Έλληνας ο νέος πρόεδρος της FEEDM (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συσκευαστών μελιού)

Σεπ 03 2017

Έλληνας ο νέος πρόεδρος της FEEDM (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συσκευαστών μελιού)

Ο Γιώργος Πίττας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μέλι-Αττική, είναι από φέτος και για δύο χρόνια πρόεδρος της FEEDM, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συσκευαστών και Διανομέων Mελιού.

Η FEEDM ιδρύθηκε το 1989 και εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις τυποποίησης συσκευασίας και διακίνησης μελιού. Προτεραιότητα της είναι να υπερασπίζεται και να προωθεί το μέλι ως αγνό και φυσικό προϊόν. Η Ομοσπονδία είναι αναγνωρισμένη από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε και πρόκειται για πολυεθνική οργάνωση που αποτελείται από εθνικές ενώσεις μελιού ή μεμονωμένες εταιρείες που εκπροσωπούν  δεκαεπτά κράτη/μέλη της Ε.Ε.(Βέλγιο, Βουλγαρία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο) τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Ο Γιώργος Πίττας, αγαπημένος ξάδελφος, με αφορμή την ανάληψη της τιμητικής για την Ελλάδα προεδρίας, δήλωσε:

“Πιστεύω στο μέλι, υποστηρίζω τη μελισσοκομία και θεωρώ ότι η μεγαλύτερη συμβολή του κλαδου είναι η επικονίαση. Τώρα που οι φυσικοί επικονιαστές στην φύση περιορίζονται λόγω της μόλυνσης του περιβάλλοντος, οι μέλισσες και οι μελισσοκόμοι έρχονται να καλύψουν το κενό. Φανταστείτε την φύση χωρίς το μέλι, τις μέλισσες και την μελισσοκομία. Εξάλλου η μελισσοκομία, είναι πλέον ένας σημαντικός περιβαλλοντολογικός δείκτης.

Όσον αφορά για το μέλι, ο ανταγωνισμός με άλλα γλυκαντικά είναι έντονος και ο συναγωνισμός μεταξύ μας σκληρός και επιβάλλει τους νόμους του. Εκείνο που πρέπει πιστεύω να αποκλείσουμε είναι η συστηματική νοθεία και παραπλάνηση γιατί θα είναι ολέθριο για το μέλι ως αγνό-φυσικό προϊόν και για τις επιχειρήσεις μας στο μέλλον”.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!