More

Με ζεν

Με ζεν

Τα δυό παληκάρια του “Με ζεν”, ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης δεν είναι δυό τυχαίοι τύποι. Με υπερδεκαετή “ευδόκιμη” εμπειρία σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μάλιστα στα υψηλότερα πόστα, ο πρώτος ως executive chef  και δεύτερος ως διευθυντής ξενοδοχείων,  αποφάσισαν –και κατάφεραν θάλεγα με μεγάλη επιτυχία- από την μία να βγάλουν τον  καλύτερο εαυτό τους και από την άλλη να ανανεώσουν την έννοια του τσιπουράδικου και του μεζέ, υλοποιώντας ένα εγχείρημα που διακρίνεται από ποιητικό ρεαλισμό.

«Το Με ζεν» σύμφωνα με το “μανιφέστο” πήρε το όνομά του από το λογοπαίγνιο της κατάστασης διαλογισμού κατά την κατανάλωση αποσταγμάτων και των συνοδευτικών μεζέδων αυτών.

Στην πρώτη φάση το “Με ζεν” ξεκίνησε ως ένα νεανικό εστιατόριο με ανοικτή κουζίνα μπαρ στο κτίριο της ιστορικής Ερωφίλης στον πεζόδρομο της Αλοννήσου, στο κέντρο του Βόλου, όπου μιά πέτρινη παραδοσιακή μονοκατοικία με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μετατρέπεται σε ένα τσιπουράδικο «νέας εποχής».

ΕΖΑ
ΕΖΑ

Ένας αποστακτήρας με χαλκοσωλήνες που τρέχουν στους τοίχους, μία βιτρίνα ψυγείο πάνω από το μπαρ, ένα εμφανές καπνιστήριο και ο συνδυασμός τσιμέντου, παλαιωμένου μετάλλου και ακατέργαστου ξύλου δίνουν έμφαση στην απόσταξη και την παλαίωση. Η πολύωρη λειτουργία του επιτρέπει στους εραστές των Ελληνικών αποσταγμάτων, με κορυφαίο το τσίπουρο, να διαλογίζονται μεσημέρι, απόγευμα ή βράδυ. Η πελατεία είναι μεγάλη και ποικίλει ανάλογα την ώρα. Το μεσημέρι ως τις 2, συνταξιούχοι και άνθρωποι της γειτονιάς, αργότερα είναι το ελαφρύ φαγητό των εργαζόμενων, δικηγόρων, καλλιτεχνών που εργάζονται τριγύρω και από το απόγευμα και μετά γίνεται το έλα να δεις από νέους –στην ηλικία ή στο μυαλό- που έρχονται να πιούν και να φιλοσοφίσουν.

Η κουζίνα του Μεζέν είναι στηριγμένη στην φιλοσοφία των παραδοσιακών τσιπουράδικων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας. Έτσι λοιπόν παραγγέλνει ο πελάτης το απόσταγμά του,(τσίπουρο , ούζο, τσικουδιά και premium) που συνοδεύεται με τον κατάλληλο μεζέ –άλλοι κλασικοί κι άλλοι πιο ψαγμένοι-, ενώ όσο προχωράει η παραγγελία οι μεζέδες ανανεώνονται με μία λογική σειρά.

Semeli Estate
Semeli Estate

Τον Νοέμβριο του 2013 άνοιξε το πρώτο Μεζέν στο Βόλο, τον Νοέμβριο του 2015 το δεύτερο στη Λάρισα.

Ο Γρηγόρης και ο Αντρέας γκαζωμένοι, έχουν πολλά να κάνουν, και να μας πουν, ξετυλίγοντες κι άλλες δραστηριότητες. Ταξιδεύουν σ’ όλη την Ελλάδα για να βρουν παραγωγούς, προϊόντα και ιδέες.

Δημιουργούν και συσκευάζουν προϊόντα, κάνουν catering,  οργανώνουν μαγαζιά και για να μην μπερδευόμαστε, καταγράφουν όλες τις δράσεις τους, τις ανησυχίες τους αλλά και τις γνώσεις τους στα εξαίρετα εφημεριδάκια που εκδίδουν και τα οποία λειτουργούν ταυτόχρονα και ως κατάλογοι στο μαγαζί τους, ως sous plat, αλλά και ως συλλεκτικά κομμάτια!

Ούζο Πλωμαρίου
Ούζο Πλωμάρι

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
  • Διεύθυνση
    Αλοννήσου 8, Βόλος
  • Τηλέφωνο
  • Κατηγορία
    Ταβέρνες
  • Περιοχή
    Πήλιο - Βόλος

Περιοχή

Με ζεν

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!