More

Εστιατόριο Μπακατσιάνος

Δημήτρης Πολύζος

Στο φημισμένο άλσος της Αγίας Παρασκευής – το ιστορικό εκκλησάκι -800 μόλις μέτρα βόρεια της Αρναίας, στη Χαλκιδική, βρίσκεται το εστιατόριο Μπακατσιάνος. Κατασκευασμένο από πέτρα και ξύλο, φωλιάζει μέσα στο μαγευτικό δάσος από πανύψηλες βελανιδιές και όποια εποχή και να βρεθεί κανείς εδώ, θα συναντήσει μια φύση που θα τον συγκλονίσει με την ιδιαίτερη ομορφιά της.

Ιδιοκτήτης του εστιατορίου είναι ο Δημήτρης Πολύζος (το Μπακατσιάνος είναι το οικογενειακό πατατσούκλι), ένα ελληνόπουλο που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες, έκανε σπουδές στη γαστρονομία, δούλεψε δίπλα σε σημαντικούς chef και αφού ολοκλήρωσε τις περιηγήσεις του στον κόσμο, αποφάσισε να γυρίσει και να στεριώσει στον πατρικό τόπο.

Συνδυάζοντας την ευρωπαϊκή εμπειρία του και τις γνώσεις του στις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις, με την αυθεντική κουζίνα του τόπου του – τις πατροπαράδοτες συνταγές της Χαλκιδικής, αλλά και της Μακεδονίας γενικότερα – και τα ντόπια προϊόντα δημιούργησε μια ποικιλία εξαιρετικών ορεκτικών, ουζομεζέδων και εδεσμάτων που τα συνοδεύει από ντόπιο τσίπουρο ή κάποιο κρασί από την πλούσια κάβα του. Ο Δημήτρης δίνει μεγάλη βάση στα υλικά με τα οποία μαγειρεύει και γι’ αυτό κάθε πρωί, τα διαλέγει ο ίδιος από τους προμηθευτές του.

ΕΖΑ
ΕΖΑ

“Όταν έχεις τέτοιες πρώτες ύλες, κυνήγια, κρέατα, μανιτάρια, τυροκομικά, ζαρζαβατικά, μέλια, δεν θέλει και πολλή τέχνη για να δημιουργήσεις”, μας εξηγεί χαμογελώντας.

Από το μενού του – οι τιμές του ήταν πολύ καλές – ξεχώρισα από τα πρώτα τον παστουρμά ψαριού, την πατάτα του δάσους (πατάτες σε πήλινο, γκρατιναρισμένες με τυριά, αυγά και τρούφα Χολομώντα), το καπνιστό χταπόδι και το μπουγιουρντί.

Semeli Estate
Semeli Estate

Από τα κρεατικά – που τελικά είναι και ο βασικός κορμός του μενού – πρωταγωνιστούν τα λουκάνικα (δεν έχω φάει πιο εύγεστα και ζουμερά,καθώς παράγονται από τα πρώτα κρέατα του χοίρου, με μπαχάρια και πορτοκάλι), σπαλομπριζόλες χοιρινές και μοσχαρίσιες, κότσι χοιρινό στη γάστρα και βέβαια την ονειρώδη ποικιλία κρεάτων!

Ο Δημήτρης, εκτός του κανονικού μενού του, δημιουργεί πολλές φορές και πιο avant garde πιάτα, κι αυτό όταν εκπροσωπεί τον οργανισμό Μount Athos Area Halkidiki σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα από αυτά ήταν το καταΐφι σε σχήμα μιας περίτεχνης μπάλας, που μέσα είχε ένα θεσπέσιο γιαούρτι με κομμάτια από γλυκό του κουταλιού.

Μιας απίστευτης ομορφιάς τοπίο και ένας φιλόξενος χώρος στα χέρια ενός περίφημου σεφ και πανάξιου επαγγελματία.

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμάρι

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
 • Διεύθυνση
  Αγία Παρασκευή, Αρναία Χαλκιδικής
 • Τηλέφωνο
 • E-mail
 • Ιστοσελίδα
 • Κατηγορία
  Εστιατόρια
 • Περιοχή
  Χαλκιδική & Προ του Άθω περιοχή

Περιοχή

Εστιατόριο Μπακατσιάνος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!