Στο Πήλιο το Αγρόκτημα Καραΐσκου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί

Ιούλ 17 2020

Στο Πήλιο το Αγρόκτημα Καραΐσκου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί

Το Αγρόκτημα Καραΐσκου βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς Πηλίου (2 χλμ. από το κέντρο του χωριού) και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της οικογένειας Καραΐσκου για την ανάδειξη των ποιοτικών πρώτων υλών της περιοχής αλλά και της Πηλιορείτικης γαστρονομίας.

Αγρόκτημα Καραΐσκου - Greek Gastronomy Guide

Η φιλοσοφία του βασίζεται στην παρακάτω αρχή:

«Όλα ξεκινούν από το λαχανόκηπό μας. Εμπνεόμαστε από τα φρέσκα μυρωδικά και την εποχικότητα των λαχανικών. Η έμφαση ξεφεύγει από τις περίπλοκες συνταγές, σημασία για εμάς έχει η αληθινή γεύση. Τομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια από το μποστάνι μας είναι οι πρωταγωνιστές της κουζίνας με το chef μας να αναδεικνύει τη γεύση τους».

Έχουμε επισκεφθεί αρκετές φορές το κτήμα, καθημερινές, σχόλες αλλά και στην μεγάλη γιορτή Πηλιορίτικης γαστρονομίας που υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία το 2019.

Όλες τις φορές διαπιστώσαμε το μεράκι, τον ενθουσιασμό, το πείσμα και την πίστη που έχει αυτή η θαυμαστή οικογένεια για αυτό που κάνει. Ένα όραμα για έναν άλλου τύπο Τουρισμό, τον τουρισμό ενδιαφερόντων όπου η γαστρονομία θα παίζει σημαντικό ρόλο στην πράξη και όχι στα λόγια.

Kritsa Gastronomy Hotel - Πορταριά, Πήλιο - Greek Gastronomy Guide

Αυτή τη φορά το Αγρόκτημα Καραΐσκου δίνει μία νέα έννοια στην εποχικότητα, ποντάροντας σε δοκιμασμένες συνταγές της πηλιορείτικης κουζίνας, με τον chef Τιμολέων Διαμαντή, που είναι γνωστός για την αγάπη του για τη φύση και τα προϊόντα που παράγει, και την υπόλοιπη ομάδα να υπόσχονται ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι σε ένα επίγειο παράδεισο.

Η κεντρική ιδέα είναι να χρησιμοποιούνται ότι παράγονται στο αγρόκτημα, όπως βότανα, φρούτα και λαχανικά,  συνδυαστικά με όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα τοπικών παραγωγών, εμπνεόμενοι από το κίνημα «farm to table» ή αλλιώς «farm to fork». Μια φιλοσοφία βιωσιμότητας και απλότητας στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας πρώτες ύλες που θα έρχονται από το χωράφι στο τραπέζι και κάθε ημέρα θα παρουσιάζουν πιάτα με φρέσκα υλικά.

Το «κατώφλι» του kitchen garden «Μίνθη», που λειτουργεί εντός του αγροκτήματος, ανοίγει καθημερινά από τις 17.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 το πρωί.  Στην κουζίνα που έχει στηθεί σερβίρονται καθημερινά εμπνευσμένα πιάτα από τις παραδοσιακές αξίες και τεχνικές του Πηλίου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά εποχικά και τοπικά προϊόντα. Ο συνδυασμός με τους φρέσκους χυμούς από φρούτα που παράγονται στο αγρόκτημα και τα cocktails με νότες βοτάνων ενισχύουν την γευστική εμπειρία των επισκεπτών.

Το Αγρόκτημα Καραΐσκου αποτελεί ένα γαστρονομικό παράδεισο για όλους τους λάτρεις του ελληνικού φαγητού. Πέραν από τα εμπνευσμένα πιάτα, οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής. Σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν όλες τις απαραίτητες πρώτες ύλες από το λαχανόκηπο του αγροκτήματος, να εντρυφήσουν στα μυστικά της πηλιορείτικης κουζίνας δίπλα σε ντόπιους μαγείρους και μαγείρισσες και στο τέλος να απολαύσουν το φαγητό του σε ένα μοναδικό περιβάλλον.

Πέραν των μοναδικών γευστικών εμπειριών, οι επισκέπτες (μικροί και μεγάλοι) έχουν την δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Να επισκεφτούν το λαχανόκηπο του Αγροκτήματος και να ανακαλύψουν τα αγνά προϊόντα που παράγει η εύφορη γη του Πηλίου ή να δουν από κοντά τα ζωάκια της φάρμας όπως κατσικάκια, κουνέλια, γαϊδουράκια. Ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν  βόλτες με τα πόνυ Δευτέρα – Σάββατο 18.00 με 20.00 και Κυριακές 11.00 – 13.00.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου - Κτήμα Καραΐσκου στην Πορταριά - Greek Gastronomy Guide

Τέλος, για όσους θέλουν να βιώσουν μια ολοκληρωμένη αγροτουριστική εμπειρία υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στην Αγροικία του αγροκτήματος η οποία είναι κατασκευασμένη με τις παραδοσιακές τεχνικές και εναρμονισμένη στο περιβάλλον.

Πηλιορείτικα φαγητά και γεύσεις - Greek Gastronomy Guide

Γιατί η μετά-Covid εποχή θα είναι μια εποχή όπου η αξία της ζωής θα αποχτήσει μεγαλύτερη αξία. Kαι φυσικά η υγιεινή διατροφή, η απόλαυση της φυσικής ζωής και η συναναστροφή με άξιους και δημιουργικούς ανθρώπους  αποτελούν κάποια από τα σημαντικά ζητούμενα της εποχής μας.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!