Τα 6 Ελληνικά Πρωινά του 2017 σε ένα εξαιρετικό βίντεο

6 νέα Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 28 2018

Τα 6 Ελληνικά Πρωινά του 2017 σε ένα εξαιρετικό βίντεο

Το Ελληνικό Πρωινό, συνεχίζοντας την ανάπτυξή του και το 2017, μετέφερε την φιλοσοφία του και τις αξίες του σε 6 νέες περιοχές της χώρας. Αυτή τη χρονιά ο Πόρος, η Πρέβεζα, η Πάρος, η Μήλος, η Ίος και η Κάλυμνος παρουσίασαν δείγματα της γαστρονομικής τους κληρονομιάς και δημιούργησαν τα τοπικά τους νέα Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού, που ανήλθαν αισίως στον συνολικό αριθμό των 41.

Οι εκδηλώσεις στις περιοχές αυτές – όπως και στις προηγούμενες 35 περιοχές – ήταν μια ευκαιρία για τις τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν τη σπουδαιότητα της δράσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, να χαρούν τον πλούτο της γαστρονομικής τους παράδοσης και να αντιληφθούν τον ρόλο που μπορεί να παίξει η γαστρονομία στην συγκρότηση της τουριστικής ταυτότητας κάθε τόπου. Και φυσικά να επιβεβαιώσουν τον ρόλο των ελληνικών ξενοδοχείων ως πρεσβευτές της ελληνικής γαστρονομίας.

Η ένταξη των ξενοδοχείων στο πρόγραμμα συνεχίστηκε με αμείωτους ρυθμούς και ο αριθμός των ξενοδοχείων, που εντάχθηκαν από την αρχή της δράσης, ξεπέρασε τα 900, ενώ για να θωρακιστεί ο θεσμός, αλλά και για να αντιμετωπισθεί με αξιοπιστία η συμμετοχή του Ελληνικού Πρωινού στη διαδικασία αστεροποίησης των ξενοδοχείων, ξεκίνησαν και οι πρώτες πιστοποιήσεις.

Σε διεθνές επίπεδο, η βράβευση του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό, στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2017» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας και στον οποίο βραβεύτηκε ως National Winner, ήταν μια αναγνώριση της 8ετούς αυτής προσπάθειας.

Για το 2018, το ΞΕΕ ενώ προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση της νέας του ιστοσελίδας και την επιταχύνση των πιστοποιήσεων, θέτει σαν στόχο το ξεπέρασμα των 1000 ξενοδοχείων που έχουν μπολιαστεί με το πνεύμα της ανάδειξης των γαστρονομικών θησαυρών του τόπου τους και την ένταξη άλλων 9 περιοχών με τα 9 νέα Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού.

6 νέα Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide

Στο τέλος του 2018, το Ελληνικό Πρωινό με τα 1000 και πλέον ξενοδοχεία από πενήντα 50 περιοχές της χώρας με πρότυπο Ελληνικού Πρωινού, θα είναι ένα γεγονός που θα γιορταστεί όπως του αξίζει. Γιατί το Ελληνικό Πρωινό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, δουλεύοντας συστηματικά 8 χρόνια – ξεκινώντας στο φούντωμα της Ελληνικής κρίσης – με την συμπαράσταση των ελληνικών ξενοδοχείων και της ελληνικής κοινωνίας, δεν δημιούργησε μόνο ένα σημαντικό brand name, αλλά άνοιξε δρόμους για την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας συνδέοντας τον Αγροδιατροφικό Τομέα με τον Ελληνικό Τουρισμό.

Το Ελληνικό Πρωινό πέτυχε, γιατί είχε σχέδιο, επιμονή και δράση,

αγκαλιάστηκε από μαγείρους και σεφ, υιοθετήθηκε από τους ξενοδόχους

αγαπήθηκε από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και τους ξένους επισκέπτες μας.

 

6 νέα Πρότυπα Ελληνικού Πρωινού (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!