Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 20 2017

Philema – Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες

Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης δεν είναι τυχαίος. Τα βραβεία που έχει πάρει προσφάτως σε ελληνικούς και βελγικούς διαγωνισμούς – κορυφαίο εστιατόριο σε παρουσίαση ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό – το επιβεβαιώνουν.Σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου με το όνομα «Φίλεμα» («Philema») στην περιοχή Σατελέν στις Βρυξέλλες, έχοντας επενδύσει αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και σε συνεργασίες αποκλειστικά με Ελληνες παραγωγούς και συνεταιρισμούς από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, ο κρητικής καταγωγής σεφ είναι ο γαστρονομικός μας πρεσβευτής της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο Μάνος με την φυσική του ευγένεια του και την φιλόξενη διάθεσή του εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημιουργίας.

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide

Μαζί του δουλεύει μια ομάδα από Ελληνόπαιδα – από την Κρήτη κυρίως – και όλοι μαζί με τα χαμόγελα και το ήθος της ελληνικής φιλοξενίας τιμούν την χώρα μας και την ελληνική γαστρονομία.

Το Philema στις 7 Ιουνίου συμμετείχε στην εκδήλωση του Δήμου Ixelles και του Επίτροπου των Βρυξελλών για την Ευρώπη Alain Hutchinson όπου συγκέντρωσαν τους καλύτερους πρέσβεις μαγειρικής από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε μια πολύχρωμη γιορτή προσφοράς, γεύσεων και ιδεών. Ο ομάδα του Philema παρουσίασε μιά μεγάλη γκάμα ελληνικών μεζέδων: ταραμά με μαστίχα και μανταρίνι, κασερόπιτα, μελιτζανόπιτα με γραβιέρα, χορτόπιτα, γαλατόπιτα, τραχανά πίτα με μυρωδικά και μυζήθρα, σούσι με τραχανά κ παστουρμά, τραχανότο με γαλοτύρι και λουκάνικα παστουρμά, χαλβά σιμιγδαλένιο, χαλβάς με ταχίνι, μους χαλβά με γιαούρτι.

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide

Στις 19 Ιουνίου το Philema υποδέχτηκε τους φιλοξενούμενους  του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου που γιά δεύτερη χρονιά θα επιχειρήσει να τοποθετήσει την Ελληνική κουζίνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πέρυσι με το “Ελληνικό καφενείο με ελληνικές γεύσεις” και φέτος με το “4 Έλληνες σεφ, φέρνουν την Ελλάδα στο πιάτο σας”.

Ο Μάνος Μακρυγιαννάκης, η Αντιγόνη Παπαβασιλείου, ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Μιχάλης Χάσικος, κάναν τις πρώτες δοκιμές και ακονίσαν τα μαχαίρια τους για τις προτάσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπήκαμε στην κουζίνα και αποτυπώσαμε στιγμές δημιουργίας και κεφιού.

Την προετοιμασία της αγκινάρας με τις μπαμιές… όπου απάνω της θα εναποτεθεί το βουτυρόψαρο του Ατλαντικού ωκεανού.

To δείπνο ξεκίνησε με ένα βελουτέ ταραμά 100% με μαστίχα Χίου, ένα ποίημα!

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide

Ακολούθησε η Ηπειρώτικη χορτόπιτα με αγριομάραθο Κρήτης και ραδίκια.

Το carpaccio αρνιού με παγωτό λαδολέμονο μας έκλεψε τις καρδιές…

Το βουτυρόψαρο του Ατλαντικού (μαγιάτικο του Αιγαίου) με μπάμιες, αγκινάρα και καπνιστό ελαιόλαδο.

Τραχανότο παστουρμά με γαλοτύρι

Philema - Τιμά την Ελληνική Γαστρονομία στις Βρυξέλλες - Greek Gastronomy Guide

Και τέλος μαύρος ελληνικός χοίρος με ημιλιαστή ντομάτα, βερίκοκο και σελινόριζα.

Ένα εστιατόριο υψηλής αισθητικής σε μιά όμορφη γειτονιά των Βρυξελλών, ένα μπακάλικο με διαλεχτά ελληνικά προϊόντα – κι αυτά σε πανέμορφες συσκευασίες -, μια βιβλιοθήκη με δεκάδες βιβλία ελληνικής γαστρονομίας, ένα team -Ελληνόπουλα- όλο χαμόγελα και ενθουσιασμό, κουζίνα ελληνική με δημιουργικές παραλλαγές… τι άλλο χρειάζεται το Philema Brussels για να χαρακτηρισθεί ο καλύτερος πρέσβης της Ελλάδας της Δημιουργίας στις Βρυξέλλες!

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!