Ραφιόλια Μυκόνου

Ραφιόλια Μυκόνου - Γλυκά με μέλι - Greek Gastronomy Guide

Τα ραφιόλια είναι ένα γλυκό που συνηθίζεται στις Κυκλάδες (Παροναξία), αλλά την τιμητική του την έχει στη Μύκονο.

Για την ζύμη χρησιμοποιείται αλεύρι, νερό, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, ξύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη. Για την γέμιση ντόπια τυροβολιά, ξύσμα πορτοκαλιού, 2 αυγά, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και μέλι.

Κόβουμε την λεπτή ζύμη σε ροδέλες 10 πόντων διαμέτρου και στο κέντρο της τοποθετούμε μια μικρή κουταλιά από το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και κλείνουμε καλά διπλώνοντας την μια άκρη πάνω στην άλλη, πιέζοντας με τα χέρια μας ή με ένα πιρουνάκι. Οι καλές νοικοκυρές κλείνουν την πίτα στα δάκτυλα κάνοντας όμορφα σχέδια. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.

Τηγανίζουμε τα ραφιόλια σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρωματάκι.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και μέλι.

Μυκονιάτικα Ραφιόλια - Ειρήνη Ζουγανέλη

Ελληνικά τοπικά γλυκά με μέλι

Κάντε κλικ στα βαζάκια από Μέλι Αττική στο χάρτη και ανακαλύψτε εκλεκτά γλυκά με μέλι από όλη την Ελλάδα!

ΟΛΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΜΕΛΙ

Διαβάστε το αφιέρωμα του Greek Gastronomy Guide στο μέλι.

Τo Μέλι Αττική γιορτάζει τα 90 του χρόνια, όπως με το μέλι γιορτάζει κι όλη η Ελλάδα...

Μέλι Αττική - Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία - 90 χρόνια

Η Αττική Μελισσοκομική εταιρεία γιορτάζοντας τα 90 χρόνια ζωής κάνει ένα αφιέρωμα στα ελληνικά τοπικά γλυκά με μέλι.

Πολύτιμο δώρο της φύσης στον Άνθρωπο, τροφή των Ολύμπιων θεών, μοναδική γλυκαντική ουσία μεγάλης βιολογικής και θρεπτικής αξίας, το μέλι γλυκαίνει τη ζωή μας και πρωταγωνιστεί σε στιγμές γιορτής και χαράς.

Τα γιορτινά εδέσματα της χώρας μας είναι ταυτισμένα με χαρά και ευτυχία, με μακροζωία και με γονιμότητα. Γλυκά που ακόμα και τώρα φτιάχνονται σε κάθε τόπο και αντανακλούν την γαστρονομική βιοποικιλότητα της χώρας και εκπροσωπούν τον πλούτο και τις ιδιαιτερότητεςτης ελληνικής γαστρονομίας.

Ας γιορτάσουμε μαζί...!!!

Το μέλι χρησιμοποιείται ως συστατικό και αναμειγνύεται με αλεύρι, ντόπια τυριά, αλάτι, νερό, λάδι και σουσάμι, δημιουργώντας μελόπιτες, μελετίνια, κολοκυθόπιτες, τσιμπητά, παστέλια, μελεκούνια, μαντολάτα κλπ.

Το μέλι ως περέχυμα χρησιμοποιείται στις πίτες, τ’ αυγοκαλάμαρα, ξεροτήγανα, τις  τηγανήτες, τους  λουκουμάδες, τις δίπλες κλπ.

Μέλι Αττική - Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία - προϊόντα

Ξεπερνώντας τα 90 έτη ζωής η Αττική Μελισσοκομική εταιρεία εξακολουθεί να είναι αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, που διευθύνεται από τα αδέλφια, κκ. Γιώργο Πίττα και Αλέκα Πίττα-Χαζάπη, ενώ την σκυτάλη παραλαμβάνει αισίως και η τρίτη γενιά.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Αττική Μελισσοκομική εταιρεία - και φυσικά για την Ελλάδα - ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Γιώργος Πίττας, είναι από το 2017 πρόεδρος της FEEDM, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συσκευαστών και Διανομέων Mελιού και εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τυποποίησης συσκευασίας και διακίνησης μελιού.

Το Μέλι Αττική είναι 100% Φυσικό ελληνικό μέλι. 90 χρόνια τώρα η οικογένεια Πίττα επιλέγει το καλύτερο µέλι από 2.000 Έλληνες Παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και έχει αναπτύξει µια βαθιά σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης µε τον μελισσοκομικό κλάδο. Οι μελισσοκόμοι δεν είναι µόνο οι συνεργάτες... είναι η οικογένειά της. Για αυτό είναι κάθε στιγμή δίπλα τους µε εκπαιδευτικά σεμινάρια κι ενημερώσεις και φροντίζει για την επιστημονική κατάρτισή τους και την περαιτέρω ανάπτυξη των γνώσεων τους πάνω στην μελισσοκομία. Για το μέλι Αττική υπάρχει διαρκής επένδυση στην έρευνα, με σκοπό τη δημιουργία και διακίνηση προϊόντων προς τους μελισσοκόμους μας που θα βοηθήσουν στην καλύτερη υγεία των μελισσών. Μοιράζονται κοινούς στόχους για το μέλι και είναι κοντά σε κάθε βήμα με έναν κοινό σκοπό: την ανάπτυξη της ελληνικής μελισσοκομίας.

Έχει περισσότερες από 38 διεθνείς Βραβεύσεις γεύσης, ποιότητας και συσκευασίας και αποτελεί τον πρεσβευτή του ποιοτικού ελληνικού μελιού στο εξωτερικό, όπου εξάγεται επώνυμα σε περισσότερες από 40 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Μέλι Αττική - Το Νο1 ελληνικό μέλι, πρώτης επιλογής, γεμάτο ελληνική φύση εδώ και 90 χρόνια! Ό,τι αξίζει αληθινά.