Άρθρο στο περιοδικό BLUE με αφορμή το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

νέο αεροδρόμιο της Πάρου
Αυγ 03 2016

Άρθρο στο περιοδικό BLUE με αφορμή το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, ένα όνειρο δεκαετιών, είναι γεγονός. Την περασμένη εβδομάδα έγιναν τα εγκαίνια και όλοι μας ευχόμαστε αυτό το τόσο σημαντικό έργο για το νησί να γίνει η αφορμή για μια νέα ώθηση σε δρόμους που θα φέρουν την Πάρο πιο γρήγορα σε μια ποιοτική τουριστική ανάπτυξη.

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου δεν είναι πανάκεια. Το τι κόσμος θα ‘ρθει, για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνει και τι εμπειρίες θα αποκομίσει από την παραμονή του στο νησί, θα εξαρτηθεί από τι περιβάλλον θα διαμορφώσουμε, τι είδους τουριστική ανάπτυξη θα επιδιώξουμε αλλά και τι υπηρεσίες θα προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Τα εγκαίνια του αεροδρομίου, αντί για γιορτή ενωτική, λυτρωτική – τρεις δεκαετίες παλευόταν! – και μια απότιση ευγνωμοσύνης σ’ όσους όλα αυτά τα χρόνια πάλεψαν από διαφορετικές πλευρές (κι ήταν πολλοί και θα ήταν πολύ σημαντικό να αναγνωρισθούν δημοσίως), αντίθετα, έγινε αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων και μια ακόμα ευκαιρία να φανεί η έλλειψη ομοθυμίας και η ψύχραιμη σκέψη. Γεγονότα που προκαλούν θλίψη.

Η αφεντιά μου πάντως, όταν κλήθηκε από το περιοδικό της AEGEAN, το εξαίρετο BLUE -που αυτό του το τεύχος είναι αφιερωμένο στην Πάρο φέρνοντάς την στο Τουριστικό προσκήνιο -, να καταθέσω στις σελίδες του τις απόψεις μου, θέλησα να παρουσιάσω τον καλό εαυτό της Πάρου, του νησιού που αγάπησα και επέλεξα ως τόπο μιας επιχειρηματικής μου δραστηριότητας. Την άξια εικόνα του. Αυτήν που γνώρισα στα εφηβικά μου χρόνια, τους ανθρώπους και τις αξίες τους. Ελπίζω να τα κατάφερα. Βέβαια, ήμουν πολύ υποκειμενικός και μίλησα για την Πάρο μου. Μα δεν θα μπορούσε να γινόταν κι αλλιώς, άλλωστε ο καθένας προσεγγίζει κάθε τόπο με βάση τις ευαισθησίες του και το πολιτιστικό του υπόβαθρο.

Ευχαριστώ την AEGEAN που μας έδωσε, σ’ εμένα μεν την ευκαιρία να γράψω για το νησί μου, στην δε Πάρο την δυνατότητα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα προς το μέλλον.

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!