Συνέντευξη Γεωργίου Πίττα

Θεματικός υποστηρικτής του μελιού

Με το μέλι ασχοληθήκαμε λόγω οικογενειακής παράδοσης. Ο παππούς μας Γεώργιος Πίττας πωλούσε μέλι Υμηττού το 1896, όπως βλέπουμε σε μια διαφήμιση της εποχής στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ.

Ο θείος μας και ο πατέρας μας ίδρυσαν την εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ το 1928 και διέθεσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα συσκευασμένο μέλι επώνυμα, το οποίο μάλιστα εξήγαγαν από τότε.

Πλησιάζοντας τα 90 έτη ζωής η εταιρεία εξακολουθεί να είναι αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που διευθύνεται από εμένα και την αδελφή μου Αλέκα Πίττα-Χαζάπη. Μαζί στη Διοίκηση είναι πλέον και η κόρη μου και η ανιψιά μου.

Σταθερός σκοπός της εταιρείας είναι να λειτουργεί ως μία εταιρεία πρωτοπόρα, κορυφαία στον χώρο της, που θα προσφέρει παντού, σε όλους τους καταναλωτές, ελληνικό μέλι και συναφή προϊόντα, με μοναδικά χαρακτηριστικά εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης, αναγνωρισμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επενδύουμε:

 • σε μακροχρόνιες σχέσεις, στη συνεργασία μας με τους 2000 Έλληνες μελισσοκόμους- συνεργάτες μας, στην μοναδικότητα του ελληνικού μελιού, στην ανάπτυξη (ποιοτική και ποσοτική) της ελληνικής μελισσοκομίας, γεγονότα που μας διαφοροποιούν από πολλές άλλες επιχειρήσεις.
 • στην προσπάθεια για συνεχή βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και την υλοποίηση εταιρικών στόχων
 • στην εμπιστοσύνη των καταναλωτών για την ασφάλεια, ποιότητα, ευθύνη των προϊόντων της.

Το ελληνικό μέλι ΑΤΤΙΚΗ παραμένει πάντα επίκαιρο

 • Αν και γνωστό από την αρχαιότητα ως τροφή των θεών συστήνεται στις σύγχρονες δίαιτες
 • Είναι αγνό φυσικό προϊόν
 • Έχει μοναδική γεύση & άρωμα και θυμίζει Ελλάδα
 • Είναι ένα προϊόν το οποίο πιστεύουμε και εξάγουμε επώνυμα και συστηματικά πάνω από 80 χρόνια, σε πάνω από 37 χώρες στον πλανήτη όπως σε ευρωπαϊκές χώρες, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Κύπρο, στην Ιαπωνία και στη Μ. Ανατολή. Αποτελεί τον πρεσβευτή του ποιοτικού ελληνικού μελιού στο εξωτερικό και τοποθετείται, για πολλά συναπτά έτη, σε πολύ απαιτητικές αγορές.

Συνέντευξη «Θεματικού υποστηρικτή του μελιού» Γεωργίου Πίττα

Το πλήθος διακρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό και η συνεχής παρουσία του προϊόντος σε σημαντικές αλυσίδες του εξωτερικού, πιστοποιούν την αξία του μελιού ΑΤΤΙΚΗ και προβάλλουν την Ελλάδα ως χώρα παραγωγής εκλεκτού μελιού.

Βοηθάμε τους μελισσοκόμους με πολλούς τρόπους προσφέροντάς τους τα μέσα (εκδόσεις, σεμινάρια, δωρεάν συμβουλές, συνεργασία με ερευνητικά κέντρα, φορείς και Πανεπιστήμια) να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας και ποιοτικής συγκομιδής. Έχουμε ξεκινήσει προγράμματα Συμβολαιακής Γεωργίας με σκοπό τη στήριξη των παραγωγών μελισσοκόμων συνεργατών μας. Ενθαρρύνουμε και ενισχύουμε νέους μελισσοκόμους να ασχοληθούν επαγγελματικά με την μελισσοκομία ως κύριο επάγγελμα και παροτρύνουμε με πολλούς τρόπους τη δημιουργία σύγχρονων βιώσιμων μελισσοκομείων. Στηρίζουμε ουσιαστικά την προσπάθεια να δημιουργηθούν αυτάρκεις ανταγωνίσιμες μελισσοκομικές μονάδες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι. Υποστηρίζουμε την αειφορία και τη διάσωση του περιβάλλοντος. Ελληνικό μέλι χωρίς την ελληνική φύση δεν υφίσταται. Όπως και η φυτική παραγωγή χωρίς τη μέλισσα είναι αδιανόητη και αντίστροφα.

Γενικά, ο μελισσοκομικός κλάδος είναι κλάδος με παρόν και μέλλον για την ελληνική οικονομία. Ωστόσο χρειάζεται τη στήριξη και της πολιτείας, εντείνοντας τους ελέγχους της για τις παράνομες ελληνοποιήσεις στο μέλι. Μια ένδειξη αυτού του φαινομένου είναι οι δυσανάλογα χαμηλές τιμές «ελληνικών» μελιών σε σχέση με τον μέσο όρο πώλησης των πραγματικά ελληνικών.

 • Μέλι Αττική - Αττική Μελισσοκομική Εταιρεία
 • Συνέντευξη «Θεματικού υποστηρικτή του μελιού» Γεωργίου Πίττα - Greek Gastronomy Guide

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
 • Κατηγορία
  Μέλι
 • Περιοχή
  Εμβληματικά Προϊόντα

Περιοχή

Συνέντευξη Γεωργίου Πίττα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!