Εθνικά Εδέσματα

Η Ελλάδα με την ιδιαίτερη γεωγραφική της συγκρότηση, με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ευρώπης, τα ψηλά και χιονισμένα βουνά που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, τα μικρά ποτάμια και τις στενές πεδιάδες, τα εκατοντάδες νησιά, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά μικροπεριβάλλοντα που ευνόησαν την παραγωγή συγκεκριμένων προϊόντων, που με τη σειρά τους καθόρισαν αντιστοίχως τις κουζίνες και τις γεύσεις. Έτσι διαμορφώθηκαν οι τοπικές κουζίνες. Κάποια πιάτα ή ενότητες πιάτων, όπως το γιουβέτσι, το στιφάδο, το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα γεμιστά, τα λαδερά, τα συναντούμε πλέον σε όλες τις περιοχές της χώρας αποτελώντας εθνικά εδέσματα και πρεσβευτές της ελληνικής κουζίνας.

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!