3 ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό

Aigialos Niche Residences & Suites Σαντορίνη - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 27 2020

3 ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό

Τρία ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία που ανήκουν στο δίκτυο Yades Greek Historic Hotels, μέλος του πανευρωπαϊκού οργανισμού ξενοδοχείων Historic Hotels of Europe, απέσπασαν τιμητικές θέσεις στα 7α βραβεία των Historic Hotels of Europe  θεσμός που αναδεικνύει τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης που προσφέρουν μοναδικές, εξαιρετικές και βαθιά πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

To Gourmet Award 2020 απέσπασε το ξενοδοχείο Aigialos στη Σαντορίνη που  αποτελεί τον «κράχτη» της εθνικής κουζίνας της Ελλάδας, όπως αναφέρει η περιγραφή του βραβείου που απονεμήθηκε στο ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες του και όσοι έχουν δειπνήσει σε αυτό αγάπησαν το φαγητό τόσο πολύ που το ανέδειξαν κορυφαίος όσον αφορά τη γαστρονομία του.

Τρίτος φιναλίστ της κατηγορίας Gourmet Award 2020 ήταν το ξενοδοχείο Avli Lounge Apartments στο Ρέθυμνο και δεύτερος το Dalen Hotel στη Νορβηγία.

Επίσης, το ξενοδοχείο Kyrimai Hotel στη Μάνη είναι δεύτερος φιναλίστ στην κατηγορία καλύτερων ιστορικών ξενοδοχείων που έχουν να πουν μια ιστορία.

Και τα τρία αυτά ξενοδοχεία το greekgastronomyguide.gr ανακάλυψε από τ0 2016 και έγραψε αντίστοιχα αναλυτικά άρθρα.

 

Aigialos Niche Residences & Suites

Το Aigialos Niche Residences & Suites είναι ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στα Φηρά της Σαντορίνης, που περιλαμβάνει ένα σύμπλεγμα 16 κατοικιών του 18ου και 19ου αιώνα, τα οποία έχουν αναπαλαιωθεί με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση. To ξενοδοχείο Aigialos, ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις, έχει λάβει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού, στην κατηγορία «Most Romantic Hotels», ανάμεσα σε 600 καταγεγραμμένα ιστορικά ξενοδοχεία στην Ευρώπη και έχει διακριθεί και στα βραβεία των Ιστορικών Ξενοδοχείων στην Ευρώπη (Historic Hotels of Europe) διαγωνιζόμενο μεταξύ 600 ξενοδοχείων.

Ο Στέλιος Σκαρβελάκης  είναι ο  σεφ που υπό την καθοδήγηση  της εξαίρετης Κωνσταντίνας Φάκλαρη έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον μενού ενή και εικονοζόμενος Θεόδωρος Αλέξης που είχα γνωρίσει πριν δύο χρόνια ήταν πράγματι εξαιρετικός!   Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο μπορούν να προσφερθούν είτε στην αυλή του κεντρικού κτιρίου της υποδοχής είτε σε καθένα από τα 16 διαμερίσματα.

Avli Lounge Apartments

Το Avli Lounge Apartments είναι ένα σύμπλεγμα παλιών αρχοντικών του 1500 στο Ρέθυμνο της Κρήτης, που φέρνει μπροστά μας μνήμες και εικόνες από άλλες εποχές. H Κατερίνα Ξεκάλου,  νεαρή φοιτήτρια το 1987 τόλμησε να δραστηροποιηθεί στο κέντρο της παλιάς – αλλά ερημικής και ερειπωμένης τότε – Πόλης του Ρεθύμνου, και να δημιουργήσει στο ιστορικό του εστιατορίου “Αυλή”. Στην πορεία  επεκτάθηκε πέρα από τον αρχικό χώρο των 500 τετραγωνικών μέτρων και εξαπλώθηκε στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα για τη δημιουργία ενός συμπλέγματος χώρων εστίασης και διαμονής.

Eξαίρετες γεύσεις γεμάτες Ελάδα και Κρήτη, υψηλή αισθητική και στην παραμικρή λεπτομέρεια, μια υποδειγματική αρχιτεκτονική αποκατάσταση των βενετσιάνικων κτισμάτων, σέρβις από ένα νεανικό, ευγενές και πρόσχαρο προσωπικό. Μια ατμόσφαιρα μαγική. Ο κόσμος της Αυλής, ο κόσμος της Κατερίνας Ξεκάλου.

Kyrimai

Το ξενοδοχείο Kyrimai είναι ένα πολυβραβευμένο ξενοδοχείο στον Γερολιμένα της Μάνης καθώς ψηφίστηκε το Νοέμβριο του 2016, ως το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο από τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης – άλλωστε οι βραβεύσεις είναι κάτι το σύνηθες για το Kyrimai (Greek hospitality awards: 2016 – Best Greek Heritage Hotel -Best Greek Boutique Hotel – Best Historic hotel of Europe by the water 2013) – και βρίσκεται απέναντι από τους τιτάνιους γρανίτες του Κάβο Γκρόσο. H ανακαίνιση των παλιών αποθηκών του λιμάνιου από τις οποίες τον 19ο αιώνα γινόταν το εμπόριο της περιοχής, έγινε με εξαιρετικό γούστο και οι κοινόχρηστοι χώροι και τα υπνοδωμάτια που προέκυψαν χαρακτηρίζονται από μια υψηλή αισθητική.

Στέκοντας περήφανα στο λιμάνι του Γερολιμένα από το 1870, το συγκρότημα αντανακλά την ιστορία του τόπου του, γεγονός που απεικονίζεται σε κάθε σημείο του συγκροτήμτοας. “O Γερολιμήν κείται μεταξύ του Ακρωτηρίου Ταινάρου, ένθα η πύλη του Άδου και του Καβο-Γιρόσου. Δια λιμένος τούτου διενεργείται μέγα εξαγωγικό εμπόριο ελαίου και ζώντων ορτυγίων, ολόκληρος δε ο οικισμός αποτελείται από εμπορευόμενους. Δι αυτών διενεργείται το εμπόριον των ζώντων ορτύγων εις την Ευρώπην και δη κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το ποσόν δε υπερβαίνει τας 100.000 ορτύγων”.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!