More

Η Ωραία Ύδρα

Η Ωραία Ύδρα

Η Ύδρα είναι αναμφισβήτητα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Σε απόσταση μόλις μιάμισης ώρας από τον Πειραιά, η ιστορική Ύδρα, προστατευμένη εξ’ ολοκλήρου από την Αρχαιολογική υπηρεσία και διατηρώντας το μοναδικό προνόμιο της μη ύπαρξης τροχοφόρων, δημιουργεί μια ανεπανάληπτη αίσθηση όταν περπατάς ανάμεσα στα επιβλητικά αρχοντικά της.

Όχι που είναι εύκολο νησί. Η Ύδρα, δεν «ανοίγεται» εύκολα. Είναι ένας τόπος δύσκολος, εσωστρεφής και δεν σηκώνει εύκολα ελαφρότητες κι ίσως αυτό να της προσδίδει την ιδιαίτερη γοητεία της και να την κάνει τόσο ελκυστική.

Σ’ αυτήν λοιπόν την Ύδρα είχαμε φέτος το καλοκαίρι (2016) μια νέα εντυπωσιακή γαστρονομική παρουσία. Η Αντιγόνη Βαμβακά, μια Πειραιώτισσα επιχειρηματίας και επί τριανταπέντε χρόνια φίλη της Ύδρας, άνοιξε το gourmet εστιατόριο “Η Ωραία Ύδρα”, στο κέντρο της προκυμαίας (στη θέση της παλιάς Ψαροπούλας, όπου από το 1911 η οικογένεια Τηλιακού διατηρούσε ταβέρνα και από το 1993 εστιατόριο).

Το κτίσμα που φιλοξενούσε την ταβέρνα είχε πάθει μεγάλες ζημιές, τις οποίες επιδιόρθωσε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, η Μονή του Προφήτη Ηλία, και στον διαγωνισμό η Αντιγόνη αποφάσισε να κάνει την κίνηση. Δημιούργησε μια ομάδα νέων με επικεφαλής τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο σεφ Κοσμά Σαβριάδη, με την παιδική της φίλη Μαμίνα Ψωμαρά και τον ζαχαροπλάστη σεφ Τέλη Ράπτη στο παρακείμενο – επίσης δικό της – ζαχαροπλαστείο Καραμέλα, και με την Πηνελόπη Λαμπροπούλου να υποδέχεται τον κόσμο με ευγένεια και χάρη, έφτιαξε μια νέα πρόταση εστιατορίου gourmet στην Ύδρα .

ΕΖΑ
ΕΖΑ

Η Αντιγόνη ονειροπόλα αλλά και αποτελεσματική, θέλει μαζί με την ομάδα της, αλλά και σε συνεργασία με τα άλλα ποιοτικά καταστήματα της εστίασης, να κάνει την Ύδρα γαστρονομικό προορισμό. Και δεν έχει άδικο. Καλές ταβέρνες και αξιοπρεπή εστιατόρια υπάρχουν, χρειάζεται όμως ένα έναυσμα για την άνθηση της δημιουργικής κουζίνας σ’ αυτό το μοναδικό νησί.

Νομίζω ότι το εγχείρημα της Αντιγόνης ίσως αποτελέσει την απαρχή για αυτή τη προσπάθεια…

Ο σεφ της Ωραίας Ύδρας Κοσμάς Σαβριάδης γεννημένος στην Πάτρα, με προϋπηρεσία χρόνων στην ξενοδοχειακή αλυσίδα της Grecotel, είναι σεμνός και προσγειωμένος. Αγαπά της καθαρές γεύσεις, τις φρέσκες πρώτες ύλες κι έχει άκρες σ’ όλη την Ελλάδα για να προμηθεύει την κουζίνα του με του πουλιού το γάλα, όπως π.χ. δροσουλίτες, αλμύρα, τσιτσίραβλα αλλά και μπαρμπούνια και γαρίδες από την απέναντι Κοιλάδα.

Semeli Estate
Semeli Estate

Στην “Ωραία Ύδρα” τα πιάτα ημέρας είναι συχνά πιο πολλά από αυτά του καταλόγου.

Το πιάτο με θαλασσινά ήταν εξαιρετικό. Εντυπωσιακά παρουσιασμένο, περιτυλιγμένες μέσα ένα λαδόχαρτο πετροσωλήνες, στρείδια, μύδια, καλόγνωμες στον ατμό, μαζί με ντοματίνια και με λεμονόφυλλα που αφήνουν το μοναδικό άρωμά τους.

Καλαμάρια υδραίικα ή γεμιστές σαρδέλες συνοδευμένες με το καλοκαιριάτικο χορταρικό της αλμύρας, μπαρμπούνια σαβόρο, βιολογική φάβα με κρίταμο, τονάκι Αλοννήσου, γαρίδες κριθαρώτο.

Είτε θελήσεις να κάτσεις στα τραπέζια της προκυμαίας, για να νιώσεις την κίνηση και τον ρυθμό της, είτε έχεις την τύχη να κλείσεις ένα από τα τρία προνομιούχα τραπέζια στο μπαλκονάκι της με θέα το λιμάνι, θα ξέρεις ότι θα φας ιδιαίτερες γεύσεις από ένα εστιατόριο που έχει τις προθέσεις να παίξει σημαντικό ρόλο στη γαστρονομία της Ύδρας. Καλοτάξιδο.

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμάρι
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"
 • gourmet εστιατόριο "Η Ωραία Ύδρα"

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
 • Διεύθυνση
  Λιμάνι Ύδρας, 18040 Ύδρα
 • Τηλέφωνο
 • E-mail
 • Κατηγορία
  Εστιατόρια
 • Περιοχή
  Ύδρα

Περιοχή

Η Ωραία Ύδρα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!