H κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο καφέ Μελίνα

Ιαν 01 2019

H κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο καφέ Μελίνα

Στο καφέ Μελίνα, το διάσημο καφενείο της Πλάκας, κόπηκε για άλλη μια χρονιά η Πρωτοχρονιάτικη πίτα της παρέας των 9. Μια ανδροπαρέα που εδώ και πολλά χρόνια, έχει τις εβδομαδιαίες jours fixes, τους περιπάτους της, τα καλαμπούρια και τις πλάκες αλλά και τους τσακωμούς -που λήγουν την ώρα του αποχωρισμού-, τις γιορτές της και είναι ένα υγιές δείγμα συνεύρεσης ανδρών με διαφορετικές πολιτικές απόψεις και πεποιθήσεις, προερχόμενοι από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, και όπου σ’ αυτήν την παρέα των 9, βρίσκουν την τακτική τους εκτόνωση, το πεδίο εμπιστοσύνης και σιγουριάς και όπως ομολογήθηκε, σε πολλούς, είναι η αναφορά της εβδομάδας.

Ο Δημήτρης, ο Μανώλης, ο Γιάννης, ο Μάκης, οι δυο Γιώργηδες, ο Δημήτρης, ο Ανδρέας και ο Σωτήρης εκπροσωπούν διάφορα επαγγέλματα (στρατηγοί, επιχειρηματίες, φαρμακοποιοί, γιατροί, κλπ), πολιτικές απόψεις, φιλοσοφίες της καθημερινότητας, κι όμως τους δένει η επιθυμία του συναισθηματικού δεσίματος και της κουλτούρας της συνύπαρξης των διαφορετικοτήτων. Όμορφα θηλυκά πράγματα για άνδρες.

Το Καφέ Μελίνα, Πρωτοχρονιά του 2019 ήταν έτοιμο για να υποδεχτεί, την κοπή της πίτας της παρέας των 9 (συναντιώμαστε καθε ΣΚ στις 9.00 και είμαστε 9), αλλά και βέβαια να υποδέχτει τους φίλους του, θαμώνες αλλά και τις ειδήσεις της νέας χρονιάς.

Ο Αδρέας Μαρτζάκλης, οικοδεσπότης, με την πλέον επίσημη περιβολή του, κόβει την πίτα. Διαδοχικά θα κόψει ως μέγιστος παράγων της περιοχής, πίτες προέδρων, ενώσεων, παρατάξεων, αλλά στην κοπή της πίτας της παρέας των 9 βγάζει τον καλύτερο εαυτό του!

Μια μικρή ένταση πρωτοχρονιάτικα ξεπεράστηκε χωρίς πολλούς κραδασμούς, καθότι δεν είχε εντοπιστεί το νόμισμα και όπου στο τέλος κατά τύχη βρέθηκε προσκολλήμενο στο ταψί της βασιλόπιτας, με βάσιμες υποψίες ότι είχε κολληθεί με κόλλα Logo δια ευνόητους λόγους. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε όταν το πρόβλημα δικαιολογήθηκε με αστοχία υλικού, όπως μας εξηγήθηκε από τον κατασκευαστή την πιτας.

Οι πανέμορφες κοπέλες του Cafe Melina – Κατέρινα, Λάρσα και Υβόννη – προσφέρουν τα χαμόγελά τους, καλύτερες ευχές  για τον Νέο Χρόνο.

O Aνδρέας Μαρτζάκλης, ιδιοκτήτης του Cafe Melina, έχοντας υλοποιήσει το θεάρεστον έργον της κοπής της πίτας της παρέας των 9 και περιπεσών σε βαθύ προβληματισμό αναστοχάζεται το βιόν του και το μέλλον της προσωπικής του ζωής. Το προσεγμένο ντύσιμό του και η γλυκύτητα της έκφρασης του, προοιωνίζουν θερμά επεισόδια για το 2019. Η ιστοσελίδα του Greek Gastronomy Guide, έχουσα κύριο έργο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας, περιορίζεται στην περιγραφή της εκδήλωσης της κοπής της βασιλόπιτας εντός του καφενείου -και συνακολουθα του ρόλου του καφενείου, στην διατήρηση της κοινωνική συνοχής- και δεν προσεγγίζει άλλα ευχάριστα κοινωνικά γεγονότα, που αποτελούν ειδικότητα άλλων εντύπων.  Ως γαστρονομικό όμως ηλεκτρονικό δίνει διακριτικά τροφή στα αρμόδια έντυπα να δράσουν.

Οι φίλοι του Ανδρέα και μέλη της παρέας των εννέα, συμμερίζονται τον προβληματισμό του πλέον αγαπητού “καφετζή” της Αθήνας, και του εύχονται, ενάρετον και ανθόσπαρτον βίον

Παρ’ ότι ώρα πρωινή, της κοπής της βασιλόπιτας, ακολούθησε ενδεικτικό τσιμπούσι, πριν τα μέλη της παρέας αναχωρήσουν μετά των οικογενειών τους, στις πατροπαράδοτες πρωτοχρονιάτικες συνεστιάσεις. Το τσιμπούσι συμπεριελάμβανε, ανθότυρο και ρακί Κρήτης, γογγύλια και αγγουράκια, κόκκορα ψητό και πεντανόστιμες και τρυφερότατες σεφταλιές.  

Guest star της παρέας, ο Τάκης Παπαδόπουλος – cult φυσιογνωμία και μερακλής άνθρωπος – που έχει  (τα παιδιά του τώρα πιά) τον διάσημο φούρνο του Τάκη στο Κουκάκι, ήρθε και αυτός, να ακούσει τα σχόλια για την βασιλόπιτα του, (από που αλλού θα την προμηθευόμασταν άλλωστε;), και φυσικά να ευχηθεί και να μάθει τα συγκλονιστικά κοινωνικά νέα.

Καλή χρονιά, στην παρέα μας και σ’ όλον τον κόσμο, υγεία και καλή καρδιά! 

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!