Η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου στην έκθεση Expotrof 2020

Ιαν 26 2020

Η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου στην έκθεση Expotrof 2020

H Γαστρονομική Κοινότητα του Πηλίου παρ’ όλο που δεν έχει πάνω από τρεις μήνες δράση, κατόρθωσε μέσα στο μικρό αυτό διάστημα να συγκροτήσει μια σφικτή ομάδα μελών, που πίστεψαν στην φιλοσοφία και την προοπτική του προγράμματος και κάνοντας συναντήσεις για να σφυρηλατήσουν την ενότητά της, εξασφάλισε μια πολύ δυναμική παρουσία στην έκθεση Expotrof  2020 και ξεχώρισε στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα του Γιώργου Πίττα και του Greek Gastronomy Guide.

H Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου είχε ένα stand καλόγουστα στημένο και γεμάτο προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της περιοχής που υποστήριξαν με την παρουσία τους την συμμετοχή στις Γαστρομικές Κοινότητες, ενώ ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν τα άλλα μέλη των υπολοίπων κοινοτήτων, αναπτύσσοντας ζεστές σχέσεις και υποσχέσεις συνεργασίας.

Παρουσιάστηκαν προϊόντα από το κτήμα Καραΐσκου, τραχανάς από την βιοτεχνία ζυμαρικών “Το Πήλιο”, πλατό με τυριά του τυροκομείου Καρακάνας (φέτα, γραβιέρα με κάνναβη,κασέρι με μαύρο σκόρδο), αλλαντικά της αλλαντοποιίας Στράκας.

Δεν θα έλειπε ο περίφημος χαλβάς Παπαγιαννόπουλου, ελαιόλαδο του ελαιοτριβείο Βολιώτη, τα προϊόντα από μαύρο σκόρδο της εταιρείας Black Garlic Downvillage,  τα αναψυκτικά της ΕΨΑ, το τσίπουρο Τοκαλης και μήλα και πετιμέζια από τον συνεταιρισμό Zagorin.

Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Πατιστής. Δεν θα μπορούσε να γίνει παρουσίαση του προορισμού του Πηλίου, χωρίς να παρουσιαστεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής, το τσίπουρο, οι μεζέδες και η ιεροτελεστία των τσιπουράδικων του Βόλου.

Την προετοιμασία και επιμέλεια της παρουσίασης ανέλαβε με επιτυχία η Ελένη Καραΐσκου η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου-εστιαστορίου Κρίτσα, ο σεφ Κωνσταντίνος Πατιστής και η Μαριάνθη Βολιώτη.

Η μεγάλη κουζίνα της Expotrof φιλοξένησε όλες τις γεύσεις και μυρωδιές του τόπου. Η Γαστρονομική Κοινότητα του Πηλίου μαγείρεψε και παρουσίασε στο κοινό, το παραδοσιακό μπουμπάρι και το κλασικό σπεντζοφάι με πρώτες ύλες από την αλλαντοποιία Στράκας.

Μεγάλη εντύπωση έκαναν τα τσιτσίραβλα που συνοδεύτηκαν με τσίπουρο Τοκαλη. Η παρουσίαση έκλεισε “γλυκά” με χαλβά Παπαγιαννόπουλου και γιαούρτι με γλυκό κουταλιού περγαμόντο.

Tην παρουσίαση της κουζίνας του Πηλίου κατέγραψε η γνωστή σεφ και πρέσβυρα της κουζίνας του Αιγαίου Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και αποσπάσματα πρόβαλε στην εκπομπή της  Ελένης Μεναγάκη στο κανάλι ALPHA. 

Όλα αυτά που συνέβησαν στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων στην έκθεση Expotrof επιβεβαιώνουν την πρόθεση όλων αυτών που με ενθουσιασμό εντάχθηκαν στο πρόγραμμα και στην φιλοσοφία του:

“Οι Γαστρονομικές Κοινότητες θα κληθούν να παίξουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα εποχή, όπου οι συνεργασίες θα χορεύουν ταγκό με τις ατομικές φιλοδοξίες, οι ελπίδες δεν θα μαραζώνουν στη μοναξιά των προσωπικών διαδρομών και η πίστη στο κοινό καλό δεν θα είναι μακρινή οπτασία”.

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες καλούνται να  γίνουν μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής γαστρονομίας, αναδεικύοντας την γαστρονομικής τους κληρονομιά και αξιοποιώντας έναν ακόμα από τους θησαυρούς της χώρας μας, τις κοιμισμένες συλλογικότητες.

“Σ’ ένα κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης

με αγάπη και περηφάνεια για τον τόπο,

με διάχυση της γνώσης και προσαρμογή στην σύγχρονη πραγματικότητα,

νέοι άνθρωποι δημιουργούν νέες αξίες, νέους θεσμούς, νέα αντίληψη ζωής»

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!