Κρασί Λαβύρινθος 9911, ένα μεγαλειώδες δημιούργημα του Γιώργου Σκούρα

Λαβύρινθος 9911, ένα μεγαλειώδες κρασί από τον Γιώργο Σκούρα
Μαΐ 20 2016

Κρασί Λαβύρινθος 9911, ένα μεγαλειώδες δημιούργημα του Γιώργου Σκούρα

Ο Γιώργος Σκούρας ο πρωτοπόρος Πελοποννήσιος οινοποιός – ο πρώτος που εμφιάλωσε με την μέθοδο Stelving (βιδωτό καπάκι) σε λευκό κρασί, ο πρώτος που κυκλοφόρησε φιάλες Magnum (χωρητικότητας 1,5 λίτρου) και ο πρώτος που παλαίωσε με τη μέθοδο Solera, με την οποία παλαιώνεται, σε ειδικά βαρέλια, το φίνο Sherry στην Ισπανία – χαμογελά μπρος στο μεγαλειώδες δημιούργημά του, το κρασί Λαβύρινθος 9911.

Ενα κρασί με χρώμα πορφυρό με κεραμιδί ανταύγιες, αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα, όπως το βύσσινο το βατόμουρο και αρώματα μπαχαρικών μοσχοκάρυδου και κανέλας. Η επίγευση δυνατή, πολύπλοκη που δεν λέει να τελειώσει…

Ενα κρασί ώριμο και τόσο νέο συνάμα. Μοναδικό κρασί. Γιατί μοναδικός είναι και ο τρόπος παραγωγής του.

Σε ειδικό βαρέλι 1.000 λίτρων, διαδοχικές χρονιές Μέγα Οίνου – της μεγάλης ντίβας του Οινοποιείου Σκούρα – ωριμάζουν μαζί. Το 2001, αυτό το βαρέλι γεμίστηκε με Μέγα Οίνο του 1999. Απο τότε, κάθε χρόνο, αφού ετοιμάζεται το τελικό χαρμάνι του Μέγα Οίνου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά, μία συγκεκριμένη ποσότητα απομακρύνεται από αυτό το βαρέλι και τη θέση του παίρνει το καινούργιο χαρμάνι.

Μετά την εμφιάλωσή του, το κρασί  Λαβύρινθος 9911 παραμένει στο κελάρι του Κτήματος για άλλους 12 μήνες.

Το 9911 σημαίνει οτι έχουν συνοποιηθεί κρασιά από το 1999 μέχρι το 2011!

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!