More

Ζαγορίν Μήλα

Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου είναι σήμερα ο κυριότερος φορέας εμπορικής δραστηριότητας και ανάπτυξης της περιοχής του Ανατολικού Πηλίου και μια από τις πιο δυναμικές πρωτοβάθμιες συνεταιριστικές οργανώσεις της χώρας μας, που το 1982 ανακηρύχθηκε σε συνεταιρισμό «πιλότο».

Ιδρύθηκε το 1916 και είναι από τους πρώτους συνεταιρισμούς της χώρας. Στη διάρκεια των χρόνων ο Συνεταιρισμός παρουσίασε πολλές διακυμάνσεις, οφειλόμενες άλλοτε στις ειδικότερες συνθήκες της περιοχής της Ζαγοράς και άλλοτε στις γενικότερες συνθήκες της χώρας. Η τελευταία του φάση ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και συνδέεται με την εξάπλωση στην περιοχή της ποικιλίας των μήλων Στάρκιν Ντελίσιους, που αποδείχτηκε ιδανική για τις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες της Ζαγοράς ώστε να αποδίδει προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης.

Το 1985 τα μήλα αποκτούν το διακριτικό όνομα «Ζαγορίν / Zagorin» με κατοχυρωμένο διεθνώς εμπορικό σήμα και λογότυπο εταιρικής ταυτότητας. Σχεδιάζονται νέες συσκευασίες των προϊόντων με το διακριτικό σήμα, τα μήλα φέρουν ειδικό αυτοκόλλητο του λογότυπου και τα μεταφορικά μέσα κυκλοφορούν με τη νέα εταιρική ταυτότητα.

Σήμερα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου συγκεντρώνει, συντηρεί, συσκευάζει και διακινεί 10.000 με 15.000 τόνους ετησίως και είναι από τις σημαντικότερες οικονομικές μονάδες της Μαγνησίας. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο συγκρότημα ψυγείων – διαλογητηρίων, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων.

Ο Συνεταιρισμός διαθέτει μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, έτσι κάθε παρτίδα παραγωγού μπαίνει στο αυτόματο διαλογητήριο, τα μήλα διαλέγονται ανάλογα με το χρώμα, το μέγεθος και την ποιότητα και οδηγούνται στη συσκευασία, ενώ ταυτόχρονα ζυγίζονται ανά κατηγορία, προσδιορίζοντας αυτομάτως την αξία και την ποσότητά τους.

«Η γλυκιά, πλούσια και ταυτόχρονα στυφή και δροσιστική γεύση, η εξαίρετη ποιότητά τους, αλλά και η φήμη των μήλων γενικότερα για τη διατροφική τους σπουδαιότητα, κάνουν τα μήλα Ζαγορίν περιζήτητα στις ελληνικές και διεθνείς αγορές» μας ενημερώνουν στο εργοστάσιο.

Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας του Συνεταιρισμού, η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Η μονάδα φτιάχτηκε εξαρχής με σωστό καταστατικό, είχε υγιή διαχείριση και πρωταρχικό στόχο τα έσοδα να μην προέρχονται από επιδοτήσεις, αλλά από το ίδιο το προϊόν, πράγμα που απαιτούσε συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης του προϊόντος και της εικόνας του».

Το παράδειγμα της Ζαγορίν αποδεικνύει περίτρανα ότι, αν ο στόχος των συνεταιρισμών είναι η ποιότητα και η ανταγωνιστικότητα, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, αλλά τουναντίον έχουν πολλές δυνατότητες να διακριθούν τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου
 • Μήλα Ζαγορίν - Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες
 • Διεύθυνση
  Ζαγορά Πηλίου 37001
 • Τηλέφωνο
 • Ιστοσελίδα
 • Κατηγορία
  Παραγωγοί
 • Περιοχή
  Πήλιο - Βόλος

Περιοχή

Ζαγορίν Μήλα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΗΛΙΟΥ - ΒΟΛΟΥ

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!