Εκπαιδευτικό σεμινάριο των Γαστρονομικών Προορισμών στην Τήνο

Απρ 29 2018

Εκπαιδευτικό σεμινάριο των Γαστρονομικών Προορισμών στην Τήνο

Στην Τήνο πραγματοποιήθηκε στις 26-4-2018  εκπαιδευτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του έργου «Γαστρονομικοί Προορισμοί».

Το εν λόγω έργο, είναι μια σύμπραξη του ΣΕΤΕ, ΙΝΣΕΤΕ, Μarketing Greece και Greek Gastronomy Guide και  έχει ως σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος πιλοτικών προορισμών μέσα από τη γαστρονομία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό τον εγχείρημα θα έχουν οι τοπικές γαστρονομικές κοινότητες που αποτελούνται από τους επαγγελματίες της παραγωγής, της εστίασης και του τουρισμού. Γι’ αυτό οι δράσεις του project συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των γαστρονομικών κοινοτήτων, ώστε εκείνες να σχεδιάσουν  την γαστρονομική ανάπτυξη του τόπου τους και την ανάδειξη του ως γαστρονομικού  προορισμού.

 

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την καταγραφή του γαστρονομικού πλούτου, την ανάδειξη του μέσω digital προβολής, την συγκρότηση των ομάδων που θα αποτελέσουν τις κοινότητες (ενέργειες του Greek Gastronomy Guide),  δράσεις εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) μέσω του SETE Training και τέλος ενέργειες προβολής και προώθησης από τη Marketing Greece.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο στην Τήνο, πραγματοποιήθηκ από το SETE Training σε συνεργασία με τα Tinos Food Paths. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη της γαστρονομικής κοινότητας που αποτελούν τον πυρήνα του γαστρονομικού προορισμού, να αντιληφθούν τί σημαίνει συνέργεια για τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, πώς μια ομαδική προσέγγιση βοηθά μακροπρόθεσμα όλους τους εμπλεκόμενους και ποια είναι στην πραγματικότητα τα κέρδη από την αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη. Ειδικότερα, το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο, περιελάμβανε μεταξύ άλλων ενότητες όπως η έννοια της συνολικής εικόνας και της συνολικής γαστρονομικής εμπειρίας για την Τήνο, τα κέρδη από την αναβάθμιση της εικόνας στη συνολική προώθηση και προβολή του νησιού καθώς και βέλτιστα παραδείγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

 

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!