Οι Γαστρονομικές Κοινοτήτες στην έκθεση Expotrof 2020

Έντυπος οδηγός Γαστρονομικής Κοινότητας Κέρκυρας - Greek Gastronomy Guide
Δεκ 11 2019

Οι Γαστρονομικές Κοινοτήτες στην έκθεση Expotrof 2020

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά όλες μαζί σ’ ένα  ενιαίο περίπτερο στην έκθεση 7η Expotrof 2020, 24-26 Ιανουαρίου 2020, στο κτίριο της Helexpo Αμαρουσίου.

Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο που ασχοληθήκαμε κυρίως με την διαμόρφωση του περιεχόμενου (content) της γαστρονομικής προσφοράς των περιοχών μας, την συγκρότηση ομάδων επαγγελματιών στη λογική της συνεργατικότητας,  την ψηφιακή και έντυπη προβολή των γαστρονομικών αξιών έφτασε η ώρα να κάνουμε το πρώτο μας, το παρθενικό πρώτο  βήμα μας εξωστρέφειας.

Ποια είναι η Expotrof 2020;

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition είναι μιά έκθεση του κλάδου τροφίμων και ποτών και απευθύνεται τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας την δυνατότητα σε παραγωγούς με premium προϊόντα να συνάψουν εποικοδομητικές συμφωνίες, να διεκδικήσουν το δικό τους μερίδιο στην αγάπη του κοινού, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να πρωταγωνιστήσουν στη μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή.

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας - Expotrof 2019

Με κέντρο την πολυαγαπημενη εκδήλωση του κοινού «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της Expotrof, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ ετοιμάζουν γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακόμη οι θεματικές ενότητες «BioCorner» και «ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass» που ξεχώρισαν στην περσινή διοργάνωση θα συνεχίσουν να εντυπωσιάζουν το κοινό μέσα από δράσεις γευσιγνωσίας και ενημέρωσης γύρω από τα premium προϊόντα και τις δυνατότητες pairing.

 

Eκτός των 50.000 φίλων της γαστρονομίας που προβλέπεται  να επισκεφτούν την έκθεση, η Expotrof οργανώνει εξατομικευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β μέσα από τις οποίες θα προσφέρει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να επεκτείνουν το δίκτυο επιχειρηματικότητας με τον πιο αποδοτικό τρόπο. Μέσα από στοχευμένες δράσεις δημιουργεί γέφυρα συνεργασίας των παραγωγών με εμπορικούς επισκέπτες της Ελλάδας και του εξωτερικού, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής δραστηριότητας. Στις συναντήσεις B2B θα συμμετάσχουν μεγάλα Super Market -ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, METRO, MY MARKET, YOLENI’S, THE MARKT (πρώην MAKRO)- και οι συμμετέχοντες στην έκθεση θα μπορούν να επιδείξουν τα προϊόντα τους με ραντεβού μέσα στην έκθεση τις ημέρες λειτουργίας αυτής.

Οι Γαστρονομικές Κοινότητες στην Expotrof 2020.

Γαστρονομικές κοινότητες θα συμμετάσχουν στην έκθεση Expotrof με ένα περίπτερο 40 τ.μ πλήρως εξοπλισμένο με μικρογραφίες περιπτέρων, με μικρό παρασκευαστήριο φαγητού όπου η κάθε κοινότητα με τον σεφ της, θα παρουσιάσει ένα τυπικό έδεσμα του τόπου της, ένα γκισέ υποδοχής με έντυπο υλικό και τραπέζια για τις Β2Β συναντήσεις, και με οθόνες για την προβολή των δράσεων μας. Κύριος στόχος της παρουσίας μας στην έκθεση είναι:

1.   H πρώτη δράση εξωστρέφειας των Γαστρονομικών Κοινότητων σε ένα κοινό 50.000 που συμπεριλαμβάνει, φίλους των εκλεκτών τοπικών προϊόντων, φίλoυς των γεύσεων και των γαστρονομικών δρωμένων, Έλληνες και αλλοδαπούς αγοραστές προϊόντων και υπηρεσιών, δημοσιογράφους της γεύσης και του Τουρισμού, παράγοντες της γαστρονομίας και του Τουρισμού. Η κάθε κοινότητα θα μπορεί να δίνει το έντυπό της και να δίνει πληροφορίες για την περιοχή της και ταυτόχρονα να εισπράτει τις αντιδράσεις και τις ανάγκες της αγοράς.

Gastronomy & Wine Tourism - Γαστρονομική Κοινότητα Καλαμάτας

2.   Για πρώτη φορά θα συναντηθούμε μεταξύ μας, τα μέλη των κοινοτήτων και θα ανταλλάξουμε εμπειρίες και απόψεις. Να δούμε πως αντιλαμβανόμαστε το παρόν και το μέλλον της δράσης μας.

3.    Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό θα γνωρίσει μια πρωτοβουλία που αναπτύσεται σε εθνικό επίπεδο με κοινή φιλοσοφία και παρόμοιες δράσεις και που αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα όπου συνυπάρχουν εμπειρίες βιωματικές, αυθεντικότητα, επιμόρφωση, ψηφιακή υποστήριξη, στρατηγικός σχεδιασμός και κοινωνική εμπλοκή με συμμετοχές απ΄ όλες τις κατηγορίες των  επαγγελματιών της γαστρονομίας και των μεγεθών της επιχειρηματικότητας.

4.   Στα περίπτερά μας θα βρίσκονται προϊόντα παραγωγών για επίδειξη, ή για δειγματισμό και όχι για πώληση. Τα προϊόντα των Γαστρονομικών κοινοτήτων μπορούν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς της έκθεσης, ανά κατηγορία, είδος, συσκευασία κλπ.

Gastronomy & Wine Tourism - Γαστρονομική Κοινότητα Καλαμάτας

5.   Οι σεφ των Κοινοτήτων μας,  σε συνεργασία με το «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» θα παρουσιάσουν και τηλεοπτικά τις τοπικές τους προτάσεις.

Γαστρονομία της Άνδρου και πρώτη κίνηση εξωστρέφειας - Expotrof 2019 - Greek Gastronomy Guide

Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν στην έκθεση όσες Γαστρονομικές Κοινότητες έχουν ξεκινήσει την συγκρότηση τους, όσες έχουν συγκροτηθεί ήδη σε νομικές υποστάσεις, όσες βρίσκονται στην τελική μορφή σύστασή τους, αλλά και όσες βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα.

Η Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας είναι γεγονός - Greek Gastronomy Guide

Η κάθε μία Γαστρονομική Κοινότητα θα συμμετάσχει ανάλογα την διαθεσιμότητά της, τα εργαλεία της  και τον ενδιαφέρον της.

Θα ακολουθήσουν επεξηγηματικές πληροφορίες για τα περαιτέρω.

Η Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας είναι γεγονός - Greek Gastronomy Guide

Οι απορίες και οι λοιπές συννενοήσεις και συζητήσεις επί της οργάνωσης, θα αναπτυχθούν επι μέρους στις κλειστές ομάδες στο FB που έχει η κάθε μια Γαστρονομική Κοινότητα.

Για τις Γαστρονομικές Κοινότητες

Γιώργος Πίττας.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!