Τον λογαριασμό παρακαλώ - Greek Gastronomy Guide
Απρ 10 2020

Τον λογαριασμό παρακαλώ

Το φαγητό και η κατανάλωση της τροφής δεν καλύπτουν μόνο τις βιολογικές μας ανάγκες, για την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών ουσιών που χρειαζόμαστε για να διατηρηθούμε στη ζωή και να είμαστε υγιείς. Continue reading

blank
Απρ 05 2020

Παπαδιαμάντης, ο υμνητής της αγίας καθημερινότητας.

“Η μεγάλη τέχνη βρίσκεται οπουδήποτε ο άνθρωπος  κατορθώνει να αναγνωρίζει τον εαυτόν του και να τον εκφράζει με πληρότητα μες το ελάχιστο” σημειώνει ο Οδυσσέας Ελύτης στον επίλογο ενός άρθρου του, στο Εν Λευκώ με θέμα την Μαγεία του Παπαδιαμάντη. Continue reading

Γαύρος τηγανητός βουτηγμένος σε ξύδι - Βολιώτικος τσιπουρομεζές
Μαρ 20 2020

Γαύρος τηγανητός εμβαπτισμένος στο ξύδι

Ο γαύρος αφθονεί στις ελληνικές θάλασσες και αποτελεί το 1/10 του συνόλου των ετησίων ψαρεμάτων των Αιγαίου (έρχεται δεύτερος μετά την σαρδέλα). Ψαρεύεται από τα τέλη Αυγούστου, όταν δουλεύουν οι τράτες και τα γρι-γρί κι ήταν ανέκαθεν το φαγητό της φτωχολογιάς γιατί η τιμή του ήταν πολύ χαμηλή.

Continue reading

Καραντίνα, η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε τον εαυτό μας
Μαρ 18 2020

Καραντίνα, η τελευταία ευκαιρία να αλλάξουμε τον εαυτό μας

Μέσα σε 15 ημέρες πόσα και πόσα πράγματα δεν άλλαξαν στην ζωή μας! Τα όνειρα, οι φιλοδοξίες, οι στόχοι μας αλλά και οι καθημερινές μικροευτυχίες  και μικροαπολαύσεις,  τινάχτηκαν στον αέρα με τον φόβο του θανάτου. Μέσα σε 15 ημέρες μάθαμε όσο δεν μάθαμε την περίοδο της δεκαετούς κρίσης, που η χώρα έχασε το 25% του εισοδήματος της και πάρα πολλοί έχασαν τα πάντα στη ζωή τους.

Γιατί αυτή τη φορά για πρώτη φορά βρεθήκαμε μπροστά στις προσωπικές μας ευθύνες.

Continue reading

Aigialos Niche Residences & Suites Σαντορίνη - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 27 2020

3 ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό

Τρία ελληνικά ιστορικά ξενοδοχεία που ανήκουν στο δίκτυο Yades Greek Historic Hotels, μέλος του πανευρωπαϊκού οργανισμού ξενοδοχείων Historic Hotels of Europe, απέσπασαν τιμητικές θέσεις στα 7α βραβεία των Historic Hotels of Europe  θεσμός που αναδεικνύει τα ιστορικά ξενοδοχεία της Ευρώπης που προσφέρουν μοναδικές, εξαιρετικές και βαθιά πολιτιστικές εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

Continue reading

25 βραβευμένα εστιατόρια της ελληνικής κουζίνας από το FNL - Greek Gastronomy Guide
Φεβ 10 2020

25 βραβευμένα εστιατόρια της ελληνικής κουζίνας από το FNL

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στο Ekali Club τα FNL Best Restaurant Awards αναδεικνύοντας τα καλύτερα εστιατόρια του 2020. 135 εστιατόρια κατέκτησαν ένα, δύο ή τρία αστέρια και είναι αυτά που ξεχώρισαν από τις 11 κατηγορίες που σκιαγραφούν την Ελληνική γαστρονομική σκηνή. Continue reading

blank
Φεβ 02 2020

H Γαστρονομική Κοινότητα της Νεμέας στην Expotrof 2020

Η Νεμέα, η ιστορική πόλη της Αρχαιότητας, που ευλόγως χαρακτηρίζεται  “ελληνική Τοσκάνη”, βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά που την περιτριγυρίζουν και σχεδόν την κρύβουν. Εδώ απλώνεται ο μεγαλύτερος συγκεντρωτικός ελληνικός αμπελώνας έκτασης 25.000 στρεμμάτων και καλλιεργείται η πιο  σημαντική και πιο προσφιλής τοπική ερυθρή ποικιλία το αγιωργίτικο. Continue reading

blank
Φεβ 01 2020

Εντυπώσεις και συμπεράσματα από την Expotrof 2020 και τις Γαστρονομικές Κοινότητες

Στην 7η Έκθεση Expotrof 2020 οι φίλοι της ελληνικής γαστρονομίας παρευρέθηκαν στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism” και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα φιλόδοξο project που αποσκοπεί – μέσα από την αφύπνιση των κοιμισμένων συλλογικοτήτων – να αναπτύξει τη γαστρονομία στα κύτταρά της και να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο κάθε περιοχής, συμβάλοντας έτσι στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού κλάδου και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ταυτότητα κάθε τουριστικού προορισμού.

Continue reading

blank
Ιαν 30 2020

H Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας στην Εxpotrof 2020

Η Γαστρονομική Κοινότητα της Κέρκυρας συμμετείχε στην 7η Εξποτρόφ στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, του προγράμματος που αποσκοπεί στην ανάδειξη και προβολή της γαστρονομίας κάθε τόπου της χώρας. Η συμμετοχή της Κέρκυρας ήταν εντυπωσιακή, τόσο για την παρουσία της, για το πανέμορφο έντυπο υλικό που συνοψίζει της γαστρονομική της προσφορά, για τα προϊόντα της, τα μαγειρέματά της αλλά και τα τρία βραβεία που απέσπασαν τα προϊόντα της. Continue reading

Νεροβούβαλοι Κερκίνης - Greek Gastronomy Guide
Ιαν 28 2020

Η Γαστρονομική Κοινότητα της Κερκίνης στην Εxpotrof 2020

Η λίμνη της Κερκίνης τα τελευταία χρόνια εξελίχτηκε  σ΄ έναν από τους σπουδαιότερους υγροτόπους και οικοτουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Παρ’ όλο που η λίμνη είναι τεχvητή,  θεωρείται ως έvας από τoυς 10 Υγρότoπoυς Διεθvoύς Σημασίας της Ελλάδας ( Υγρότoπoι Ramsar) και  δημιoυργήθηκε τo 1932 με τηv κατασκευή εvός φράγματoς στov πoταμό Στρυμόvα κovτά στo χωριό Λιθότoπoς και τηv κατασκευή αvαχωμάτωv στα αvατoλικά και δυτικά. Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!