Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Η εταιρεία Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (ΔΑΑ) ιδρύθηκε το 1996, μέσω της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα. Ο ΔΑΑ διοικείται και λειτουργεί ως εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, με το Ελληνικό Δημόσιο να κατέχει το 55% των μετοχών και το υπόλοιπο 45% να βρίσκεται στην κατοχή ιδιωτών.

Κατά την διάρκεια των 16 ετών της επιτυχημένης λειτουργίας του ο ΔΑΑ εξυπηρέτησε περισσοτέρους από 239 εκατομμύρια επιβάτες και 2,9 εκατομμύρια πτήσεις.

Προσφέροντας ένα από τα πιο καινοτόμα και ολοκληρωμένα προγράμματα κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες διεθνώς, ο ΔΑΑ διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της εγχώριας και της διεθνούς κίνησης, σε στενή συνεργασία με το σύνολο των αεροπορικών εταιρειών (διεθνείς ή εταιρείες βάσης, παραδοσιακές ή χαμηλού κόστους).

Σε ό,τι αφορά το μη αεροναυτιλιακό σκέλος, ο ΔΑΑ έχει αναπτύξει εκτενή εμπορική δραστηριότητα, προσφέροντας στον κεντρικό αεροσταθμό προϊόντα και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους επιβάτες και επισκέπτες του, ενώ παράλληλα, η Εταιρεία Αεροδρομίου αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε τομείς όπως η ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας της, η ανάπτυξη και η εμπορική αξιοποίηση συστημάτων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, εξάγοντας παράλληλα την πολυσχιδή και πρωτοποριακή τεχνογνωσία της σε διεθνές επίπεδο.

 

Επίσημη ιστοσελίδα:

 www.aia.gr

Ακολουθήστε μας:

 facebook.com/ATHairport

 twitter.com/ATH_airport

 youtube.com/user/ATHairport

 

Πρόγραμμα «athenspotlighted»

AIA-SpotLighted_s10jpg_Page1_400Το πρόγραμμα «athenspotlighted» (www.athenspotlighted.gr) στοχεύει στην ενίσχυση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού ολιγοήμερων διακοπών (city break) για τους ξένους επισκέπτες της πόλης. Το πρόγραμμα athenspotlighted «φωτίζει» και κάνει οικονομικά πιο προσιτά πολλά ενδιαφέροντα σημεία της Αθήνας αναδεικνύοντας ένα, ίσως άγνωστο σε πολλούς, πρόσωπο της πόλης.

Φθάνοντας στο αεροδρόμιο, οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν στο Κεντρικό Γραφείο Πληροφοριών (επίπεδο αφίξεων) την κάρτα «athenspotlighted» που προσφέρει σειρά εκπτώσεων και προνομίων σε καταστήματα στην πόλη της Αθήνας.

Το «athenspotlighted» είναι μια πρωτοβουλία του ΔΑΑ, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τη «Δέσμη Εκδοτική Α.Ε.» (Αθηνόραμα). Καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του προγράμματος έχουν και οι αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται προς και από την Αθήνα. Με πλεονεκτήματα την εύκολη απόκτηση της κάρτας, το εύρος των παρεχόμενων προσφορών και τη μηδενική χρέωση, το «athenspotlighted» φιλοδοξεί να αποτελέσει ακόμη έναν ακόμα σημαντικό λόγο για να επιλέξει ο ξένος τουρίστας την Αθήνα ως προορισμό.

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!