Και γιορτάσαμε όπως έπρεπε τα γενέθλια του Greek Gastronomy Guide

GGG γενέθλια 2017
Φεβ 15 2017

Και γιορτάσαμε όπως έπρεπε τα γενέθλια του Greek Gastronomy Guide

Mε μεγάλη επιτυχία έγινε τη Δευτέρα το βράδυ 13-2-2017 στo Athinais Cultural Center η εκδήλωση για τα πρώτα γενέθλια του Greek Gastronomy Guide (www.greekgastronomyguide.gr).

Πλήθος κόσμου που ξεπερνούσε τα 500 άτομα ήρθε να τιμήσει την προσπάθεια του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά.

rsz_greek_gastronomy_guide_144

Mετά από το καλωσόρισμα από τους οικοδεσπότες στην αίθουσα των υποδοχής, όπου ήταν στημένα τα display των θεματικών υποστηρικτών (Ούζο Πλωμάρι, Δεκαράκι, Μπύρα ΦΙΞ, Κτήμα Σκούρα, Αναψυκτικά Λουξ, Ήπειρος, Μέλι Αττική, Γαία, Mastichashop), oι προσκεκλημένοι πέρασαν στην αίθουσα ομιλιών.

rsz_greek_gastronomy_guide_59

Αναμνηστική φωτογραφιά των υποστηρικτών του GGG. Aπό τα αριστερά προς τα δεξιά. Γιάννης Μαντάλας της Mastichashop, Nίκος Καλογιάννης από το ούζο Πλωμαρίου, Γιώργος Σκούρας, Γιώργος Πίττας δημιουργός του GGG, Γιώργος Πίττας του Μελι-Αττική, Άγγελος Μάρκου από την Gaia και Στέφανος Παντελιάδης από την Οπτιμα (Ηπειρος, Μέτρον)

Στο πάνελ εκτός του Γιώργου Πίττα και της Μπήλιως Τσουκαλά φιλοξενήθηκαν ομιλητές που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας, του τουρισμού και της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, οι οποίοι κατέθεσαν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους, πάντα στο πλαίσιο της ενοποίησης των χώρων αυτών κάτω από την ευρεία ενότητα της γαστρονομίας. Μίλησαν οι εξής:

rsz_greek_gastronomy_guide_115

Η Μερόπη Παπαδοπούλου, διευθύντρια του Οινοχόου της Καθημερινής, ένα άτομο που τιμά την ελληνική Οινογαστρονομία!

Ο Γιώργος Σκούρας του Ομώνυμου Κτήματος από την Νεμέα, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου με μεγάλη εμπειρία στον αναπτυσσόμενο τομέα του Οινοτουρισμού.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Aldemar Resort, που οργάνωσε το Symposio, έναν γαστρονομικό φορέα που προβάλει την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό.

rsz_greek_gastronomy_guide_62

Ο Γιάννης Μαντάλας, διευθύνων σύμβουλος της Mediterra-Mastihashop που ανανέωσε ριζοσπαστικά την γκάμα των προϊόντων της μαστίχας Χίου.

Τέλος, ο Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Αόρατο Ρήγμα», ο οποίος με την ρηξικέλευθη σκέψη του εμπλουτίζει τον προβληματισμό της χώρας για τις επιλογες μας για μιά άλλου τύπου ανάπτυξη και πολιτισμό.

rsz_greek_gastronomy_guide_78

H Mπήλιω Τσουκαλά παρουσιάζοντας τους ομιλητές, είπε για το site:

«Τι είναι λοιπόν το greekgastronomyguide;

Εγώ θα σας πώ τι ΔΕΝ είναι.

Δεν είναι ένα site μόνο με φαγητά και συνταγές.

Δεν είναι ένας χώρος όπου μπορεί κανείς να χαζέψει μοδάτα πράγματα χωρίς ουσία.

Δεν είναι μία ιστοσελίδα που προβάλει μόνο τους γνωστούς, τους ήδη προβεβλημένους, αυτούς με τους οποίους όλοι ασχολούνται.

Αλλά ούτε είναι ένα βήμα για να προβληθούν εκείνοι που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι.

