Attica-wine and food experience - κάτι νεο γεννήθηκε στην Αττική

Κτήμα Βασιλείου - Κορωπί, Αττική - Greek Gastronomy Guide
Οκτ 19 2017

Attica-wine and food experience – κάτι νεο γεννήθηκε στην Αττική

Mετά από ενός έτους διαβουλεύσεις και συζητήσεις με πρωταγωνιστές μια ομάδα  οινοποιών  της Αττικής δημιουργήθηκε ο φορέας Attica-wine and food experience που σκοπό έχει την ανάδειξη και προβολή του οινογαστρονομικού πλούτου της Αττικής.

Η συνάντηση στο οινοποιείο Γκίκα στα Σπάτα ήταν η 6η που έγινε στη διάρκεια ενός χρόνου από όλους τους εμπλεκόμενους οινοποιούς (κάθε συνάντηση γινόταν σε ξεχωριστό οινοποιείο) και η χαρά στα πρόσωπα όλων ήταν διάχυτη γιατί υλοποιήθηκε ένα όνειρο χρόνων.

Τα ιδρυτικά μέλη

Στη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής  εταιρείας Attica-wine and food experience συμμετείχαν ως ιδρυτικά μέλη οι κ.κ  Αλλαγιάννης Βασίλειος από την Οινοποιία Αλλαγιάννη με έδρα στο Μαρκόπουλο, Βασιλείου Γεώργιος από το Κτήμα Βασιλείου με έδρα στο Κορωπί,  Γκίκας Ανδρέας από την Gikas Winery με έδρα στα Σπάτα, Γκίνης Σωτήριος από το κτήμα Άωτον, με έδρα στην Παιανία, Κανιάρης Βασίλειος από τον Πύργο Κανιάρη με έδρα στα Μέγαρα, Κουλοχέρης Σταύρος από το Κτήμα Εύοινος, με έδρα στα Σπάτα, Λαζαρίδης Κωνσταντίνος από την Οινότρια Γη, με έδρα στον Καπανδρίτι,  Μαλτέζου Μαρία από την Στροφιλιά με έδρα στην Ανάβυσσο, Νικολού Βασίλειος από το Οινοποιείο Νικολού με έδρα στο Κορωπί, Παναγιώτου Βασίλειος, με έδρα στο Μαρκόπουλο, Σερπιέρης από τον Πύργο Βασιλίσσης με έδρα Αθήνα και Φράγκου Ασημίνα από το κτήμα Φράγκου, με έδρα στα Σπάτα.

Οι συμπαραστάτες

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών που υπστηρίζουν το εγχείρημα και συμμετάσχουν σ’ αυτό όπως οι κ.κ Δημήτρης Αλεξίου από το Gastronomads, Έλενα Aγκυρίδη από το Hellenic Travelling, Μαρία Αλιφραγκή από το Signature Travel, Φωτεινή Γκαβάλου από το View Studio, Ιγνάτιος Κοντός από το εστιατόριο Kazba, Κατερίνα Νικολού από το Intelligente Collaborations, Τίμος Πετρίδης από την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού,  Χρήστος Φωτιάδης από το Κτήμα Λαζαρίδη, Τσάκαλος Γιάννης από τα  Ηλεκτρα Hotels & Resorts και ο Γιώργος Πίττας από το Greek Gastronomy Guide

Οι συμμετέχοντες

Τον συντονισμό για την προώθηση των θεμάτων που έχουν σχέση με την ψήφιση του καταστατικού, την διεξαγωγή όλων των οργανωτικών διαδικασιών και τον συντονισμόν των δράσεων ανέλαβε η ομάδα εργασίας που αποτελείται από τους: Βασιλείου Γιώργο, Γκίνη Σωτήρη, Κουλοχέρη Ελμίνα, Μαλτέζου Μαρία, Νικολού Ευάγγελο και Πετρίδη Τίμο.

To προεδρείο αποτελούμενο από Ελμίνα Κουλοχέρη, Γιώργο Βασιλείου και Σωτήρη Γκίνη σε δράση

Οι σκοποί της Attica-wine and food experience είναι πολλοί και διάφοροι, σταχυολογώ ενδεικτικώς τους πρώτους δώδεκα (12) από το σύνολο των εικοσιοκτώ (28):

Mουσείο Οίνου στην Οινότρια Γη του Κτήματος Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι

1. Η διαφύλαξη, μελέτη, έρευνα, προαγωγή και υποστήριξη του Αττικού γαστρονομικού πολιτισμού, των λαογραφικών παραδόσεων, των πρώτων υλών, των προϊόντων διατροφής.

