ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΕΥΣΕΩΝ

Πολλά μικρά ξενοδοχεία ή ξενώνες – οικογενειακές μονάδες τα περισσότερα – έχουν αναδείξει την γαστρονομία ως ένα από τα σημαντικότερα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

Έτσι, είτε στον πρωινό μπουφέ είτε στο εστιατόριο, μαγειρεύονται τοπικές συνταγές και χρησιμοποιούνται τοπικά υλικά, προκειμένου να μυήσουν τον επισκέπτη στον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής τους.

Πολλές φορές γίνονται μαθήματα παρασκευής φαγητών, γευσιγνωσίες τυριών, αλλαντικών ή κρασιών, ενώ αλλού προτείνονται περίπατοι όπου οι επισκέπτες των ξενοδοχείων γνωρίζουν την βρώσιμη χλωρίδα της περιοχής. Άλλες πάλι φορές μαζεύουν χόρτα, μανιτάρια κλπ και κατόπιν τα μαγειρεύουν. Σ’ άλλα πάλι παρασκευάζονται μαρμελάδες.

Σ’ όλες τις περιπτώσεις τα ξενοδοχεία αυτά είναι σημαντικοί πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομίας, γι’ αυτό και έχουν διαμορφώσει ένα κοινό και μια πελατεία που κινείται στους χώρους του Γαστρονομικού Τουρισμού.

Επιλέξτε από το μενού μία από τις περιοχές γαστρονομικού ενδιαφέροντος ή πλοηγηθείτε στην παρουσίαση των προτάσεων για διαμονή σε όλη την Ελλάδα.

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!