More

Hydrama Grand Hotel

Hydrama Grand Hotel

Το 2016 η Δράμα απέκτησε το πρώτο της 5άστερο ξενοδοχείο, το Hydrama Grand Hotel, ένα ξενοδοχείο, δημιούργημα μιας “παλαβωμάρας” ενός Κρητικού, που αξιοποίησε το διατηρητέο κτίριο των παλιών καπναποθηκών Σπήρερ δίπλα στις πηγές της Αγίας Βαρβάρας.

Ο Μανώλης Λεδάκης, ένας τολμηρός αλλά έμπειρος επιχειρηματίας με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κρήτη στον χώρο των τεχνικών έργων, ερωτεύτηκε την παλιά καπναποθήκη και είχε το όραμα, αλλά και την ανεξάντλητη υπομονή, να υλοποιήσει αυτό το τόσο ιδιαίτερο εγχείρημα.

Χρειάστηκαν δέκα χρόνια για να το δει το όνειρό του πραγματικότητα. Χρονοβόρες διαδικασίες για να εγκριθούν οι μελέτες, μιας και το κτίριο είναι ανακηρυγμένο μνημείο, άλλες τόσες για την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ και βέβαια χρόνος για το πολύπλοκο έργο της κατασκευής. Σύμμαχό του είχε το γιό του Άγγελο που επέβλεπε ολημερίς το έργο και το αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK – Στυλιανίδης που έκανε μια εξαιρετική ανακατασκευή χωρίς καμία παρέμβαση στον ξύλινο εσωτερικό του σκελετό αλλά ούτε και στα εξωτερικά χαρακτηριστικά του κτιρίου.

Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός χώρος όπου το παρελθόν συνυπάρχει αρμονικά με τις σύγχρονες αισθητικές τάσεις και τις λειτουργικές ανάγκες με την υποστήριξη της πιο προωθημένης τεχνολογίας. Έτσι ένα από τα επιβλητικά καπνομάγαζα, πολύτιμα αρχιτεκτονικά τοπόσημα στη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, την Καβάλα, κτίρια που θύμιζαν τις δόξες μιας εποχής όπου όλη η οικονομική ζωή στροβιλίζονταν γύρω από τον ανατολίτικο καπνό, μετατράπηκε σ’ ένα σύγχρονο τοπόσημο της Δράμας, και έδωσε μια αφορμή για μια νέα αναπτυξιακή πορεία της πόλης. Πράγματι το Hydrama Grand Hotel φώτισε το μοναδικής ομορφιάς πάρκο της Αγίας Βαρβάρας με τα 60 στρέμματα κήπων, πηγών, κελαριστών νερών και λιμνών και έβαλε για καλά τη Δράμα, όχι μόνο στον χάρτη του City Break Τουρισμού, αλλά και ως ορμητήριο για την ανακάλυψη της ανεξερεύνητης ευρύτερης περιοχής, ενισχύοντάς την έτσι ως Τουριστικό προορισμό. Το 4όροφο δημιούργημα του αυστριακού αρχιτέκτονα Konrad von Vilas εμβαδού περίπου 7.000 τ.μ. κατασκευασμένο το 1924, έναν αιώνα αργότερα, μετατρέπεται σε Hydrama Grand Hotel με 64 πολυτελή δωμάτια και 9 σουίτες, -με την προεδρική να φτάνει τα 105 τ.μ.- δύο εστιατόρια, ένα a la carte με δημιουργική ελληνική κουζίνα και ένα all day café restaurant, πάνω στη λίμνη του πάρκου και τα δυο επιμελημένα από έναν από τους πιο σημαντικούς νέους σεφ μας, τον Γκίκα Ξενάκη.

Ένα μεγάλο μέρος του κτιρίου είναι αφιερωμένο στο διώροφο spa και ένα υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας, που περιλαμβάνει εκτός από τα ατμόλουτρα και τη φιλανδική σάουνα, γυμναστήριο, αίθουσες ατομικής φροντίδας αλλά χαλάρωση σ’ ένα αλατοσπήλαιο «κτισμένο» με αλάτι Ιμαλαΐων.

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Μανώλης Λεδάκης στην προβολή των τοπικών κρασιών, έχοντας δημιουργήσει ένα wine bar με κρασιά από όλη την Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστούν οι ντίβες του Δραμινού αμπελώνα.

Μια μοναδική επέμβαση, σ’ έναν τόπο που χρειάζεται παραδείγματα για μια άλλου τύπου ανάπτυξη. Παλιά καπναποθήκη, σύγχρονο ξενοδοχείο, καλό ταξίδι στο δεύτερο αιώνα της ζωής σου!

  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Μανώλης Λεδάκης - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα
  • Hydrama Grand Hotel - Δράμα

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Hydrama Grand Hotel

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!