Αυγ 24 2019

Γαλάζια Χύτρα στην Πάρο, ένα στοίχημα που αξίζει να κερδιθεί

 

Όταν πρωτοήρθα το 1975 στην Πάρο. πάει κοντά μισός αιώνας, στο λιμανάκι της Νάουσας όλα τα κτίσματα, δεν ήταν μπαρ και ταβέρνες όπως στις μέρες μας, αλλά αποθήκες όπου οι ψαράδες βάζαν τα συνεργά τους, κι o καπετάν Λινάρδος, η φυσιογνωμία του λιμανιού έλιωνε με τις γυμνές πατούσες του τους αχινούς, “για να μην τους πατήσει κανένας τουρίστας”. Continue reading

Επιλέξαμε 10 γαστρονομικά στέκια από τις καλύτερες ταβέρνες, εστιατόρια και καφενεία της Σαντορίνης, καθώς και 10 οινοποιεία που πρέπει να επισκεφτείτε!
Αυγ 09 2019

10 διαλεκτές ταβέρνες και 10 ξεχωριστά οινοποιεία στην Σαντορίνη

Σαντορίνη...»βγήκες από τα σωθικά βροντής, ανατριχιάζοντας μέσ’ τα μετανιωμένα σύννεφα πέτρα πικρή, δοκιμασμένη, αγέρωχη», καθώς την περιγράφει ο Οδυσσέας Ελύτης ως «κόρη μεγάλου θυμού» δημιουργώντας το νησί της απέραντης ομορφιάς. Continue reading

7 διαλεχτές από τις καλύτερες ταβέρνες της Σίφνου - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 06 2019

7 διαλεχτές από τις καλύτερες ταβέρνες της Σίφνου

Ένα οδοιπορικό στην Σίφνο θα μας οδηγήσει στις ομορφιές της, τους γραφικούς οικισμούς της,  τα μοναδικά πανηγυράκια της, τους περίφημους αγγειοπλάστες,  τους ευγενείς κατοίκους της, τον εκλεκτό και ήπιο τουρισμό της, γιατί η Σίφνος είναι ένας προορισμός για όσους αγαπούν το Αιγαίο και τα Κυκλαδονήσια στην ρομαντική και ανθρώπινη διάστασή τους. Και φυσικά είναι ο ιδανικός προορισμός για τους καλοφαγάδες… ιδιαίτερα γι αυτούς που λατρεύουν το κατσικάκι! Continue reading

Εννιά ταβέρνες στις Μικρές Κυκλάδες - Greek Gastronomy Guide
Αυγ 04 2019

9 διαλεχτές ταβέρνες στις Μικρές Κυκλάδες (Δονούσα-Κουφονήσια-Σχοινούσα-Ηρακλειά)

Η μοναδική λύση για να νιώσει κανείς παλιομοδίτικα στις Κυκλάδες, δηλαδή διακοπές χωρίς αυτοκίνητα, πίεση, απαιτητικούς καταναλωτές και να περάσει σε ρυθμούς ανθρώπινους, αργόσυρτους και νωχελικούς, δεν έχει παρά να κατευθυνθεί στις Μικρές Κυκλάδες.

Continue reading

Ιούλ 25 2019

Τα τσίπουρα στον Βόλο

Αν το κρασί, προϊόν της μαγικής ζύμωσης του χυμού του σταφυλιού, είναι το δώρο  του Διόνυσου στην ανθρωπότητα, το τσίπουρο (ή η ρακή) είναι αποτέλεσμα του πολιτισμού της φτώχειας και της εφευρετικότητας των απλών ανθρώπων, που για να αξιοποιήσουν τα υπολείμματα της παραγωγής του κρασιού (στέμφυλα), δημιούργησαν την απόσταξη και απο εκεί την ανακάλυψη του πιο αγαπημένου ποτού του Ελληνα.

Continue reading

Ψαρεύοντας μπαρμπούνια με τον μικρότερο "καπετάνιο" των Κυκλάδων, τον 13χρονο Χρήστο Τριπολιτσιώτη από τον Αμπελά της Πάρου - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 21 2019

Ψαρεύοντας μπαρμπούνια με τον μικρότερο «καπετάνιο» των Κυκλάδων

Την οικογένεια Τριπολιτσιώτη στον Αμπελά της Πάρου, την γνωρίζω εδώ και 35 χρόνια και θεωρώ ότι η ζωή της και το ήθος της προέρχονται από άλλες εποχές. Δεν είναι τυχαίο ότι στο βιβλίο μου «Πάρος, Οδοιπορικό στον τόπο και τον χρόνο» (2008) είχα κάνει γι’ αυτούς, όπως και για άλλους 8 Παριανούς (όπως οι συγχωρεμένοι καπετάν Λινάρδος, ή ο κυρ-Στρατής) ένα εκτενές αφιέρωμα.

Continue reading

10 διαλεχτές ταβέρνες και καφενεία από τα καλύτερα της Λέσβου - Λέσβος - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 18 2019

10 διαλεχτές ταβέρνες και καφενεία από τα καλύτερα της Λέσβου

Τα ομορφότερα καφενεία της Ελλάδας βρίσκονται αναμφίβολα στη Λέσβο. Επιλέξαμε 10 διαλεχτές ταβέρνες και καφενεία από τα καλύτερα της Λέσβου και σας τα παρουσιάζουμε στο αφιερώμά μας.

Continue reading

Οι 10 καλύτερες ταβέρνες της Κρήτης - Ταβέρνα ο Ντουνιάς στην Κρήτη - Greek Gastronomy Guide
Ιούλ 10 2019

10 διαλεχτές από τις καλύτερες ταβέρνες της Κρήτης

Οι τίμιες ταβέρνες στην Κρήτη είναι αναρίθμητες. Επιλέξαμε 10 από τις καλύτερες ταβέρνες της Κρήτης με ιδιαίτερο χαρακτήρα, κυρίως από τις περιοχές του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου. Καλό σας ταξίδι!

Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!