Οι Γαστρονομικές Κοινότητες στην έκθεση Expotrof 2020

Γαστρονομικές Κοινότητες στην έκθεση Expotrof 2020
Ιαν 17 2020

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες στην έκθεση Expotrof 2020

Ως φίλος της γαστρονομίας και λάτρης των ελληνικών gourmet προϊόντων, έχοντας παρακολουθήσει επί έξι χρόνια όλες τις προηγούμενες εκθέσεις Expotrof και διαπιστώνοντας χρόνο με τον χρόνο την δυναμική πορεία της,  τον πλούτο των εκδηλώσεων της, αλλά και την αγάπη που της τρέφουν οι foodies, εμπιστεύτηκα τους συντελεστές της, την κλίμακά της, την φιλοσοφία της και την οργανώσή της για να κάνουμε την πρώτη επίσημη παρουσίαση για το πρόγραμμα Γαστρονομικές Κοινότητες στην έκθεση Expotrof 2020.

Συνέντευξη τύπου έκθεση Expotrof 2020 - Greek Gastronomy Guide

Έτσι στην Expotrof 2020 για πρώτη φορά οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας  θα γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί -μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της,  να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και  της τοπικής οικονομίας και κυρίως ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού. Με μεγάλη μας χαρά θα παρουσιάσουμε τη δουλειά που γίνεται εδώ και ένα χρόνο στις πρώτες δέκα Γαστρονομικές Κοινότητες της χώρας.

Θα γνωρίσουμε πολλά ετερογενή πράγματα: προϊόντα και τοπικές κουζίνες, τόπους και  τοπία, σχέδια, όνειρα και αυτοδεσμεύσεις, απογοητεύσεις και ματαιώσεις,  μανιφέστα και εμπειρίες, ανθρώπινες ιστορίες, εργαλεία σκέψης και δουλειάς, θεσμούς, χορηγούς, συμβάσεις και προϋπολογισμούς, αλλά πάνω από όλα  ανθρώπους που με  σχέσεις συνεργασίας επιχειρούν να   διαχειριστούν όλα αυτά για να κτίσουν τον στόχο τους: Να κάνουν τους τόπους τους ένα μεγάλο τραπέζι γεύσεων, γνώσεων, δημιουργίας, συνεργασίας και χαράς. Κι από εκεί να συνομιλήσουν και με άλλους τόπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οδηγίες για τα μέλη των Γαστρονομικών Κοινοτήτων

Gastronomy & Wine Tourism - Γαστρονομική Κοινότητα Καλαμάτας

Το περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων βρίσκεται στο ισόγειο της πολυόροφης έκθεσης και ορίζεται ως Β 186-Β 188 δίπλα στο Μαγειρεύουμε Ελλάδα

7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition 24-26 Ιαν 2020

HELEXPO MAROUSSI Λεωφόρος Κηφισίας 39

blank

H  κατασκευή των περιπτέρων που θα φτιαχθούν ειδικές κατασκευές,  θα είναι έτοιμη το μεσημέρι της Πέμπτης, οπόταν από το απόγευμα θα μπορούν να έλθουν τα προϊόντα των 4 Stand, της ΝΕΜΕΑΣ, του ΠΗΛΙΟΥ, της ΝΑΟΥΣΑΣ και της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τα προϊόντα των περιοχών, θα έρθουν με τα αυτοκίνητα των μελών των κοινοτήτων και με ευθύνη τους,  θα τοποθετηθούν στα αντίστοιχα περίπτερα, αφού αφαιρεθούν και θα αποσυρθούν από την έκθεση οι συσκευασίες τους. Τα προϊοντα να έλθουν με δελτία-αποστολής-τιμολόγια με χαρακτηρισμό, δωρεάν προς δειγματισμό έκθεση Expotrof 2020-Helexpo Aμαρουσίου. Τα παραστατικά θα βρίσκονται στο περίπτερο δια παν ενδεχόμενο ελέγχου. Το στήσιμο-διακόσμηση μπορεί να γίνει ως το βραδυ 10.μμ την Πέμπτη, από την ομάδα κάθε περιπτέρου.

