Νοέ 24 2019

Η Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας είναι γεγονός

Το Σάββατο 23.11.2019 στο κτήριο «‘Ερια» και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων Νάουσα-Πόλη του Οίνου, ο Γιώργος Πίττας, δημιουργός των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, του φιλόδοξου έργου της ελληνικής γαστρονομίας, παρουσίασε την εξειδίκευση του προγράμματος στη Νάουσα, τα 22 ιδρυτικά μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας της Νάουσας, καθώς και το έργο που πραγματοποιήθηκε τον πρώτο χρόνο της δράσης του.

Continue reading

Σκιάθος - η αυθεντική πλευρά του νησιού των Σποράδων - Greek Gastronomy Guide
Νοέ 22 2019

Γεύσεις Σκιάθου – η αυθεντική πλευρά του νησιού

Κάποια τυχαία γεγονότα με φέραν στην Σκιάθο, και έτσι σ’ ένα πλήρες τριήμερο με καλοκαιρινό καιρό και με επίκεντρο την 21η Νοεμβρίου -τα Εισόδια της Θεοτόκου-, είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω ότι κάτι κινείται στο μαγικό αυτό νησί, που θέλει να αποβάλει την εικόνα του τυπικού τουριστικού προορισμού και να εμπλουτίσει την φαρέτρα του με νέα όπλα που θα ανεβάσουν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Να χωρέσει και ο δόλιος ο πολιτισμός, η τοπική γαστρονομία με παραδοσιακές γεύσεις Σκιάθου, κι οι εναλλακτικοί θεματικοί τουρισμοί. Continue reading

Gastronomy and Wine Tourism και Γαστρονομικές Κοινότητες - Greek Gastronomy Guide
Νοέ 16 2019

Γαστρονομική Κοινότητα Νάουσας: παρουσίαση στο κοινό της ηρωικής πόλης

Το Σάββατο 23.11.2019 στο κτήριο «‘Ερια», 1ος όροφος, και ώρα 13.00-13.30 και στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων Νάουσα-Πόλη του Οίνου, ο Γιώργος Πίττας, δημιουργός των Γαστρονομικών Κοινοτήτων, του πιο φιλόδοξου έργου της ελληνικής γαστρονομίας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την εξειδίκευση του προγράμματος στη Νάουσα τα 21 ιδρυτικά μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας της Νάουσας καθώς και το έργο που πραγματοποιήθηκε το πρώτο χρόνο της δράσης του.

Continue reading

Παραδοσιακά φαγητά του Ζαγορίου και της Ηπείρου - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 24 2019

12 παραδοσιακά φαγητά του Ζαγορίου

Η Ηπειρώτικη μαγειρική είναι γέφυρα ανάμεσα σε Νότο και Βορρά, Ανατολή και Δύση. Παντρεύει το νηστίσιμο ελαιόλαδο με το πρόβειο βούτυρο, χρησιμοποιεί κρέατα και λαχανικά και λάπατα (χόρτα), αλλά κυρίως φτιάχνει αναρίθμητες πίτες. Γευθήκαμε, φωτογραφήσαμε και σας παρουσιάζουμε 12 τυπικά παραδοσιακά φαγητά του Ζαγορίου και της Ηπείρου.

Continue reading

Οκτ 13 2019

Eπίσκεψη στον αμπελώνα της Σάμου με την Ακαδημία Μεταξά

Η «Ακαδημία Μεταξά» είναι ένα καινοτόμο concept το οποίο ο Οίκος Μεταξά υλοποιεί απο το 2011 στην Αθήνα, στα κελάρια του ΜΕΤΑΧΑ και στο νησί της Σάμου. Αφορά ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και φιλοξενίας στην Ελλάδα,  δημοσιογράφων, οινολόγων, διακεκριμένων γευσιγνωστών και προσωπικοτήτων της γαστρονομίας και όχι μόνον, από όλον τον κόσμο με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής τέχνης της δημιουργίας του ΜΕΤΑΧΑ, στην οποία συμμετέχει σημαντικά το αρωματικό μοσχάτο κρασί της Σάμου.

Continue reading

Μιχάλης Στάλας - O Kαλύμνιος σεφ που δημιουργεί στη Ρόδο - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 07 2019

Μιχάλης Στάλας – O Kαλύμνιος σεφ που δημιουργεί στη Ρόδο

Ο Μιχάλης Στάλας είναι ένας νεαρός σεφ από την Κάλυμνο, σεμνός και διακριτικός ως ανθρωπός, πιο τολμηρός στην μαγειρική του και αποτελεί τμήμα της νέας γενιάς που εκφράζει το μέλλον της Ελληνικής γαστρονομίας. Το 2019 έκανε το μεγάλο άλμα της καριέρας του όταν ανέλαβε μαζί με τον Λευτέρη Καμπουράκη -ως Δάμων και Φιντίας- την θέση του executive chef στο Rodos Palace. Continue reading

error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!