Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης - Εστιατόριο "Μελτέμι" στα Διγελιώτικα Αιγίου (βίντεο)

Εστιατόριο "Μελτέμι" στα Διγελιώτικα Αιγίου (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 01 2017

Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης – Εστιατόριο “Μελτέμι” στα Διγελιώτικα Αιγίου (βίντεο)

Το εστιατόριο Μελτέμι στα Διγελιώτικα – το όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο του Αιγίου – είναι ένα στέκι που δύσκολα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως είδος.

Γιατί όντας πάνω στην αμμουδιά διαθέτει καλόγουστες ομπρέλες με ξαπλώστρες και service, εάν μπεί κανείς στον μακρόστενο πανέμορφο κήπο με τις σκιερές μουριές και τις φερφορζέ πολυθρόνες θυμίζει bar και καφετέρια, ενώ στο βάθος πάνω σ’ ένα ξύλινο deck υπάρχουν τα τραπέζια του φαγητού σε όμορφη διάταξη. Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό φυσικά παίρνεται όταν δει κανείς την μπριγκάντα της κουζίνας, την οργάνωση, αλλά και φυσικά τα εδέσματα που κινούνται ανάμεσα στην τοπική και τη Μεσογειακή και όχι μόνο κουζίνα.

Ένα υβριδικό λοιπόν είδος που τα έχει περίπου όλα, δημιουργήθηκε το 1998 – το 2018 θα γιορτάσει 20ετία – από την Έφη και τον Δημήτρη Αποστολόπουλο.

Διακρίναμε μια υπερβολικά μεγάλη γκάμα των εδεσμάτων στον κατάλογο (η φιλοσοφία του καταστήματος είναι ότι εδώ θα τα βρεις όλα). Μια δωδεκάδα ορεκτικά, μια δωδεκάδα θαλασσινά, μια δωδεκάδα σαλάτες, 15 πιάτα σπέσιαλ, 12 πιάτα με ψητά κρέατα και ψάρια ημέρας.

Ξεχωρίζουν οι γάβροι και οι γεμιστές σαρδέλες και το μπουργέτο, τα τυροπιτάρια με χειροποίητο φύλλο, το καλαμάρι με πολύχρωμες πιπεριές, η τάρτα θαλασσινών, το σουφλέ μελιτζάνας, το φιλέτο μοσχάρι με λευκή σάλτσα μανιταριών και μπράντυ.

Από τις σαλάτες ξεχωρίζουν η σαλάτα «Μελτέμι» με σταφίδες, πορτοκάλι, μήλο και σος μελιού και η σαλάτα με το μαρούλι, ρόδι, κουκουνάρι και φιστίκι Αιγίνης.

Το εστιατόριο Μελτέμι είναι ένα πολύ όμορφο στέκι όπου μπορεί κανείς να έλθει για το πρωινό του και να περάσει εδώ όλη την μέρα του, εξαντλώντας όλες τις γαστρονομικές του ανάγκες ανά ώρα και περίσταση τρώγοντας ποιοτικά και με καλό service.

Εστιατόριο "Μελτέμι" στα Διγελιώτικα Αιγίου (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide

Μπουργέτο

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!