More

Αγρόκτημα Βιόπορος

Αγρόκτημα Βιόπορος

Στη νότια Κέρκυρα, στο δρόμο προς τη Λευκίμη, μετά τα Βραγκανιώτικα, εάν στρίψεις σε ένα σημείο δεξιά, στην πινακίδα που γράφει BIOPOROS – Επισκέψιμο Οικολογικό Αγρόκτημα, θα βρεθείς σε ένα μέρος μαγικό. Μπροστά σου, η πανέμορφη λίμνη Κορισσίων, μια θέα μαγευτική, γύρω σου ο λόφος γεμάτος δέντρα, περιποιημένους λαχανόκηπους, μελίσσια και γάτες να λιάζονται νωχελικά στον ήλιο. Εκεί βρίσκεται το αγρόκτημα Βιόπορος, της Αγαθής και του Κώστα Βλάσση, που αποφάσισαν το 1982 να αγοράσουν μια έκταση 70 στρεμμάτων με την προοπτική να φτιάξουν τον δικό τους παράδεισο.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αφού ως τότε ζούσαν στην Αθήνα, είχαν εκεί τις δουλειές τους και το σπιτικό τους. Έλα όμως που η Αγαθή και ο Κώστας ήταν δύο άνθρωποι βαθειά συνειδητοποιημένοι και οικολόγοι από πεποίθηση. Το 1987, με το που γεννιέται ο πρώτος τους γιος, ο Κρίτωνας, τα μαζεύουν έρχονται στην Κέρκυρα και δημιουργούν αυτό το κτήμα, θέλοντας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί, στη φύση και στην ελευθερία.

Ένα ήρεμο περιβάλλον μοναδικής ομορφιάς, με ανοικτούς ορίζοντες, κοντά στον υδροβιότοπο με τους αργυροπελεκάνους, τους ερωδιούς, τους τσιχνιάδες και τις αγριόπαπιες (ένα ζευγάρι κιάλια είναι ακουμπισμένο στο τραπέζι για όποιον επιθυμεί να παρατηρήσει την πανίδα της λίμνης), ενώ το βράδυ με τηλεσκόπιο μπορεί να θαυμάσει τον έναστρο ουρανό της Κέρκυρας.

Ο Βιόπορος έχει ένα εστιατόριο, στο οποίο η Αγαθή ετοιμάζει τις καταπληκτικές μαγειρικές της – με πρώτες ύλες βιολογικά πιστοποιημένες, οι περισσότερες παραγωγής του αγροκτήματος – αλλά και δύο βίλες προς ενοικίαση.

Εκείνοι που θα μείνουν εδώ, μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις φάσεις ζωής του αγροκτήματος, να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια της Αγαθής, να κάνουν περιπάτους σε μονοπάτια, βαρκάδα στον υδροβιότοπο, αλλά και να κολυμπήσουν στην κοντινή παραλία του Ίσσου με τις μοναδικές αμμοθίνες.

Στην μαγειρική η Αγαθή «σκίζει», το πρωινό της είναι πλούσιο, με βιολογικά προϊόντα, ελιές, χυμούς, μαρμελάδες, αυγουλάκια από τις 50 κότες της, μέλι από τις κυψέλες του γιού της Γενναίου, ψωμί ζυμωτό από τα χεράκια της ψημένο στον ξυλόφουρνο, αλλά και με πίτες, παστέλια και ανάλογα την εποχή φρούτα και λαχανικά. Η κουζίνα της είναι Κερκυραϊκή με τα μπουρδέτα και τα σοφρίτα, αλλά φτιάχνει και φαγητό για χορτοφάγους, για vegan και για αλλεργικούς στη λακτόζη και τη γλουτένη, με αποκορύφωμα τον vegan μουσακά της!

Γιατί, όπως λέει η ίδια, «ο Βιόπορος δεν είναι εστιατόριο, δεν είναι αγρόκτημα, είναι τρόπος ζωής!».

  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα
  • Αγρόκτημα Βιόπορος Κέρκυρα

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Αγρόκτημα Βιόπορος

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Γεφύρι της Άρτας - ``Η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα`` - Greek Gastronomy Guide

Άρτα

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!