Σπινιάλο φούσκας - Κάλυμνος - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 26 2020

Δημήτρης Κουλιάς: Από την κλασική φούσκα σπινιάλο στην gourmet πάστα σπινιάλου!

Σπινιάλο λέγεται η τεχνική διατήρησης κάποιων οστράκων (πίνες, φούσκες) στο θαλασσινό νερό. Στην Κάλυμνο λόγω της σπογγαλιείας, το σπινιάλο έχει ταυτιστεί κυρίως με την φούσκα. Continue reading

Καφενείο - Μεζεδοπωλείο Στον Πύργο - Αρκεσίνη, Αμοργός - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 16 2020

H καλύτερη ταβέρνα των Κυκλάδων βρίσκεται στην Αμοργό

Ποια άραγε δικαιούται να αποκαλείται “η καλύτερη ταβέρνα των Κυκλάδων” εν ετει 2020; Πολλές ταβέρνες στην Ελλάδα, διεκδικούν κάθε χρόνο διακρίσεις, με πρώτη και κύρια την ικανοποίηση και την χαρά των πελατών τους. Continue reading

Σεπτέμβρης: ο τρύγος και ο μούστος, το πετιμέζι και η μουσταλευριά - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 09 2020

Σεπτέμβρης: από τον τρύγο και τον μούστο, στο πετιμέζι και την μουσταλευριά

Τα πλακόστρωτα δρομάκια των οικισμών της Πάρου – αλλά και των περισσότερων Κυκλαδονήσων – τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, πλημμυρίζουν από τις μυρωδιές και τα αρώματα που αναδύει ο μούστος. Continue reading

Ο Τιτάνας του Γιώργου Σκούρα - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 10 2020

Ο Τιτάνας του Γιώργου Σκούρα

Πλούσια είναι η Ελληνική μυθολογία με τους μύθους των Τιτάνων. Ένας σύγχρονος μύθος έρχεται να μας τους υπενθυμίσει. Μια τιτάνια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κόκκινο γλυκό κρασί από το Κτήμα Σκούρα από μία σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία που επανέρχεται στο φως μετά από πολλά χρόνια και είναι το Μαυρόστυφο Άργους. Ο Τιτάνας, όπως προδίδει και το όνομα του, είναι κρασί Μαύρο και Στυφό. Είναι μια ποικιλία που εύκολα δίνει πολύ έντονο αδιαπέραστο χρώμα και πολύ μεγάλη συγκέντρωση τανινών.

Continue reading

Παναγιά η Χοζοβιώτισσα, Μοναστήρι - Αμοργός - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 03 2020

Ελληνικό καλοκαίρι, μην χάσουμε την ευκαιρία

Ο Αύγουστος είναι εδώ, στο πιο παράξενο, απρόβλεπτο και διαφορετικό ελληνικό καλοκαίρι που έχουμε ζήσει. Μπορεί μετά από την επίπονη καραντίνα να αποκτήσαμε την ελευθερία διακίνησής μας, όχι όμως και το δικαίωμα, και την ευχαρίστηση να αγκαλιαστούμε θερμά με τους φίλους και γνωστούς που συναντάμε τα καλοκαίρια, με την σωματικότητα μας σε συνεχή συγκράτηση και επιφυλακή.  Ένα γεγονός που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πιο έντονα μια από τις αξίες του Ελληνισμού, την χαρά της σωματικής επαφής! 

14η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου στην Ικαρία - Greek Gastronomy Guide Continue reading

Οι καλύτερες ταβέρνες και γαστρονομικά στέκια της Σκιάθου - Σκιάθος - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 02 2020

Οι καλύτερες ταβέρνες και γαστρονομικά στέκια της Σκιάθου

Επισκεφτήκαμε τις καλύτερες ταβέρνες της Σκιάθου, που λειτουργούν ως πρεσβευτές της γαστρονομίας του νησιού. Εκτός από τις 9 ταβέρνες που παρουσιάζουμε συνοπτικά – αλλά και αναλυτικά αν προστρέξετε στα σχετικά  links – υπάρχουν επίσης στο νησί άλλα 4 γαστρονομικά στέκια που αξίζει να γνωρίσετε. Continue reading

blank
Ιούλ 17 2020

Στο Πήλιο το Αγρόκτημα Καραΐσκου για άλλη μια φορά πρωτοπορεί

Το Αγρόκτημα Καραΐσκου βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Πορταριάς Πηλίου (2 χλμ. από το κέντρο του χωριού) και αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της οικογένειας Καραΐσκου για την ανάδειξη των ποιοτικών πρώτων υλών της περιοχής αλλά και της Πηλιορείτικης γαστρονομίας. Continue reading

Ο πλούτος της Ύδρας: Τα φορτιάρικα ζώα - Greek Gastronomy Guide
Ιούν 24 2020

Ο πλούτος της Ύδρας: Τα φορτιάρικα ζώα

Για την μοναδική Ύδρα έχουν ειπωθεί τόσα πολλά! Εντυπωσιακή, ανεπανάληπτη, αριστοκρατική, γοητευτική, κοσμοπολίτικη.  Νησί ανυπέρβλητης γοητείας που ενέπνευσε δεκάδες καλλιτέχνες που την έκαναν πηγή της έμπνευσής, τους αλλά και καταφύγιο της ζωής τους, νησί με ιστορία και μεγάλη ναυτική παράδοση, με τα χνάρια του ναυτικού της πολιτισμού σε κάθε σημείο του οικισμού.

Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!