Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου – Η ιστορία του

Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου ΑρβανίτουΗ ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκινά το 1894 με την περίφημη συνταγή του ιδρυτή του. Ο Ισίδωρος Αρβανίτης, ένας επίμονος και τελειομανής Πλωμαρίτης, είχε όραμα να δημιουργήσει το καλύτερο ούζο στον κόσμο. Αποστάζοντας καρπούς και βότανα της Λέσβου, μαζί με αρωματικούς σπόρους που αναζήτησε στην άλλη άκρη της γης, ο Ισίδωρος Αρβανίτης, δημιούργησε το μοναδικό και περίφημο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που διατηρεί μέχρι σήμερα αναλλοίωτη την ποιότητα και τη γεύση του. Μία γεύση που δένει με την παράδοση, ένα ποτό καθαρό σαν το κύμα του Αιγαίου.


Έναν αιώνα μετά, τίποτα δεν αλλάζει
, γιατί η ποιότητα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ήταν και είναι απόλυτη και μοναδική. Η εταιρία, που είναι 100% ελληνική, συνεχίζει να παράγει το εκλεκτό Ούζο Πλωμαρίου από απόσταξη 100%, χρησιμοποιώντας την ίδια, μυστική συνταγή με έμφαση στους εξαιρετικούς καρπούς και βότανα και τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου σφραγίζεται στη γνωστή παραδοσιακή συσκευασία με το χαρακτηριστικό φελλό και προσφέρει μια πολύτιμη ισορροπία γεύσης που επιτυγχάνουν τα πιο εκλεκτά ποτά με ονομασία προέλευσης. Όραμα της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης είναι να αναδειχθεί το ούζο ως το ελληνικό ποτό που μπορεί και δικαιούται να πάρει μια θέση στη διεθνή αγορά ποτών με ονομασία προέλευσης.

 

Αποστακτήριο – Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου»

Αποστακτήριο - Μουσείο «Ο Κόσμος του Ούζου» - Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου ΑρβανίτουΤο αποστακτήριο του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, βρίσκεται σε έναν υπέροχο ελαιώνα στο γραφικό Πλωμάρι, τον τόπο που δημιουργήθηκε το Ούζο Πλωμαρίου, το 1894, από τον Ισίδωρο Αρβανίτη και συνεχίζει να παράγεται εδώ και πάνω από 120 χρόνια. Πρόσφατα το αποστακτήριο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, προσκαλώντας τους λάτρεις του παραδοσιακού μας αποστάγματος να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του και να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.

Επισκεφθείτε τον «Κόσμο του Ούζου» και:

Ακούστε την ιστορία του εθνικού μας ποτού, ανακαλύψτε γιατί το Πλωμάρι θεωρείται η πατρίδα του Ούζου, και ακολουθήστε τα χνάρια του Ισίδωρου Αρβανίτη στην προσπάθεια αναζήτησης των ιδανικών υλικών για την τέλεια συνταγή.

Παρακολουθήστε μία πραγματική ιεροτελεστία απόσταξης που λαμβάνει χώρα σε 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες παράγοντας με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο και την ίδια αναλλοίωτη στο χρόνο συνταγή το Ούζο Πλωμαρίου από απόσταξη 100%. Παρακολουθήστε επίσης τη διαδικασία εμφιάλωσης και συσκευασίας που γίνεται με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοματοποίηση, διασφαλίζοντας πάντοτε την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Αγγίξτε με τα ίδια σας τα χέρια τις πρώτες ύλες από τη γη της Λέσβου (όπως το γλυκάνισο από το Λισβόρι, που θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο), περιηγηθείτε σε μία σημαντική συλλογή μουσειακών αντικειμένων και νιώστε σαν να ταξιδεύετε πίσω στο χρόνο.

Μυρίστε το μοναδικό άρωμα, γευθείτε την παραδοσιακή γεύση και μυηθείτε στα μυστικά του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, μέσα από δοκιμές γευσιγνωσίας.

Μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις σας περιμένει στον «Κόσμο του Ούζου». Ζήστε την.

 

 

Επίσημες ιστοσελίδες:

www.ouzoplomari.gr

www.theworldofouzo.gr

www.facebook.com/ouzoplomari

 

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!