Σημαντική διάκριση των μαθητών της σχολής Le Monde στον Trophée Mille International 2019

Απρ 20 2019

Σημαντική διάκριση των μαθητών της σχολής Le Monde στον Trophée Mille International 2019

Καθοριστικό ρόλο γιά την εξέλιξη της ελληνικής γαστρονομίας παίζουν οι σχολές γαστρονομικών σπουδών, όπου εκεί οι μαθητές μαθαίνουν τα πρώτα γαστρονομικά κολυβογράμματα ή, για την ακρίβεια, μαθαίνουν πώς να αγαπούν και δημιουργούν στην κουζίνα και στην γαστρονομία. Οι σχολές πολλές, αλλά για τις ανάγκες της Ελλάδας – λόγω Τουρισμού – λίγες, καθότι αυτή τη στιγμή η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά μαγείρων.

Η ποιότητα των σχολών και της μάθησης είναι διαφόρων επιπέδων. Η σύγκριση του επιπέδου σχολών θεωρητικά μπορεί να αξιολογηθεί από κάποια αντικειμένικα κριτήρια. Από την ζήτηση των μαθητών κάθε σχολής, από τον αριθμό των αποφοίτων κάθε σχολής που έχουν κάνει καριέρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από το πρόγραμμα και το επίπεδο σπουδών, από το επίπεδο των εγκαταστάσεων και των εργαστηρίων, από το επίπεδο του συνόλου των καθηγητών και φυσικά από τις διακρίσεις των μαθητών κάθε σχολής σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Με βάση τα κριτήρια αυτά ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE, η κορυφαία σχολή γαστρονομικών, τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών στην Ελλάδα, τίμησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου, σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της σχολής, δύο σπουδαστές της σχολής της, τους Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρη Φεσσά για τη διάκριση της κατάκτησης της 3ης θέσης στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη Ρενς της Γαλλίας στις 18 Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, οι δύο σπουδαστές της σχολής LE MONDE, Κατερίνα Κατσίκα και Δημήτρης Φεσσάς, ξεχώρισαν για το σθένος τους και το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση των πιάτων τους – μια αλμυρή και μια γλυκιά συνταγή – ανάμεσα σε συνολικά 12 χώρες, εντυπωσιάζοντας τους κριτές του διαγωνισμού με τις γαστρονομικές τους συνθέσεις και την άψογη συνεργασία τους με τους καθηγητές τους.

Την προετοιμασία των δύο ταλαντούχων σπουδαστών είχαν αναλάβει οι καθηγητές μαγειρικής, Μάκης Καλόσακας και Χρήστος Παναγόπουλος, καθώς και οι καθηγητές ζαχαροπλαστικής, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χάρης Ψιλόπουλος, οι οποίοι με την εμπειρία τους, τις πολύτιμες γνώσεις, (έχουν συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς) και τις συνεχείς συμβουλές τους, βοήθησαν τους διαγωνιζόμενους να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους και αξιολογώντας την εξέλιξη της προπόνησής τους.

Στην τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η σχολή LE MONDE, όλη η νικητήρια ομάδα (σπουδαστές και καθηγητές) παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες για την επιτυχία τους από τη Διοίκηση της σχολής τους κ.κ. Νίκο Βελισσαρόπουλο, Άκη Βελισσαρόπουλο & Δημήτρη Αντωνόπουλο. Την εορταστική ατμόσφαιρα έζησαν από κοντά τιμώντας με την παρουσία τους τους νικητές, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, κριτικοί γεύσης, καθηγητές της σχολής και άλλοι επίτιμοι καλεσμένοι. Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν τη μοναδική ευκαιρία να γευτούν τα δύο βραβευμένα πιάτα που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό και χειροκρότησαν με δύναμη, τη σημαντική αυτή διάκριση και επιτυχία που αποδεικνύει έμπρακτα, τόσο την υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση που προσφέρει η σχολή LE MONDE στους σπουδαστές της, όσο και το διεθνές της κύρος.

Σχετικά με τον διαγωνισμό έχουμε να πούμε ότι ο Trophée Mille International αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη νέων chef, με κριτική επιτροπή μια ομάδα διακεκριμένων Γάλλων chef & pastry chef, βραβευμένων με αστέρια Michelin αλλά και με τον ανώτερο τιμητικό τίτλο που μπορεί να αποδοθεί σε έναν επαγγελματία Γάλλο chef, εκείνον του MOF (Meilleur Ouvrier de France).

Φέτος, οι σπουδαστές της LE MONDE αναδείχθηκαν στην 3η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαστρονομίας Trophée Mille International 2019, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, 2019 στην πόλη Ρενς στη Γαλλία, συμπληρώνοντας την ομάδα των νικητών, με την Ιταλία να κατακτά την πρώτη θέση και την Ιαπωνία τη δεύτερη.

Οι καλεσμένοι σ’ αυτήν την εξαίρετη βραδυά δοκίμασαν τα δύο βραβευμένα εδέσματα των δυό μαθητών αλλά και άλλα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο μενού. Για την ιστορία τα περιγραφουμε:

Kρύα σούπα αγγουριού/γιαουρτιού ελληνικό μπλε καβούρι/κρεμα αβοκάντο

Φιλέτο Μπακαλιάρου Μουστάρδα μούστου/ jus πορτοκαλιού-καρότου/ πουρές παστινάκι/ Chips topinambour/ μορχέλες/ Λάδι μυρωδικών

Πάπια Trophée Mille  (το βραβευμένο έδεσμα) από την Κατερίνα Κατσίκα

Αρωματική κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών, Εspuma γλυκιάς κολοκύθας/ Gelee Granny Smith/ αφρός πικλας/ σάλτσα γλυκού κόκκινου κρασιού

Εlise Trophée Mille (βραβευμένο) από τον Δημήτρη Φεσσά

Crémeux σμέουρο-αρμπαρόριζα/ Ταρτάρ φράουλας/Chantilly σαμπάνιας mascarone/ biscuit rose de Reims με σιρόπι σαμπάνιας/ Gelee φράουλας/ μαρέγκες.

Στο χαμόγελο της Κατερίνας βλέπουμε την αισιοδοξία της ελληνικής γαστρονομίας που κάτω από προϋποθέσεις, αλλά κυρίως με μεράκι, πίστη και επιμονή μπορεί να διακριθεί και να μεγαλουργήσει.

Και του χρόνου!

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!