Δεν είναι μία απλή ιστοσελίδα που μιλάει μόνο για τη Γαστρονομία

Η ιστοσελίδα www.greekgastronomyguide.gr είναι μία ιστοσελίδα που βλέπει τη Γαστρονομία ολιστικά»

Greek Gastronomy Guide (25)

Στη συνέχεια ο Γιώργος Πίττας μας περιέγραψε πώς του ήλθε η ιδέα της δημιουργίας του GGG :

«Το ιστορικό της δημιουργίας της ιστοσελίδας αυτής ξεκίνησε από μια διαπίστωση. Τα βιβλία μου, παρόλη την επιτυχία που είχαν, δεν μπορούσαν -εκ των πραγμάτων- να προσεγγίσουν ένα πολύ ευρύτερο κοινό, ελληνικό και ξένο.

Κάποιες προσπάθειες που έκανα να δημοσιεύσω το υλικό στις δυό μεγάλες ιστοσελίδες του Ελληνικού Τουρισμού απέβησαν άκαρπες.

Και προκειμένου να συνεχίζω να γράφω βιβλία και να αναπαράγεται το πρόβλημα, σκέφτηκα να οργανώσω την παλιά, τη νέα και τη μελλοντική ύλη σε μία ιστοσελίδα.

Αυτή ήταν η ιδέα!

rsz_greek_gastronomy_guide_153

(Οικογενειακές υποθέσεις . Ο Γιώργος Πίττας και η ανηψιά του Κατερίνα Πίττα-Χαζάπη, Μέλι Αττική)

Και το όνομα αυτής Greek Gastronomy Guide.

Greek Gastronomy Guide

Ετσι φτιάχτηκε ο Οδηγός Ελληνικής Γαστρονομίας με σκοπό να ενημερώσει τους επισκέπτες του για όλες τις αξίες και τα αγαθά του γαστρονομικού μας πολιτισμού. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, δρώμενα και τελετουργίες, προϊόντα και άνθρωποι, αγορές και επιχειρηματικότητα, γεύσεις, συνταγές και τοπικές κουζίνες, καφενεία και ταβέρνες ξετυλίγονται μέσα από αυτή την ιστοσελίδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν ένα ψηφιδωτό που αλλάζει το νόημα της γαστρονομίας και από μια απλή γαστριμαργική εμπειρία καθίσταται μια ενότητα ζωής.

Γιατί πίσω από όλες τις πτυχές του γαστρονομικού μας πολιτισμού κρύβονται τα δαιμόνια της χώρας μας και η ψυχή κάθε τόπου. Κι αυτά είναι που το GGG επιδιώκει να ανακαλύψει και να προβάλλει. Η ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από την ματιά της γαστρονομίας!»

rsz_greek_gastronomy_guide_210

Η Μερόπη Παπαδοπούλου είπε σε ένα σημείο της ομιλίας της:

«Εμείς οι άνθρωποι του κρασιού ξέρουμε πως αν έχεις καλή πρώτη ύλη, καλό σταφύλι,τότε είναι σίγουρο πως μπορείς να κάνεις καλό κρασί.

Ο Γιώργος και η Μπήλιω διάλεξαν τις καλύτερες πρώτες ύλες, τους καλύτερους παραγωγούς, τα καλύτερα καφενεία, εστιατόρια και ταβέρνες, τα καλύτερα σημεία επίσκεψης κι έφτιαξαν ένα κρασί υπέροχο! Πλούσιο και πολυδιάστατο, με άρωμα, σώμα και μακριά απολαυστική επίγευση.

rsz_greek_gastronomy_guide_106

Τα κρασιά του αμπελώνα της Αττικής, του Βασιλείου, της Στροφιλιάς, της Οινότριας γης, μας συντρόφευσαν όλη τη βραδιά

Έφτιαξαν ένα γαστρονομικό πάζλ που σε κρατάει κοντά του τόσο με τις όμορφες φωτογραφίες όσο και με τα πλήρη τεκμηριωμένα και αναλυτικά κείμενα. Έτσι και μπεις στη σελίδα ξεχνάς να βγεις. Αρχίζεις να ταξιδεύεις και να ξερογλείφεσαι, παρασύρεσαι από την ομορφιά και τις νοστιμιές και ξεχνιέσαι επικίνδυνα.

