Mati Fortuna, κι η Μεσσηνία δημιούργησε το μεγάλο κρασί της

Mati Fortuna, κι η Μεσσηνία δημιούργησε το μεγάλο κρασί της - Greek Gastronomy Guide
Nov 30 2018

Mati Fortuna, κι η Μεσσηνία δημιούργησε το μεγάλο κρασί της

H Mεσσηνία εδώ και πολλά χρονια, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Ξυγκώρο από την “Οινομεσσηνιακή” ως τμήμα του Πελοποννησιακού αμπελώνα – που είναι ο πιο πολυδύναμος στην Ελλάδα, με τις περισσότερες ποσότητες παραγωγής και τις πιο γνωστές ποικιλίες ΠΟΠ – έχει πολλές δυνατότητες να αξιοποιήσει τα αμπελοτόπια της και να βγάλει σπουδαία κρασιά.

Δοκιμάσαμε μόλις πριν λίγες ημέρες το Mati Fortuna. To μάτι της τύχης, είναι ένα εξαίρετο κρασί ποικιλίας Gabernet Sauvignon, από τους αμπελώνες της Μεσσηνίας. Το κρασί  έμεινε 24 μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και ωρίμασε για άλλους 24 μήνες στη φιάλη του. Έτος τρύγου το 2014 και τέσσερα χρόνια μετά – το κρασί θέλει υπομονή- στα ποτήρια μας, με μια γεύση πλούσια σε αρώματα μπαχαρικών, ώριμων φρούτων και βανίλιας, ότι πρέπει για κρέατα και κυνήγια.

Ο Βαγγέλης με καμάρι μας το παρουσίασε και φυσικά δεν είχε άδικο. Το Mati Fortuna είναι ένα κρασί που ανεβάζει το επίπεδο της οινοποιείας στη Μεσσηνία.

Καλή τύχη λοιπόν!

<