Γαστρονομικές Κοινότητες στην έκθεση Expotrof 2020

Οι ποσότητες των προϊόντων που μπορεί να παραλάβει κάθε stand είναι όπως ένα τραπέζι 100Χ160 κι αυτό να ληφθεί υπ’ όψιν. Κυριακή βράδυ με την αναχώρηση 20.00 θα αποχωρήσουν και τα προϊοντα.

Την Πέμπτη το βράδυ από υπεύθυνο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, κάθε κοινότητα, θα λάβει 2 κάρτες ελευθερης εισόδου, που δεν είναι ονομαστικές, οπόταν μπορεί να σκατζάρονται, ανάλογα την ημέρα. Ταυτόχρονα θα δοθούν και  6 προσκλήσεις  ανά περίπτερο που κάθε κοινότητα τα μοιράζει κατά εκτίμηση (μάγειρες, παραγωγοί). Ο κανόνας, είναι καθε περίπτερο να παίρνει 4 κάρτες εισόδου και εμείς ως κοινότητες πήραμε 22 κάρτες και 70 προσκλήσεις.  

Αξία εισιτηρίων.
5 € αγορά στα ταμεία της έκθεσης
12 € τριήμερο εισιτήριο αγορά στα ταμεία της έκθεσης
Για παιδιά μέχρι 12 ετών η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.

blank

Προγραμμα μαγειρεμάτων των Γαστρονομικών Κοινοτήτων

Παρασκευή 24-1-2020

11.45-12.00 Σκιάθος

14.45-15.00 Πήλιο

19.00-19.15 Kερκίνη

Σάββατο 25-1-2020

11.45-12.00 Αμοργός

14.45-15.00 Νεμέα

16.45-17.00 Ζαγόρι

19.00-19.15 Ρόδος

Κυριακή 26-1-2020

11.45- 12.00 Νάουσα

18.00-18.15 Κέρκυρα

 

Μαγειρική στην Expotrof 2020

Συνέντευξη τύπου έκθεση Expotrof 2020 - Greek Gastronomy Guide

Το πρόγραμμα  της έκθεσης Expotrof 2020 και την συμμετοχή των Γαστρονομικών Κοινοτήτων  στην παρουσίαση των εδεσμάτων της κάθε μία απ’ αυτές, στην γαστρονομική σκηνή του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» που θα παρουσιάσει ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου και η Εύα Παρακεντάκη.

Ο χώρος της παρουσίασης των φαγητών θα γίνει στα 50 μέτρα από το περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων και θα είναι η μεγάλη σκηνή της έκθεσης, οπόταν η κινηματογραφική κάλυψη θα ξεκινά από το περίπτερό και τα σταντ μας με τα προϊόντα  –όσων περιοχών έχουν σταντ-  και θα καταλήγει στο σημείο του μαγειρέματος που ουσιαστικά θα είναι η χύτρα ή ο τέντζερης ή το καζάνι από όπου θα σερβίρεται στα 30-50 πιατάκια για επίδειξη (όλα τα σκεύη θα τα προμηθεύσει η έκθεση, παρ’ εκτός κι αν χρειαστεί ένα ιδιαίτερο) και εκεί με αφορμή το έδεσμα θα μιλάμε και για την γαστρονομία της περιοχής γενικότερα.

Η παρουσίαση της ωφέλιμης «τηλεοπτικής» ώρας, για κάθε περιοχή θα είναι 15 λεπτά, όπου θα παρουσιασθούν 1-2 φαγητά από κάθε περιοχή. Η προετοιμασία των φαγητών  θα γίνει σε μια μεγάλη κουζίνα, πίσω από την σκηνή,  η οποία θα διατίθεται για την προπαρευσκευή του εδέσματος, όσο χρόνο χρειάζεται. Εδώ στην μεγάλη κουζίνα θα έχουμε και ένα ψυγείο για ευπαθή προϊόντα του μαγειρέματος ή των stand (π.χ τυροκομικά, αλλαντικά).

Καλές προετοιμασίες και κουράγια  στις Γαστρονομικές Κοινότητες και φυσικά γλυκιά προσμονή για όσους επιθυμούν να τις γνωρίσουν στην έκθεση Expotrof 2020.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!