Τα σημειωματάρια, τα αγαπημένα σύνεργα

Ιαν 22 2017

Τα σημειωματάρια, τα αγαπημένα σύνεργα

Kαθώς ταξιδεύω για την έρευνα μου, με συντροφεύουν τα εργαλεία μου. Απ’ όλα αυτά, τα σπουδαιότερα όπως το αυτοκίνητο, οι φωτογραφικές μηχανές, το μαγνητοφωνάκι, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής αλλά και τα απλώς απαραίτητα, όπως το κινητό, το πορτοφόλι και τα γυαλιά μου, τα διατηρώ σε επίπεδο συντήρησης κι ετοιμότητας – κι αυτό όχι πάντα! Δεν είναι λίγες φορές που κάποιο απ’ αυτά με πρόδωσε επειδή δεν του είχα δείξει το αναγκαίο ενδιαφέρον.

rsz_dsc_8440

Αυτό που προσέχω όμως πάντα, είναι να έχω μαζί μου τα σημειωματάριά μου. Είναι τα μόνα φετίχ σύνεργά μου. Τα σημειωματάρια αυτά έχουν διαφορετικές διαστάσεις: Tα “τσέπης γιλέκου” διαστάσεων 5Χ8Χ2 , τα  “κωλότσεπης Jean”  διαστάσεων 10X15X3,  και τα “τσέπης μπουφάν” διαστάσεων 13Χ2οΧ2. Φροντίζω να τα προμηθεύομαι σε ποσότητες, άλλα ειδικές κατασκευές άλλα έτοιμα, πάντα όμως χειροποίητα.

rsz_dsc_8444

 

Το χαρτί τους πρέπει να είναι αδρό και κάπως χονδρό. Για το γράψιμο έχω βολευτεί με τους μαρκαδόρους της Pilot τύπου  Signpen που δυστυχώς δεν υπάρχουν στο Πλαίσιο και σε κανένα από τα κεντρικά χαρτοβιβλιοπωλεία της Αθήνας. Αυτό με αναγκάζει να περνάω μιά φορά από την Ερμούπολη της  Σύρου για να προμηθεύομαι δυό ντουζίνες, από κεντρικό βιβλιοπωλείο, για να καλύψω περίπου την κατανάλωση της χρονιάς. Η μελάνη των Pilot είναι καταπληκτική, καθώς η γραφή ρέει, και τα σχέδια έχουν εκφραστικότητα. Είναι σα να γράφεις με πένες μελάνης.

rsz_dsc_8437

Την αγάπη μου γι’ αυτά δεν συμμερίζεται βέβαια η γυναίκα μου, που υποστηρίζει τη χρήση στυλών διαρκείας. Αιτία είναι ότι καμιά φορά -όταν δεν κλείνω το καπάκι καλά, και συμβαίνει συχνά- έχουμε διαρροές, σε τσέπες πουκαμίσων, τσέπες παντελονιών, ή και σακακιών. Εγώ το γλεντάω, και κολλάω πάνω στις ζημιές αυτοκόλητα, ή ράβω πανάκια, τύπου πάτσουορκ. Τα πράγματα δυσκολεύονται όταν συμβεί κάτι παρόμοιο σε κρεββάτι ή καναπέ, οπόταν το δράμα γίνεται μεγαλύτερο! Εγώ πάντως αγαπώ τους μαρκαδόρους και δεν τους αλλάζω με τίποτα.

DSC_8445

Είναι πολύ παρηγορητικό όταν χαμένος με τις ώρες στις σημειώσεις και στα βιβλία, με καθαρό μυαλό ή θολωμένος, να ακουμπάς και να χαίρεσαι τους μικρούς θησαυρούς σου. Ταυτόχρονα η αισθητική του σημειωματαρίου, σε παρασύρει ώστε και οι σημειώσεις να είναι πιο οργανωμένες, παρ’ ότι γράφονται προχείρως, αφού όλα τα γραφούμενα θα περάσουν στους υπολογιστές. Άσε που πολλές φορές σε βοηθά να γράψεις καλύτερα κείμενα. Γιατί η ομορφιά προκαλεί ομορφιά.

 

<
error: Alert: Πνευματική ιδιοκτησία GGG !!