Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πάρου αξιοποιεί περί τους 700 τόνους αγελαδινού γάλακτος. Κύριο παραγόμενο προϊόν η γραβιέρα Πάρου και δευτερευόντως το κεφαλοτύρι, το σουρωτό (ξυνομυζήθρα), η μυζήθρα, κεφαλάκια στο λάδι και στο κρασί (το κρασοτύρι είναι η αδυναμία μου) και τέλος βούτυρο. Το ευχάριστο είναι στο Τυροκομείο δουλεύουν όλο τον χρόνο, νέοι Παριανοί με τυροκόμο τον Μάρκο Κορτιάνο μόλις 32 χρόνων απόφοιτο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Και δίνουν υποσχέσεις μαζί με τον διευθυντή της Ένωσης Αλέξη Γκόκα, ότι τα τυριά του Συνεταιρισμού χρόνο με το χρόνο θα γίνονται καλύτερα.
Aug 22 2016