More

Αγρόκτημα Καραΐσκος στην Πορταριά

Αγρόκτημα Καραΐσκος - Karaiskos Farm

Αν η Πορταριά με τη στρατηγική θέση της είναι η πύλη του βουνού των Κενταύρων, το Kritsa Gastronomy Hotel στο κέντρο της εντυπωσιακής πλατείας του χωριού αποτελεί την είσοδο στην καρδιά της Πηλιορείτικης γαστρονομίας και η Ελένη Καραΐσκου ο αδιαφιλονίκητος πρεσβευτής της, το Αγρόκτημα Καραΐσκος μέσα σε τρία χρόνια έγινε ένα λαμπερό παράδειγμα ανάπτυξης του Εναλλακτικού και Γαστρονομικού Τουρισμού.

Την Ελένη Καραΐσκου, τη ψυχή όλων αυτών, την γνώριζα προσωπικά, γιατί συνβρεθήκαμε μαζί για 8 χρόνια στο ΔΣ του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, και γνώριζα το μεράκι της για την Γαστρονομία, μάλιστα το ξενοδοχείο της ήταν από τα πρώτα που είχαν ενταχθεί στο φιλόδοξο πρόγραμμα Ελληνικό Πρωινό.

Κι αν η προθεσή της να αναδείξει την παραδοσιακή γαστρονομία του Πηλίου έπιασε τόπο με το ξενοδοχείο της Kritsa Gastronomy Hotel που από το 2000 αποτελεί το γαστρονομικό τοπόσημο του Πηλίου, το νέο project της οικογένειάς της και ειδικά των δυό αγοριών της, του Στέφανου και του Φίλιππου Καραϊσκου να φτιάξουν την πρότυπη γαστρονομική φάρμα του Πηλίου φαίνεται να αποδίδει πλούσιους καρπούς.

Όλα ξεκίνησαν με το όνειρο του Στέφανου και την αγάπη του για τη γη να αποκτήσει η οικογένεια του αγρόκτημα, που άρχισε να γίνεται πραγματικότητα το 2016, και σιγά σιγά να παίρνει μορφή με καλλιέργειες λαχανικών, οπωροφόρων δένδρων και βοτάνων. Στόχος του η δημιουργία αφ’ ενός μιάς επισκέψιμης παραγωγικής φάρμας αλλά και η εξασφάλιση των πιο φρέσκων προϊόντων στο Kritsa Gastronomy Hotel.

Το Αγρόκτημα Καραΐσκος, δυό χιλιόμετρα από την Πορταριά προς τα Χάνια, μια όαση μέσα σ’ ένα στο κατάφυτο δάσος του Πηλίου, είναι χωρισμένο στους μπαξέδες όπου καλλιεργούνταν ό,τι μπορεί να καλλιεργηθεί σ’ αυτόν τον ευλογημένο από τους Θεούς τόπο.

Και τι δεν μπορεί να κάνει κανείς στο Αγρόκτημα Καραϊσκος! Το αγρόκτημα παρέχει διαμονή σε αγροτόσπιτο, μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, μαθήματα σχετικά με την καλλιέργεια λαχανικών, φρούτων και βοτάνων όπως και την παρασκευή εδεσμάτων, πιτών, τουρσιών, τραχανάδων, μαρμελάδων και γλυκών κουταλιού.

Τα παιδιά βρίσκονται στο στοιχείο τους, γιατί για πρώτη φορά θα μπορούσαν να δουν μαζεμένη την Πηλιορείτικη χλωρίδα και να παρακολουθήσουν δημιουργικές υπαίθριες δράσεις και να ζήσουν, μαθαίνοντας, παίζοντας μέσα στη φύση, τις καλλιέργειες ανάμεσα πόνυ, γαϊδουράκια, μίνι κατσικάκια,αγελάδα και κοτούλες. Το αγρόκτημα, ένας παράδεισος εκτός της φιλοξενίας και των καθημερινών επισκέψεων από ιδιώτες και σχολεία, προσφέρεται για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το τριήμερο του 1ου Φεστιβάλ της Πηλιορείτικης γαστρονομίας στο Karaiskos Farm στην Πορταριά το 2019, ήταν ένα μεγάλο εγχείρημα καθώς ήταν το πρώτο άνοιγμα στο ευρύ κοινό και στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία. Ειδυλλιακό τοπίο, άρτια διοργάνωση, μεγάλος ενθουσιασμός, συναρπαστικά μαγειρέματα, ανώνυμοι και επώνυμοι μαγείροι και σεφ, φαγάκια αξέχαστα, ενδιαφέρουσες ομιλίες, συμμετοχή και ικανοποίηση παραγωγών και κοινού πέρα των προσδοκιών. Οι πάνω από 3.000 επισκέπτες στο Γαστρονομικό Πηλιορείτικο Woodstock διαπίστωσαν ότι το Πήλιο μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο γαστρονομικό προορισμό και το Pelion Gastronomy Festival σε σημαντικότατο θεσμό, αλλά και ως υποδειγματικό παράδειγμα διαχείρισης του Γαστρονομικού Τουρισμού κάθε τόπου.

 • Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου - Κτήμα Καραΐσκου στην Πορταριά - Greek Gastronomy Guide
 • Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου - Κτήμα Καραΐσκου στην Πορταριά - Greek Gastronomy Guide
 • αγρόκτημα Καραΐσκου
 • αγρόκτημα Καραΐσκου
 • αγρόκτημα Καραΐσκου
 • αγρόκτημα Καραΐσκου
 • Kritsa Gastronomy Hotel - Πορταριά, Πήλιο - Πηλιορείτικα φαγητά και γεύσεις - Greek Gastronomy Guide
 • Πηλιορείτικα φαγητά και γεύσεις - Greek Gastronomy Guide
 • Αγρόκτημα Καραΐσκος στην Πορταριά
 • Πηλιορείτικα φαγητά και γεύσεις - Greek Gastronomy Guide
 • Αγρόκτημα Καραΐσκου - Greek Gastronomy Guide

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Αγρόκτημα Καραΐσκος στην Πορταριά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΗΛΙΟΥ - ΒΟΛΟΥ

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Γεφύρι της Άρτας - ``Η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα`` - Greek Gastronomy Guide

Άρτα

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!