Ελληνικό Πρωινό Αμοργού

Ελληνικό Πρωινό Αμοργού - Greek Gastronomy Guide
Σεπ 07 2016

Ελληνικό Πρωινό Αμοργού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο Δήμος Αμοργού για το Ελληνικό Πρωινό Αμοργού στο ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa, στην Αιγιάλη, ένα από τα πρώτα ελληνικά ξενοδοχεία που υιοθέτησαν το Ελληνικό Πρωινό στην Αμοργό.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες Αμοργιανές γεύσεις, που ομολογουμένως ήσαν εξαιρετικές.

Με την εκδήλωση αυτή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο έφθασε αισίως στο 30ό Ελληνικό Πρωινό. Τριάντα περιοχές της χώρας έχουν δημιουργήσει το τοπικό τους Πρότυπο Ελληνικού Πρωινού, ενώ εκατοντάδες παραγωγοί, ξενοδόχοι και σεφ που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις αυτές πείστηκαν και δεσμεύτηκαν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής και τις τοπικές συνταγές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αμοργού Νικόλαος Φωστιέρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι – Λευτέρης Καραΐσκος, Νικόλαος Βασσάλος, Ειρήνη Γιαννακοπούλου – ο Γιάννης Συνοδινός πρόεδρος Ένωσης Αιγιαλιτών Αμοργού, ο Νίκος Πορτοκάλης ανταποκριτής της εφημερίδας Αιγιάλης, ο Αντώνης Βεκρής ανταποκριτής της Εφημερίδας η Αμοργός και παραγωγός των προϊόντων Αμόργιον, παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων (τυροκομικών, μελιού, βοτάνων, αρτοσκευασμάτων, γλυκών), καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Τα εδέσματα που παρουσιάστηκαν στο Ελληνικό Πρωινό Αμοργού ήταν:

  • σπιτικές μαρμελάδες (καρπούζι, πορτοκάλι, λεμόνι, γκρέιπφρουτ),
  • ελιόψωμα και σταφιδόψωμα από τον Φούρνο του Νίκου Βασσάλου της Λαγκάδας,
  • παστέλια, λουκούμια, ψημένη ρακί από τον Αντώνη Βεκρή της εταιρείας Αμόργιον,
  • παραδοσιακά τυριά Αμοργού (γραβιέρα, μελίχλωρο, μυζήθρα) από τους τυροκόμους Βλαβιανό Γιώργο και τον γιο του Λεωνίδα,
  • παστέλι, ρυζόγαλο, λουκούμια, ανεβατές τηγανίτες, ξεροτήγανα, τυρόπιτες, κουραμπιέδες, μπάρες δημητριακών με μέλι, αμοργιανή μυζήθρα και ελιές από το ζαχαροπλαστείο Μέλι και Κανέλα,
  • και τέλος ξεροτήγανα, λουκουμάδες, τηγανίτες, μέλι, χορτόπιτες, τυρόπιτες, ψωμάκια με σουσάμι, μεθυσμένα αμοργιανά, μαρμελάδες, αμοργιανές ομελέτες, αυγά αμοργιανά, αμοργιανά τυριά, αμοργιανοί παύλοι (ντακάκια), σοκολατόπιτες, κέικ, ραβανί, πάστα φλώρες, πορτοκαλόπιτες, σύκα ξερά, αμύγδαλα και καρύδια, που ετοίμασε το ξενοδοχείο Aegialis Hotel & Spa.

Η συγκέντρωση έκλεισε με μια συζήτηση όλων των συμμετεχόντων με τον επικεφαλής του Ελληνικού πρωινού και μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ Γιώργο Πίττα, όπου περιγράφηκαν οι διαδικασίες ένταξης των ξενοδοχείων στο Ελληνικό Πρωινό και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει το νησί για να αναπτυχθεί ως γαστρονομικός προορισμός.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!