Οι παραγωγοί που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας

Οι παραγωγοί που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 05 2017

Οι παραγωγοί που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας

Στην αρχή του 2017 είχαμε αναρτήσει τον αγαπημένο μου χάρτη με τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας. Με μεγάλη χαρά και μεράκι, τον είχα φτιάξει  για τις ανάγκες του βιβλίου μου «οι θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας»,  ζωγραφίζοντας προϊόντα πάνω σε τόπους με την ευχή σε λίγα χρόνια να μην υπάρχει τόπος που να μην έχει καλυφθεί από εικόνες προϊόντων που θα είναι οι πρεσβευτές του.

Γιατί είναι προφανές ότι κάθε περιοχή με βάση το κλίμα, τα εδάφη και τις καλλιέργειές τους, την ιστορία και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, δημιούργησε προϊόντα, που μετά από χρόνια ταυτίστηκαν με τον τόπο παραγωγής τους. Σήμερα με την ποιοτική βελτίωσή τους και με την χρησιμοποίηση του marketing μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές των τόπων τους.

Μερικά από τα προϊόντα που είχαν ζωγραφιστεί ήσαν τα ακόλουθα:

Λαλάγγια Μάνης, μελιτζάνες τσακώνικες, ασύρτικο Σαντορίνης, Μαλβάζια Μονεμβασιάς, κοπανιστή Μυκόνου, λούζα Μυκόνου, κουλούρι Θεσσαλονίκης, γραβιέρα Νάξου, κρόκος Κοζάνης, πιπεριές Φλωρίνης κλπ, φιστίκια Αιγίνης, κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σύγκλινο Μάνης, σφέλα Μεσσηνίας, σταφίδα Κορινθίας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, τόνος Αλοννήσου, τυρί πόσιας από την Κω, φάβα Σαντορίνης, τοματάκι Σαντορίνης, μαστίχα Χίου, μοσχάτο Σάμου, γαριδάκι Σύμης, γάμπαρη Αμβρακικού, σαλάμι Λευκάδος, τσίπουρο Τυρνάβου, λουκούμια Σύρου, παστράμι Θράκης, κουμκουάτ Κέρκυρας, ακτινίδια Πιερίας, ελιές Θάσου, ούζο Πλωμαρίουνούμπουλο Κέρκυρας, φάβα Σχοινούσας,  αγκινάρα Τήνου, μανταρίνι Χίου, πατάτα Νάξου, αγκινάρα Τήνου, ρομπόλα Κεφαλονιάς,  κλπ, κλπ!

Λίγο καιρό αργότερα επανερχόμαστε για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τους θησαυρούς της ελληνικής γαστρονομίας. Σας παρουσιάζουμε εκατό παραγωγούς – οινοποιοί, αποσταγματοποιοί, τυροκόμοι, κτηνοτρόφοι, γεωργοί, αλλαντοποιοί, τυποποιητές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (βότανα, μέλι, λάδι, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί) – και τις μονάδες τους  Το πιο ευχάριστο… προέρχονται από όλα τα μέρη της Ελλάδας και η ηλικία τους, το φύλλο τους και το ήθος τους προκαλούν ελπίδες και αισιοδοξία!

Δείτε τους παραγωγούς πατώντας εδώ!

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!