Greek Gastronomy Guide (1)

Ο Μέγας Οίνος του κτήματος Σκούρα συνέβαλλε τα μέγιστα για την ευφορία της βραδιάς

Αγαπημένοι μου Γιώργο και Μπήλιω εύχομαι να είστε πάντα γεροί, δημιουργικοί, αγαπημένοι, ταξιδιάρηδες, πολύχρωμοι. Να κάνετε όμορφα πράγματα και να μοιραζόμαστε όλοι μαζί τις εμπειρίες μας στη μάχη για την επιβίωση της γαστρονομίας, μια μάχη του πολιτισμού της καθημερινότητας, όπως χαρακτηριστικά λέτε στην ιστοσελίδα σας»

rsz_greek_gastronomy_guide_88

O Γιώργος Σκούρας μίλησε για τη γνωριμία του με τον Γιώργο Πίττα που, αν και σχετικά πρόσφατη, δημιούργησε μια πολύ καλή σχέση και από κοινού δεσμεύτηκαν να κάμουν πράγματα που θα προβάλουν την περιοχή της Νεμέας και την αμπελουργική ζώνη του Αγιωργίτικου (αποσπάσματα της ομιλίας του θα παρουσιαστούν λίαν προσεχώς). Την ομιλία του ο κ. Σκούρας έκλεισε μιλώντας για τον ρόλο που μπορεί να παίξει το GGG στην ανάπτυξη του Οινοτουρισμού στην χώρα μας.

rsz_greek_gastronomy_guide_99

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος μίλησε για το ρόλο των ξενοδόχων στη διαμόρφωση ενός σωστού τουριστικού μοντέλου ανάπτυξης. Για το Συμπόσιο, που δημιούργησε ο ίδιος πριν 7 χρόνια, είπε πως το πρωτότυπο αυτό γαστρονομικό, διαδραστικό event μαγειρικής τέχνης ταξιδεύει επί 7 χρόνια στην Ευρώπη προωθώντας την ελληνική γαστρονομία σε επαγγελματίες του τουρισμού και εκπροσώπους των μίντια και ανακοίνωσε τον τρόπο συνεργασίας που θα έχει με το GGG (αποσπάσματα της ομιλίας του παρουσιασθούν λίαν προσεχώς).

rsz_greek_gastronomy_guide_110

Ο Γιάννης Μαντάλας μίλησε για τη διασύνδεση του Τουρισμού, της Γαστρονομίας και των εξαγωγών των αγροδιατροφικών προϊόντων, και τόνισε την ανάγκη δικτύωσης των εμπλεκομένων (αποσπάσματα της ομιλίας του παρουσιασθούν λίαν προσεχώς).

rsz_greek_gastronomy_guide_123

Τέλος ο Απόστολος Δοξιάδης μίλησε για τη δομή της επιχειρηματικότητας στον τρόπο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και για το πως η δημιουργία πολλών Startups μπορεί να βοηθήσει στη διάχυση της γνώσης και της πληροφορίας, φτιάχνοντας ένα νέο περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού και νέων τρόπων συνέργειας. Τέλος, τόνισε το πόσο σημαντικό ρόλο στη διάχυση της πληροφορίας μπορεί να έχει ο GGG (αποσπάσματα της ομιλίας του θα παρουσιασθούν λίαν προσεχώς).

rsz_greek_gastronomy_guide_128

Κατόπιν ακολούθησε από τον Γιώργο Πίττα και τον Κωνσταντίνο Πίττα, μια πλοήγηση του www.greekgastronomyguide.gr και παρουσιάστηκε η δομή της ιστοσελίδας.

«Το πεδίο ανάπτυξης του GGG στηρίχτηκε σε δυο άξονες:

Ο θεματικός άξονας, όπου η Γαστρονομία προσεγγίζεται μέσα από 12 κατηγορίες (δημιουργώντας ένα ψηφιδωτό από 12 ψηφίδες, το περιεχόμενο των οποίων διευρύνεται συνεχώς).

Ο γεωγραφικός άξονας όπου κάθε περιοχή της Ελλάδας παρουσιάζεται ως γαστρονομικός προορισμός μέσα από τις 12 θεματικές κατηγορίες του.

Σε αυτή την οργανωτική δομή έλειπε όμως η διάσταση του χρόνου, δηλαδή του επίκαιρου γεγονότος, αλλά και κάποιων παραμέτρων της γαστρονομίας που έχουν μιά κινητικότητα στο χώρο. Όλα αυτά καλύφτηκαν με την δημιουργία του Βlog του GGG, δηλαδή μπαίνοντας κανείς στην πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας μπορεί να βρεί όλη την επικαιρότητα της ελληνικής Γαστρονομίας».

 rsz_greek_gastronomy_guide_232

Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των θεμάτων ο Γιώργος Πίττας σχολίασε:

«Όταν κάποιοι προωθούν την αριστεία στα υψηλά επίπεδα της γαστρονομίας, εμείς προσπαθούμε να αναδείξουμε κάθε έντιμη προσπάθεια της χώρας, όπου κι αν βρίσκεται και σε όποια κατηγορία κι αν ανήκει. Κριτήρια η αλήθεια της, η ποιότητα και η εμμονή στην εντοπιότητα. Από το μικρό ταβερνάκι στην πιο απόμερη παραλία του έσχατου νησιού της άγονης γραμμής, ή ενός ακριτικού καφενείου στα σύνορα της χώρας, μέχρι τα εστιατόρια των πολυάστερων ξενοδοχείων, και από τις ταπεινές οικοτεχνίες και βιοτεχνίες προϊόντων μέχρι τις βιομηχανίες τροφίμων που καταβάλλουν προσπάθειες να επιβληθούν στις χώρες του εξωτερικού…

rsz_greek_gastronomy_guide_102

Και η χαρά μας είναι μεγάλη γιατί σήμερα βρίσκονται εδώ εκπρόσωποι αυτών των κατηγοριών, που αποτελούν ολόκληρο το σώμα της ελληνικής γαστρονομίας και όχι μόνο την βιτρίνα του.

Χαίρομαι που πολλοί εξ αυτών είναι απόψε μαζί μας, όπως ο Μάνος από τις Βρυξέλες, η Βαγγελίτσα από την Αμοργό, η Σταυριανή και ο Αλέξανδρος από την Μάνη, η Σωζία από την Αίγινα, η Ελένη από το Αίγιο, ο Αριστοτέλης από την Κέρκυρα, ο Ανδρέας και ο Κώστας από την Καλαμάτα, η Λίνα και η Μαρία από την Σύρο!»

rsz_map-banner

(Ενας χάρτης των κυριότερων προϊόντων της Ελλάδας που τον ζωγράφισε ο δημιουργός του GGG σχεδιάκι-σχεδιάκι!

Τελειώνοντας την πλοήγηση ο Γιώργος Πίττας ενημέρωσε για τη νέα θεματική της φετινής χρονιάς του GREEK GASTRONOMY GUIDE, που θα είναι και η ενότητα-καμπάνια: Γνωρίστε τα εθνικά μας προϊόντα! Με τους leaders κάθε σημαντικού μας τρόφιμου, το GGG επιχειρεί να γνωρίσει στο ευρύ κοινό, σε βάθος και από όλες τις πτυχές, τα εμβληματικά προϊόντα του τόπου μας, αυτά που μας μεγάλωσαν, που τα αγαπήσαμε και που τώρα ξεθαρρεύουν για να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές. Το υλικό αυτό μεταφράζεται και θα είναι ένα εργαλείο για τη γνωριμία των εμβηματικών προϊόντων της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

rsz_greek_gastronomy_guide_177

Τέλος, ο Γιώργος Πίττας παρουσίασε τους συνεργάτες του: Τον Γιώργο Μπενέκο από την ΕΧΙS I.T. για την τεχνολογική εξέλιξη και ανάπτυξη του site, τη Μαιρίνα Ματθαιοπούλου και τον Σωτήρη Κουτσιάφτη από το δημιουργικό γραφείο ΜΜΚ και τη Δανάη Σαλεπούλα, σύμβουλο ανάπτυξης χορηγικών πόρων.

GGG γενέθλια 2017

Κατόπιν ευχαριστίες δόθηκαν στους χορηγούς και υποστηρικτές του GGG.

Χορηγοί: Ολυμπία οδός – Aεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος

rsz_greek_gastronomy_guide_34

Θεματικοί υποστηρικτές: Oύζο Πλωμάρι, Δεκαράκι, Ήπειρος, ΦΙΞ, Λουξ, Μέλι Αττική, Κτήμα Σκούρας, Mastichashop, Γαία

Υποστηρικτές: Le Monde, Blue Star, Yades, Philippos, EXIS I.T.

Tοπικοί υποστηρικτές: Kτήμα Λαζαρίδης, Corfu Beer, Eπιμελητήριο Κέρκυρας, Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.

rsz_greek_gastronomy_guide_190

Από τους χορηγούς και υποστηρικτές της ιστοσελίδας παρευρέθησαν:

 • Σοφία Στάμου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.
 • Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΕ, και η Διευθύντρια Μάρκετινγκ Ελευθερία Καλφοπούλου.
 • Η Οικογένεια Πίττα από την ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞ. ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ (Γιώργος Πίττας, Αλέκα Πίττα-Χαζάπη, Λορέντζος Χασάπης, Κατερίνα Χαζάπη) και η υπεύθυνη Μάρκετγκ Μαρίνα Χατζή.
 • Ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Εντεταλμένος Σύμβουλος, ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ & Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας, και η Άννη Καραγκιουλέ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Άγγελος Μάρκου, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ΓΑΙΑ (GAEA) ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΒΕΕ

rsz_greek_gastronomy_guide_170

 • Ο Γιώργος Σκούρας από το ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ
 • Ο Γιάννης Μαντάλας διευθύνων σύμβουλος της MEDITERRA-MASTICHASHOP.
 • Ο Στέφανος Παντελιάδης διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΤΙΜΑ ΑΕ.
 • Βαρβάρα Αυδή, Πρόεδρος του ΥΑΔΕΣ (Δίκτυο Ελληνικών Ιστορικών Ξενοδοχείων) & Πρόεδρος, Historic Hotels of Europe.
 • Δημήτρης Συξέρης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Εμπορικού Συλλόγου Πόρου.

rsz_greek_gastronomy_guide_133

Από τα ΜΜΕ:

 • Μαρία Παραβάντες, Δημοσιογράφος, GTP Greek Travel Pages
 • Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης του Hotel & Restaurant Weekly
 • Νενέλα Γεωργελέ, Δημοσιογράφος της Αthens Voice
 • Ζιζή Σφυρή, Αρθρογράφος της Athens Voice
 • Χάρης Ντιγριντάκης από το Tourism Today
 • Nίκος Μίχος, Δημοσιογραφος από το TVXS
 • Hλίας Προβόπουλος από τον Actimon
 • Χάρης Τζανής, Δημοσιογράφος από το FNL
 • Ρένια Τσιτσιμπίκου από την ΕΡΤ

rsz_greek_gastronomy_guide_32

 • Δημήτρης Μιχαηλίδης, Δημοσιογράφος στα ΑγροΝέα
 • Μαργαρίτα Μανούσου από την Τουριστική Αγορά
 • Βικυ Κουμάντου δημιουργός της ιστοσελίδας ΤasteFULL
 • Γιώργος Γρηγοριάδης δημιουργός του GourMed
 • Aντζελα Καλογεροπούλου δημιουργός του Τwo minutes Angie
 • Έλενα Αγυρίδη διευθύντρια του Hellenic Travelling
 • Γεώργιος Αλεξάκης της ιστοσελίδας Τh.ink

rsz_greek_gastronomy_guide_248

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους:

 • Ρούλα Σαλούτση, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Αirlines
 • Άντζελα Βαρελά, πρώην γενική διευθύντρια ΕΟΤ
 • Μαρίνα Μπουτάρη, δημιουργός του Trip2taste
 • Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου

rsz_greek_gastronomy_guide_140

 • Θόδωρος Αγγελόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής.
 • Κορνηλία Αλεξιάδου, Διευθύντρια, Σ.Ε.Ο. (Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου).
 • Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Οινοποιός, Οινάμπελος Αμπελώνας Τριανταφυλλοπούλου, Κως
 • Υλιάνα Στέγγου, Οινοποιός, του Κτήματος Καρρά από την Χαλκιδική,
 • Γιώργος Βασιλείου, Οινοποιός του Κτήματος Βασιλείου από τα Μεσόγεια,
 • Ελένη Σία, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Citrus Χίου ΑΕ,
 • Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Operations Manager, του Ομίλου Grecotel,
 • Γιάννης Μπαρμπαλιάς από το Μεσογειακό Παντοπωλείο,
 • Ο Ανδρέας Ζαγάκος και ο Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος από το Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας και η Βασιλική Κονδυλάρου από το αντίστοιχο του Ναυπλίου,
 • Χρύσα Γιατρά, Οινολόγος και Καθηγήτρια στη Σχολή Le Monde.

rsz_Μπόλης

 • Ηρώ Τσιμπρή, Γεν. Διευθύντρια της Αχαϊα-Αναπτυξιακή Α.Ε,
 • Μαρίνης Μπερέτσος, Γεν. Δ/της Αναπτυξιακής Πάρων Α.Ε
 • Σωτήρης Μπόλης, Δ/ντης έργου του Δικτύου Δήμων των “Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων”.
 • Γιώργος Κατσούπης, στέλεχος ΕΥΔ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

rsz_greek_gastronomy_guide_50

Από τον χώρο της Αρχιτεκτονικής και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου παρευρέθησαν oι Tάσος Μπίρης, Σοφία Τσιράκη, Βάνα Ξένου, Γιώργος Τριανταφύλλου, Θανάσης Χατζηλάκος, Γιώργος Χαϊδόπουλος.

Από το πλήθος των σεφ ξεχώρισε η ομάδα των Syros GrEATings με τους Κώστα Μπουγιούρη, Λίνα Φουρνιστάκη, Δημήτρης Πλυτάς, Κώστας Μπουγιούρης,  Μάρω Διακάτου, Λεονάρδος Ρούσσος και Νάσος Καραμανώλης και από άλλες περιοχές της χώρας οι Αριστοτέλης Μέγκουλας, Αντώνης Ψάλτης, Σταυριανή Zερβακάκου κλπ.

Σταυριανή Ζερβακάκου - Greek Gastronomy Guide

Εκπρόσωποι από κέντρα εστίασης από όλην την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Σωζία Mαρτή από το Εστιατόριο “Νώντας” στην Πέρδικα της Αίγινας, η Ελένη Κούγια Τσαγρή από την “Παλιά Αγορά του Αιγίου”, η Ευαγγελία-Ραφαέλα Ρούσσου από το “Στο Κάστρο” της Αμοργού κλπ.

rsz_greek_gastronomy_guide_242

Πολλοί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ξενώνων από όλη την Ελλάδα:

Φαίη Πέτροβα Δ/ντρια πωλήσεων στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, ο Αλέξανδρος Κυρίμης από το Ξενοδοχείο “Κυρίμαι” στον Γερολιμένα της Μάνης, ο Δημήτρης Καραλής από το Karalis City Hotel στην Πύλο, η Ελένη Μαυρόγαλου από το “Grikos Hotel Patmos” της Πάτμου, η Δέσποινα Βίγλα από το “Hotel Vigla Amorgos”κλπ.

Στα γενέθλια του Greek Gastronomy Guide εκτός των γνωριμιών που δημιουργήθηκαν μέσω της δράσης του GGG αλλά και των σχετικών μ’ αυτό (βιβλία, Ελληνικό Πρωινό) μας τίμησαν και πολλοί παλιοί φίλοι και γνωστοί και μας δώσαν κι αυτοί μεγάλη χαρά!

Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.

Greek Gastronomy Guide ooo

Εποχές ένδοξες – Κατοικείν 1980 Γιώργος Χαϊδόπουλος, Βασίλης Οικονόμου, Αλέξαντρος Διαμαντάρας και ο Mιχάλη και η Ντίνα Κόμη.

 

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!