Με τις ώρες μπορεί κανείς να χαζεύει και να μελετά στο Μουσείο Οίνου στο οινοποιείο Οινότρια Γη του Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι. Η αφεντιά μου επικεντρώθηκε σε τρία:
Στην αναπαράσταση του εμπορικού πλοίου, μιας ολκάδας, που δείχνει τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες στοίβαζαν τους οξυπύθμενους αμφορείς μέσα στους οποίους μετέφεραν κρασί.
Σε μια μαρμάρινη πλάκα, αναπαράσταση αντίστοιχης που βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Θάσου που αφορά τους κανόνες εμπορίας και καλλιέργειας του κρασιού σαν τους σημερινούς νόμους για τα κρασιά Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε.
Στο πατητήρι, ο λινός που ήταν ο πλέον διαδεδομένος τρόπος έκθλιψης των σταφυλιών από την αρχαιότητα μέχρι και πριν από λίγες δεκαετίες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας .