυριά και στο βάθος λυχναράκια καμωμένα με μυζήθρα και μέλι.

Οι κάμερες δεν χορταίνουν να απαθανατίζουν τα μηλέικα καλούδια.

Τα αμυγδαλωτά της Μήλου, οι πλακόπιτες, τα πιταράκια και τα ανεβατά κουλούρια.

Οι τηγανητές πλακόπιτες της Μήλου (ονομασία προερχόμενη από το σχήμα της πίτας)

Μανουρένια και κρεατένια, ζύμες που η γεύση τους εμπλουτίζεται από τυρί μανούρας και κομματιών κρέατος.

Τα μηλέικα ντακάκια.

Η απόλυτη αφαίρεση της μηλέικης γαστρονομίας κι oι στοιχειώδεις πρώτες ύλες: ελίτσες, κάπαρη, κρίταμο και μπελτές! 

Η κατασκευή του «ντεκότο»,  με  αβγό χτυπημένο με ζάχαρη, από την Ειρήνη Ψαθά.

RELATED

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!