Σερβίρουμε Αιγαίο με την Blue Star Ferries

καμπάνια Σερβίρουμε Αιγαίο - Blue Star Ferries
Jul 25 2019

Σερβίρουμε Αιγαίο με την Blue Star Ferries

Η καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο» μας ταξιδεύει με την Blue Star Ferries σε γαστρονομικούς προορισμούς σε όλο το Αιγαίο με σκοπό την παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου των νησιών του!

Blue Star - Serviroume AigaioΚάθε νησί παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά! Τόσα όσα χρειάζονται για να μας αφήσουν την πλούσια και την πιο ιδιαίτερη γεύση κάθε τόπου. Γιατί τελικά η γαστρονομία είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο ταξιδιώτης-επισκέπτης σε επαφή με την ουσία κάθε τόπου, «τα δαιμόνιά του», τους ανθρώπους του και σε τελευταία ανάλυση να γνωρίσει τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ξεπερνώντας τη «βιτρίνα»  και τα τουριστικά στερεότυπα.

Το ταξίδι στα 18 νησιά-προορισμούς της Blue Star Ferries (Kρήτη, Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Πάτμο, Σαντορίνη, Ίο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Σύρο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό, Ικαρία, Χίο, Λέσβο,) μετατρέπεται σ’ ένα ταξίδι σε γαστρονομικούς προορισμούς, που μας ανοίγουν τις αγκαλιές τους, για να μας προσφέρουν τον καλύτερο γαστρονομικό τους εαυτό!

Ο χάρτης των νησιών του Αιγαίου πελάγους στην καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο» μετατρέπεται σ’ ένα εύχρηστο και διασκεδαστικό παιγνίδι, όπου πλοηγούμενος από νησί σε νησί, μαθαίνεις πληροφορίες για το καθένα απ’ αυτά και να γνωρίσεις πιο αναλυτικά τους παραγωγούς των τοπικών προϊόντων, τους σημαντικότερους επαγγελματίες της εστίασης σε κάθε τόπο (ταβέρνες, εστιατόρια, καφενεία), αλλά και τα τοπικά πανηγύρια, τις αγορές και τα αξιοθέατα.

Στόχος της περιήγησης αυτής είναι τα νησιά να συνδεθούν στη συνείδηση του επισκέπτη με τη γαστρονομία τους, με τα προϊόντα και τις γεύσεις τους, ώστε να αναδυθεί μέσα από αυτό το ταξίδι η τουριστική τους ταυτότητα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, τα εδέσματα και τα προϊόντα γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές το κάθε τόπου! Το σκοτύρι και η μοσέντα ταυτίζονται και εκπροσωπούν την Ίο, οι ντοματοκεφτέδες και το ασύρτικο τη Σαντορίνη, η λούζα και η κοπανιστή την Μύκονο, το σαλτσίτσι και το βολάκι την Τήνο, οι γκιουσλεμέδες και οι σαρδέλες Καλλονής τη Λέσβο, η γραβιέρα και το ζαμπόνι τη Νάξο, το σαλατούρι και η σούμα την Πάρο, το μελεκούνι και η λακάνη τη Ρόδο, το τυρί της πόσιας και τα κατημέρια την Κω, οι χταποδοκεφτέδες και τα αλίπαστα την Κάλυμνο κλπ.

καμπάνια Σερβίρουμε Αιγαίο - Blue Star Ferries

Τα καταπληκτικά τοπία με τις τοπικές καλλιέργειες, τα ντόπια και τα αγνά υλικά, οι ιδιαίτερες γεύσεις, οι άνθρωποι με τις γιορτές, τα πανηγύρια, τα έθιμά τους και την ανοικτή τους καρδιά, μπορούν να γίνουν μοναδικές εμπειρίες για τον επισκέπτη, προσφέροντάς του μία αυθεντική και ανεπανάληπτη γνωριμία με τη γαστρονομία και τον πολιτισμό κάθε τόπου.

<