Γαστρονομικές Κοινότητες: Bράβευση στα Τourism Awards 2020

H ελληνική γαστρονομία και το "state of mind" του ελληνικού τουρισμού - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 03 2020

Γαστρονομικές Κοινότητες: Bράβευση στα Τourism Awards 2020

Η βράβευση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες” με το βραβείο Silver Price των Τοurism Awards 2020 στην κατηγορία της Γαστρονομίας, υποκατηγορία  Γαστρονομικού τουρισμού, ήταν η επιβράβευση αυτού του προγράμματος που ξεκίνησε το 2019, αλλά και της προσπάθειας των επαγγελματιών του κλάδου (παραγωγή-εστίαση-φιλοξενία) που υποστήριξαν τη δράση.

Επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα, 4 πρωτοπόροι δήμοι (Σκιάθου, Αμοργού, Άρτας, Πάρου) και 12 περιοχές της χώρας, αξιοποιούν τη γαστρονομία του τόπου τους για να αναδείξουν τη γαστρονομική και τουριστική ταυτότητα της περιοχής τους.

Ο δημιουργός του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες” Γιώργος Πίττας επ’ ευκαιρία της βραβεύσεως δήλωσε τα εξής:

«Η δοκιμασία που περάσε η ανθρωπότητα, μοιραία μάς έκανε να αναλογιστούμε τη σημασία της ζωής.

Ο ελληνικός Τουρισμός σήμερα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα αφήγημα, όπου θα πρωταγωνιστήσουν τα πραγματικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, αυτά που δίνουν αξία στη ζωή, όπως η αυθεντικότητα, η εγκάρδια φιλοξενία, η υγιεινή διατροφή, η ανακάλυψη του μέτρου, η αποθέωση της μικρής κλίμακας και η ανοιχτοσύνη ψυχής.

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες, θέτοντας τη γαστρονομία ναυαρχίδα του ποιοτικού τουρισμού, είναι μια συλλογική δράση που εκφράζει την απόφαση των άριστων του κλάδου – αυτών που υιοθετούν τις αξίες της ποιότητας και της εντοπιότητας – να συνεργαστούν, και μέσα από την πολυφωνία και τον σεβασμό της διαφορετικότητας, να αναδείξουν τον πλούτο του τόπου τους και να δημιουργήσουν τον μύθο της περιοχής τους.

Γιατί η γαστρονομία με την ευρύτερη ερμηνεία της “ως βαθιά γνώση όλων όσα αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου” είναι ο καλύτερος δρόμος να γνωρίσει κανείς την αυθεντικότητα και τα “δαιμόνια” κάθε τόπου και των ανθρώπων της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κριτές των Tourism Awars 2020 που αξιολόγησαν θετικά τη δράση των Γαστρονομικών Κοινοτήτων αλλά και σ’ όλους εκείνους που πίστεψαν, εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν το πρόγραμμα αυτό.»

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!