Jul 25 2022

Ο Γαστρονομικός Οδηγός της Σκιάθου αποκαλύπτει τα μυστικά της γαστρονομίας του νησιού

Με την παραγωγή των 5.000 εντύπων του Γαστρονομικού Οδηγού της Σκιάθου του προγράμματος Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy & Wine Tourism ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάδειξης της γαστρονομίας του νησιού. Continue reading

Η γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες - Παρος - Greek Gastronomy Guide
Jul 18 2022

Τα πανηγύρια της Πάρου: Κι η παράδοση καλά κρατεί

Τι κι αν η Πάρος, αναπτύσσεται σε πρώτο προορισμό των Κυκλάδων. Τι κι αν προορισμοί που ήταν τα υποδείγματα της γραφικότητας Κυκλάδων, όπως π.χ. το Λιμανάκι της Νάουσας, έχουν μετατραπεί σε άνδρο της life style ζωής, με αποκορύφωμα τον Άγιο Νικόλαο του λιμανιού να έχει μετατραπεί σε σκηνικό γνωστού εστιατορίου, όπου τα βράδια τα τραπεζοκαθίσματα να έχουν κατακλίσει την πλατεία του, και πάνω  στα τραπέζια του να χορεύονται τσιφτετέλια.

Continue reading

Jul 09 2022

Τι είναι η Γαστρονομία της πατρίδας μας;

Kαι πώς το ποίημα «Τι είναι η πατρίδα μας;» του Ιωάννη Πολέμη που μαθαίναμε στο σχολειό την εποχή των δεκαετιών 60, 70 – δεν ξέρω αν αυτό το υπέροχο ποίημα μαθαίνεται ακόμα στα σημερινά σχολεία -, μετατρέπεται στο «τι είναι η γαστρονομία της πατρίδας μας;» Αφορμή για αυτό το λογοτεχνικό παιγνίδι ήταν η συμμετοχή μου στο 15ο Φεστιβάλ Μelitzazz στο Λεωνίδιο Κυνουρίας!

Continue reading

Φάβα Σχοινούσας (κατσούνι) - Greek Gastronomy Guide
Jun 30 2022

H γιορτή της φάβας της Σχοινούσας, ο μπάλος του 90χρονου Κωβαίου κι η ανακάλυψη ενός μαγικού νησιού

Η Σχοινούσα είναι ένα από τα πιο μικρά νησιά των Μικρών Κυκλάδων με έκταση μόλις 9 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Νάξου και σ’ ελάχιστη απόσταση από τα Κουφονήσια και την Ηρακλειά. Χαμηλοί λόφοι, αμμουδερές παραλίες με βαθυγάλανα νερά και μια Χώρα που αναπτύσσεται κατά μήκος ενός δρόμου. Continue reading

Grandma’s Restaurant - Liostasi Hotel - Ίος, Κυκλάδες
Apr 26 2022

Top Notch – Χρυσοί Σκούφοι 2022: Άλλη μια βράβευση για το εστιατόριο του Liostasi Hotel της Ίου

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διακρίθηκε η κουζίνα του Liostasi Hotel, του καλύτερου boutique hotel πέντε αστέρων της Ίου, στην κορυφαία γαστρονομική γιορτή των Χρυσών Σκούφων. Τη διάκριση «Top Notch – Χρυσοί Σκούφοι 2022» παρέλαβε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου κ. Αρτέμης Δεναξάς κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής βράβευσης που διοργάνωσε το περιοδικό Αθηνόραμα στις 4 Απριλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα. Continue reading

Τα “ωμά” ψάρια του εστιατορίου Sunset στην Ύδρα - Greek Gastronomy Guide
Apr 23 2022

Τα “ωμά” ψάρια στο εστιατόριο Sunset στην Ύδρα

Εάν σε ολόκληρη την Ύδρα η ιστορία είναι παντού παρούσα, υπάρχουν σημεία της που η ιστορία τους έχει γραφτεί με ανεξίτηλη γραφή. Ένα τέτοιο σημείο είναι στα Κανόνια, όπου βρίσκεται το εστιατόριο Sunset, λίγα μέτρα κάτω από το αρχοντικό του Παύλου Κουντουριώτη, που δεσπόζει στα δυτικά του λιμανιού της Ύδρας. Continue reading

Η LE MONDE κατέκτησε τη 2η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας
Apr 19 2022

Η LE MONDE κατέκτησε τη 2η θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας

Η LE MONDE κατέκτησε τη 2η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας «Trophée Mille International 2022». O Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE για μια ακόμη χρονιά έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό γαστρονομίας «Trophée Mille International 2022» κατακτώντας τη 2η θέση! Continue reading

«Ραντεβού στα Τυφλά»: μια πρωτότυπη εκδήλωση από την Ένωση «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος»
Apr 14 2022

«Ραντεβού στα Τυφλά»: μια πρωτότυπη εκδήλωση από την Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος»

Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2022 στο γνωστό εστιατόριο του Μεταξουργίου Aleria έγινε ένα ξεχωριστό δείπνο, ένα “Ραντεβού στα τυφλά“, από την Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Continue reading

Tα παστά της Πάρου, η αναβίωση μιας παλιάς γαστρονομικής παράδοσης
Apr 04 2022

Tα παστά της Πάρου, η αναβίωση μιας παλιάς γαστρονομικής παράδοσης

Ήταν μια φορά και έναν καιρό ένας οικισμός στην Πάρο που ήταν το μεγαλύτερο ψαροχώρι των Κυκλάδων. Μέσα  στο γραφικό λιμανάκι του – που έμοιαζε με σκηνή θεάτρου –, στοιβαζόντουσαν, δεκάδες καΐκια και ψαρόβαρκες, που με τα  ψαρέματά τους ζούσαν οι κάτοικοι του χωριού. Continue reading