2. Η μελέτη, χαρτογράφηση, αναβίωση του Αττικού Αμπελώνα , παραδοσιακών ή / και σύγχρονων συνταγών, πρώτων υλών, διατροφικών συνηθειών, εθίμων κ.λπ.

Κτήμα Βασιλείου - Κορωπί, Αττική - Greek Gastronomy Guide

Γιώργος Βασιλείου από το κτήμα Βασιλείου

3. Η ανάδειξη και αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην παραγωγή, την εμπορία, την τυποποίηση, το marketing, τις εξαγωγές και την κατανάλωσή τους, κ.λπ..

4. Η παρακολούθηση, μελέτη, έρευνα, προβολή και υποστήριξη εντός και εκτός της χώρας, θεμάτων Αττικής και Οινικής διατροφής συσχέτισης με την υγεία του πληθυσμού και γαστρονομικού πολιτισμού.

Η εντυπωσιακή είσοδος του Gikas Winery

5. Η υποστήριξη προϊόντων πολιτισμού, παράδοσης και υγείας.

6. Η ενίσχυση της σύνδεσης των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα με την Αττική κουζίνα και διατροφή.

O Bασίλης Νικολού του ομώνυμου κτήματος βαστάει με καμάρι τον γίγαντα ρυτινήτη αφρώδη Οίνο – Botanic

7. Η γευσιγνωστική πιστοποίηση των παραδοσιακών συνταγών και τροφίμων.

8. Η συνεργασία με άλλους Εθνικούς, Κοινοτικούς ή Διεθνείς Οργανισμούς και Φορείς με τους αυτούς ή συναφείς σκοπούς και η συμμετοχή σε αυτούς.

9. Η συμμετοχή μεμονωμένα ή από κοινού, με τη σύσταση ενδεχόμενα νομικού φορέα (Κοινοπραξία, Ένωση Φορέων κ.λπ.) με άλλους φορείς, Εθνικούς, Κοινοτικούς ή Διεθνείς, στην εκπόνηση, την υποβολή, τη χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότηση ή/και την υλοποίηση απευθείας ή μέσω αναδόχων, εργασιών ή προγραμμάτων δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη διατροφή και τον Οινογαστρονομικό πολιτισμό, καθώς και με την έρευνα και παραγωγή προϊόντων με βάση παραδοσιακές ή / και σύγχρονες συνταγές.

Το οινοποιείο Εύοινος της οικογένειας Κουλοχέρη

10. Η ανάληψη διαχείρισης ως φορέας υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και ανάδειξη της Αττικής Οινογαστρονομίας.

11. Η συμμετοχή ή/και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, συμποσίων, με αντικείμενο θέματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη διατροφή και τον Οινογαστρονομικό πολιτισμό.

12. Η διοργάνωση ή/και συνδιοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, ημερίδων και ομιλιών για την ανάδειξη, την προβολή και την προώθηση της Αττικής διατροφής και του Αττικού Οινικού πολιτισμού σε εθνικό, κοινοτικό και διεθνές επίπεδο…

Το greekgastronomyguide.gr ήταν από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυο με την ιδέα, συμμετείχε σ’ όλες τις συναντήσεις, άλλωστε πολλοί από τα μέλη του Attica-wine and food experience έχουν καταγραφεί και αναδειχθεί μέσα από τα άρθρα ιστοσελίδας μας που αφορούν τον γαστρονομικό προορισμό Αττική-Αθήνα, ενώ υπάρχει πρόγραμμα να καταγραφούν και να αποτυπωθούν στο Greek Gastronomy Guide μέχρι τέλος του έτους και οι υπόλοιποι.

Βαρούλκο Seaside - Λευτέρης Λαζάρου - Greek Gastronomy Guide

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην προσπάθεια. Η παρουσία της ενθουσιώδους νέας γενιάς αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την ευόδωση του εγχειρήματος.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!