More

Αργέντικον στον Κάμπο

Argentikon Luxury Suites

To πολυβραβευμένο ξενοδοχείο Αργέντικον (Argentikon Luxury Suites), στον Κάμπο της Χίου, είναι ένα μεσαιωνικό αρχοντικό χαρακτηρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ιστορικό Μνημείο και σημείο αναφοράς Πολιτισμικής Κληρονομιάς.

Blue Star Ferries
Blue Star Ferries

Η ιστορία του ξεκινά από το 1346, όταν στο νησί έφθασαν οι Γενοβέζοι.

Ο Argenti, υψηλός αξιωματούχος του στρατού, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με την ομορφιά του νησιού που ζήτησε από το Γενοβέζο βασιλιά να μείνει μόνιμα στη Χίο. Γράφτηκε στα βιβλία των Ευγενών στη Γένοβα, τού δόθηκε ο τίτλος του Μαρκήσιου και του παραχωρήθηκε το κτήμα αυτό των 32 στρεμμάτων στον Κάμπο για θερινή κατοικία.

Το 1550 χτίστηκε το πρώτο Palazzo για την οικογένεια και με την πάροδο των χρόνων έγιναν και τα υπόλοιπα τέσσερα. Το 1881, με το σεισμό της Χίου, η οικογένεια επιστρέφει στη Γένοβα, αλλά στις αρχές του 1900 ο Filippo Argenti, ξαναγυρίζει στο κτήμα και αρχίζει την αναστύλωσή του.

Το 1954, ο κηπουρός του κτήματος στάλθηκε στην Ventimiglia της Ιταλίας και στην Νίκαια στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας προκειμένου να ειδικευτεί στην αρχιτεκτονική των κήπων και συγκεκριμένα στους κήπους Λιγουριανού τύπου, η οποία είναι και η μορφή που διατηρούν οι κήποι στο Αργέντικον μέχρι και σήμερα.

Το 1993, ο νέος ιδιοκτήτης του Αργέντικον κάνει μία ανακαίνιση, η οποία κράτησε 10 χρόνια. Έχει αποδοθεί πιστή αντιγραφή στην αναπαλαίωση του Κτήματος από γκραβούρες και βιβλία εποχής, αλλά και από μαρτυρίες μεγάλων σε ηλικία ανθρώπων που έζησαν το Κτήμα και είδαν να περνούν από αυτό μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής.

Οι οκτώ σουίτες, σε πέντε ξεχωριστά πέτρινα κτίρια μέσα στο Κτήμα, καθεμιά με την δική της ταυτότητα, μας μεταφέρουν πολλούς αιώνες πίσω με τα αυθεντικά χειροποίητα έπιπλα αντίκες, τα ζωγραφιστά ταβάνια, τους περίτεχνους πολυελαίους και τα πέτρινα τζάκια.

Το πιο δυνατό σημείο του Αργέντικου είναι πάντως οι πολυβραβευμένοι κήποι που προσφέρουν μια ανεπανάληπτη ηρεμία και μια συγκλονιστική ομορφιά.

Χαίρεται κανείς να περιφέρεται στους οργανωμένους  κήπους ανάμεσα από τα βοτσαλωτά και λιθόστρωτα μονοπάτια και να συναντά περίτεχνες στέρνες, διακοσμημένες με μαρμάρινα μοτίβα, τη στέρνα με τα νούφαρα, τις κρήνες και τα μαγγανοπήγαδα, και να λιποθυμά από τις ευωδίες των εκατοντάδων εσπεριδοειδών που περιβάλουν το κτήμα και το τροφοδοτούν με παντός είδους φρούτα.

Το 1988, το Αργέντικον έγινε μέλος της Γαλλικής Ένωσης “La vie de chateau”, ενώ το 1991 το διεθνές περιοδικό “Harpers & Queen” επέλεξε το Αργέντικον ανάμεσα στα 100 καλύτερα θέρετρα του κόσμου.

  • Αργέντικον Χίος
  • Αργέντικον Χίος
  • Αργέντικον Χίος - Greek Gastronomy Guide
  • Αργέντικον Χίος - Greek Gastronomy Guide
  • Αργέντικον Χίος
  • Αργέντικον Χίος
  • Αργέντικον Χίος - Greek Gastronomy Guide
  • Αργέντικον Χίος - Greek Gastronomy Guide
  • Αργέντικον Χίος
  • Αργέντικον Χίος

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Αργέντικον στον Κάμπο

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ

Blue Star Ferries
Blue Star Ferries

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΚΑΦΕΝΕΙΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΓΟΡΕΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Γεφύρι της Άρτας - ``Η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα`` - Greek Gastronomy Guide

Άρτα

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!