Μια γαστρονομική πρωινή βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας

Μαΐ 20 2017

Μια γαστρονομική πρωινή βόλτα στο Κέντρο της Αθήνας

Τις προάλλες φιλοξενούσα φίλους εκπρόσωπους από το “Slow food” της Ιταλίας, στα πλαίσια συζητήσεων για τις γαστρονομικές κοινότητες της Ελλάδας και ειδικά των Κυκλάδων. Κάποια στιγμή μπήκε το καυτό ερώτημα. Αύριο πρωΐ έχουμε ένα κενό 6 ωρών. Τι μας προτείνεις, εδώ στο κέντρο;

Δεν τα έχασα, γιατί είχα φροντίσει να έχω σκονάκι. Την πρόταση που είχα κάνει και δημοσιεύτηκε – το πρώτο μέρος – στο τρέχον 2board του Αεροδρομίου Αθηνών. Μόνο που την συμπύκνωσα και την υπέστην… σε 6 ώρες.

Έγερση με σούπα στο Δίπορτο το ακαταμάχητο ελληνικό κουτούκι, που δουλεύει τις ώρες αγοράς, από τα χαράματα ως το απόγευμα,

Το Δϊπορτο, Αθήνα

Επίσκεψη στην Βαρβάκειο μιά ώρα  για να θαυμάσουν τα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια. Ένα τσιπουράκι στον Καραγιάννη για να εμπεδώσουν καλύτερα την ατμόσφαιρα της αγοράς.

Ουζερί Καραγιάννης, Βαρβάκειος Αγορά, Αθήνα

Μια βόλτα ως την Πλάκα κι ένα καφεδάκι στο καφενείο της Μελίνας και να ξαναθυμηθούν τη μάχη που έκανε για το Μουσείο της Ακρόπολης και την επιστροφή των “Ελγινείων” – τα κλεμμένα του μπαγάσα του Ελγίνου δηλαδή…

Βόλτα στην Αβυσσηνίας, χάζεμα στα μαγαζιά της και φυσικά ελαφρύ γεύμα στο καφέ Αβυσσηνία, μάλιστα μια εκπρόσωπος Slowfood από την γειτονική Βουλγαρία βρήκε τα Κοζανίτικα γιαπράκια ίδια με τα δικά τους… “Εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε”. Το βασικό γεύμα το είχα τάξει στα Καραμανλίδικα! Γιατί είναι πιο Βαλκάνια!

Aπό το Μοναστηράκι κάναμε μια μικρή παράκαμψη για να μπούμε στην Ευριπίδου από την πλατεία Κλαυθμώνος και βρεθήκαμε στην οδό Φωκίωνος στο Heteroclito και δοκιμάσαμε κρασάκια μικρών παραγωγών.

Wine bar Heteroclito - Αθήνα - Greek Gastronomy Guide

Aκολούθησαν ψώνια στην Ευριπίδου, θαυμασμός στον παστουρμά του Αραπιάν και ένα βαρύτερο γεύμα στα Καραμανλίδικα. Εδώ απολαύσαμε τις λαχταριστές συνταγές της Στέλλας Σπανού με τα υλικά του Sary. Παστρουμάδες με αυγά, καβουρμάδες με πατατούλες, αλλαντικών ποικιλία.

Τα φιλαράκια φχαριστήθηκαν και ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στην Αθήνα και τις Κυκλάδες τον Σεπτέμβιο. Η πρωινή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας τους είχε πείσει!

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!