Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης - Μαγειρίον "Η Παλιά Αγορά του Αιγίου" (βίντεο)

Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης - Μαγειρίον "Η Παλιά Αγορά του Αιγίου" (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 28 2017

Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης – Μαγειρίον “Η Παλιά Αγορά του Αιγίου” (βίντεο)

Ακριβώς απέναντι από το αρχαιολογικό Μουσείο του Αιγίου – το εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίριο της παλαιάς δημοτικής αγοράς της πόλης, που κατασκευάστηκε το 1890 από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Έρνεστ Τσίλλερ- βρίσκεται η ταβέρνα “Η Παλιά Αγορά του Αιγίου”.

Για τους ντόπιους είναι το μαγέρικο της Ελένης Κούγια-Τσαγκρή και χωρίς καμιά αμφισβήτηση η καλύτερη κουζίνα της Αιγιάλειας.

Η κυρά Ελένη και τα παιδιά της, ο Μάριος και ο Ανδρέας, κάθε μεσημέρι – η ταβέρνα λειτουργεί μόνο μεσημέρια πλην Κυριακής που είναι κλειστό – εξυπηρετούν κυρίως τον κόσμο της αγοράς, τους τριγύρω εργαζόμενους, αλλά και όσους Αθηναίους είναι προσκαλεσμένοι στην πόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει προσωπικότητα του καλλιτεχνικού κόσμου, επιστημονικού ή του πολιτικού που να μην έχει περάσει από εδώ. Κι οι λόγοι είναι πολλοί.

Εξαιρετική σπιτική κουζίνα με τα εθνικά μας μαγειρευτά φαγητά. Κοτόπουλο με χυλοπίτες, μοσχαράκι κοκκινιστό με πατάτες, χοιρινό με σκόρδο και μυρουδικά, σαρδέλες σ’ αμπελόφυλλα κ.α. και βέβαια το εμβληματικό τοπικό φαγητό, ο μπακαλιάρος με τις κορινθιακές σταφίδες. Οι μερίδες πληθωρικές και τα υλικά πάντα της ημέρας.

 

Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης - Μαγειρίον "Η Παλιά Αγορά του Αιγίου" (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide

Η αισθητική του μαγαζιού λαϊκή αλλά καλόγουστη και αριστοκρατική συνάμα, σε ένα όμορφο πάντρεμα. Παλιές φωτογραφίες της εποχής, ένας όμορφος παλιακός καθρέπτης, βιενέζικες καρέκλες και μαρμάρινα τραπεζάκια κι ένα τζάκι χαρακτηρίζουν τον εσωτερικό χώρο και η Στοά του Γάτου – η παρακείμενη στοά απ’ όπου είναι η είσοδος του μαγαζιού – για τις ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ημέρες. Και βέβαια τα πρόσχαρα χαμόγελα της Ελένης και του Μάριου όταν παίρνουν και μοιράζουν της παραγγελίες.

Με λίγα λόγια η γαστρονομική μόστρα του Αιγίου είναι το μαγέρικο της κυρίας Ελένης.

Αιγιάλεια: Οι δρόμοι της γεύσης - Μαγειρίον "Η Παλιά Αγορά του Αιγίου" (βίντεο) - Greek Gastronomy Guide

 

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!