More

Ούζο Στουπάκη

Ποτοποιία Χίου Στουπάκη Α.Ε.

Η ιστορία του Ούζου Στουπάκη ξεκινά το 1896 στο νησί της Χίου, όταν ο Γιάννης Στουπάκης πήρε την πρώτη επίσημη άδεια απόσταξης από τους Τούρκους με έδρα του αποστακτηρίου τον Δαφνώνα. Εκείνες τις εποχές το ξεχωριστό ούζο Στουπάκη με το χιώτικο γλυκάνισο ταξίδευε σε όλα τα χωριά του νησιού και στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Blue Star Ferries
Blue Star Ferries

Εκατόν είκοσι χρόνια μετά, τα χάλκινα καζάνια βρίσκονται στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις της Χίου. Φθάνοντας στη Χίο, αμέσως μετά την επίσκεψή μου στα αποστακτήρια της πρωταθλήτριας του ούζου Μυτιλήνη, αιφνιδιάστηκα θετικά βλέποντας τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Παρ’ ότι γνώριζα τα χιώτικα ούζα και τις ιστορικές ποτοποιίες του νησιού (Τσαμπαρλής, Τέττερης, Ψυχής, Απαλαρίνα, Στουπάκης) δεν περίμενα να δω τέτοια πρόοδο σε χιώτικη αποσταγματοποιία.

Οι εγκαταστάσεις του Ούζου Στουπάκη είναι εξοπλισμένες με μεγάλο αριθμό από άμβυκες απόσταξης και πολλές σύγχρονες γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης.

Εδώ αποθηκεύονται τα προϊόντα όσο χρειάζεται για να αποκτήσουν τη μοναδική τους γεύση. Η εταιρεία πρόσφατα επένδυσε σημαντικά κεφάλαια στη νέα τεχνολογία και στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου, εξοπλίζοντας ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο στελεχωμένο από επιστημονικό προσωπικό χημικών, μηχανολόγων και γευσιγνωστών.

Έτσι η γνώση, η πείρα και η παράδοση παντρεύτηκαν με μοναδικό τρόπο στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ποτοποιίας Χίου Στουπάκη και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από εντυπωσιακά προϊόντα:

To Homeric Mastiha Spirit με πρώτη ύλη το σήμα κατατεθέν της Χίου και το Ούζο Καζανιστό, είναι αυθεντικά ελληνικά προϊόντα με διεθνές διαβατήριο, γιατί τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους τα καθιστούν ιδανικά για εξαγωγές.

Η μαστίχα κυλάει σταγόνα-σταγόνα, σαν δάκρυ, στη γη της Χίου. Εδώ και αιώνες, ο ρητινώδης χυμός που βγαίνει αποκλειστικά από τον κορμό και τα κλαδιά του μαστιχόδενδρου στη Νότια Χίο, μας χαρίζει τη μοναδική γεύση του και το ξεχωριστό άρωμά του.

Το Homeric Mastiha Spirit είναι ένα απόσταγμα που συμπυκνώνει μοναδικά την ιδιαίτερη γεύση και το άρωμα της χιώτικης μαστίχας.

Το Καζανιστό Στουπάκη παράγεται με 100% απόσταξη στάλα-στάλα σε παραδοσιακά χάλκινα καζάνια, συνεχίζοντας έτσι τη γευστική παράδοση της Χίου στο ούζο, χάρη στο χιώτικο γλυκάνισο και δημιουργεί μια γευστική εντύπωση που μένει αξέχαστη.

Μια άλλη σειρά προϊόντων της εταιρείας Στουπάκη είναι τα 100% εξ’ αποστάξεως λικέρ μαστίχα «ΟΜΗΡΙΚΟ» που εμπλουτίζονται με τις γεύσεις της μέντας, της φράουλας, του τριαντάφυλλου και τέλος του μανταρινιού Χίου που συνδέεται τόσο με τον πολιτισμό και την ταυτότητα του νησιού.

  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου
  • Ούζο Στουπάκη Ποτοποιία Χίου

Άλλες Πληροφορίες

Άλλες Πληροφορίες

Περιοχή

Ούζο Στουπάκη

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΙΟΥ

Blue Star Ferries
Blue Star Ferries

ΤΟΠΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΤΑΒΕΡΝΕΣ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ - ΚΑΦΕΝΕΙΑ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ - ΕΔΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΑΓΟΡΕΣ - ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide

Αμοργός

Γεφύρι της Άρτας - ``Η θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα`` - Greek Gastronomy Guide

Άρτα

Ζαγόρι - Greek Gastronomy Guide

Ζαγόρι

Μεσσηνία

Καλαμάτα

Πλέοντας στη λίμνη με κανό - Δραστηριότητες στη λίμνη Κερκίνη - Greek Gastronomy Guide

Κερκίνη

Αχίλλειον - Κέρκυρα - Greek Gastronomy Guide

Κέρκυρα

Αμπελώνας Νάουσας - Οινοποιεία Νάουσας - Greek Gastronomy Guide

Νάουσα

Γαία Οινοποιητική - Οινοποιείο Νεμέας - Greek Gastronomy Guide

Νεμέα

Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Πήλιο

null

Ρόδος

Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide

Σκιάθος

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!