To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018 - Greek Gastronomy Guide
Feb 12 2018

To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018

Το Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας παρουσιάστηκε στην έκθεση HORECA 2018 στο περίπτερο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρουσία της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας/Παράρτημα Πρέβεζας.

Την ευθύνη της παρουσίασης είχε ο Τάσος Τόλης, επίτιμος Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο Θανάσης Βρεττός από το τοπικό παράρτημα της Λέσχης Αρχιμαγείρων και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Πρέβεζας, Πολύκαρπος Χαλκίδης,

οι οποίοι υπογράμμισαν την σημασία της καθιέρωσης ελληνικού πρωινού στα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ παρευρέθησαν και μίλησαν ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Κωνής, που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας, Χριστόφορο Ευθυμίου.

Ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του δίσκου με τα εδέσματα του Ελληνικού Πρωινού που σερβίρονται ως room-service.

To Eλληνικό Πρωινό της Πρέβεζας στην HORECA 2018 - Greek Gastronomy Guide

Μετά τα προκαταρτικά του Ελληνικού Πρωινού – ροφήματα, αρτοσκευάσματα, μέλια, λάδια, ελιές και τυροκομικά -, περάσαμε στην καρδιά της ηπειρώτικης γαστρονομίας, τις πίτες.

Οι λαχανόπιτες -λάχανα εννοούμε τα άγρια χόρτα της φύσης- και οι ζυμαρόπιτες έχουν τον πρώτο λόγο.

Ο αείμνηστος ερευνητής της Ηπειρώτικης κουζίνας Αλέξανδρος Γιώτης είχε καταγράψει γύρω στις 170 Ηπειρώτικες πίτες.

Πρωταγωνίστριες πίτες η μπλατσάρα ή πατσάρα ή μπατσίνα, κλασικά με αλεύρι από καλαμπόκι.

Ανάμειξη μελιού και κρασιού στην προετοιμασία πανσέτας και χοιρινών ψαχνών!

Τα Ηπειρώτικα λουκάνικα ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα εδέσματα της παρουσίασης.

Και φυσικά δεν θα τελείωνε η γευστική δοκιμή παρά με τα κλαρίνα και με τον παραδοσιακό χορό.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την Πρέβεζα, ο Γιώργος Πίττας μιλώντας εκ μέρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρθηκε στη στρατηγική σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό μέσω της συγκεκριμένης δράσης, και μάλιστα στον σχεδιασμό της που υλοποιήθηκε  πριν από οκτώ χρόνια, μεσούσης της κρίσης, και εν μέσω γενικής απαισιοδοξίας και ηττοπάθειας, το Ελληνικό πρωινό ξεκίνησε με δειλά αρχικά και πιο σίγουρα στη συνέχεια βήματα.

«Η αυτοπεποίθηση των παραγωγών, η προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αύξηση της επισκεψιμότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας είναι στοιχεία που πρέπει να συνεκτιμηθούν στη συνεισφορά του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό», τόνισε ο κ. Πίττας.

Όσον αφορά το Ελληνικό Πρωινό της Πρέβεζας βασίστηκε σε τοπικές γεύσεις κύρια, και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα για την παρασκευή του πρωινού των ξενοδοχείων (μέλι, τυροκομικά, φρούτα, αλλαντικά, γιαούρτι, ελιές, πάστα ελιάς, ελαιόλαδο, πίτες, βούτυρα, γαλακτοκομικά, γλυκά κ.ά.) και ιδιαίτερα τις ηπειρώτικες πίτες, αλλά και τα παρασκευάσματα ψαριών και οστρακοειδών του Αμβρακικού, που εντυπωσίασαν το κοινό.

<